KILL DEVIL HILL: “Kill Devil Hill”

Το ότι θα έδεναν μουσικά τόσο καλά οι Vinny Appice (Black Sabbath, Dio etc) και Rex Brown (Pantera, Down), δεν το περίμενα! Οι Kill Devil Hill καταφέρνουν αυτό ακριβώς που θα περίμενε κάποιος από μια τέτοια συνεργασία, καλύπτοντας μέσα σε έντεκα συνθέσεις όλο το μουσικό φάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον ήχο των Black Sabbath και των Down.

Για να μην προτρέξουν βέβαια οι fanboys, αυτό ακριβώς που είναι ατού για το album είναι και το αδύνατο σημείο του, μιας και η υπερβολική αυτοπεποίθηση που εκπέμπουν τα κομμάτια δείχνει περίτρανα πως πρόκειται για project και όχι για κάτι παραπάνω.

Πέραν όμως του ότι μιλάμε ουσιαστικά για ένα πρόσκαιρο, θεωρητικά πάντα, σχήμα, το “Kill Devil Hill” είναι από τις κυκλοφορίες που επιβάλλεται να βρίσκονται σε μια φερόμενη heavy metal δισκοθήκη! Είναι ακριβώς αυτό που αγαπάμε στη συγκεκριμένη μουσική, χωρίς περίπλοκες ιδέες και θεατρινισμούς. Πιο γάλακτος γίνεται… Πιο αληθινό, δύσκολα (δε λέω “true” γιατί το έχουν κατ’ αποκλειστικότητα οι epic metallers).

Για την ιστορία, τις κιθάρες έχει αναλάβει ο Mark Zavon (Scream Parade, Ratt, WWIII) ενώ πίσω από το μικρόφωνο βρίσκεται ο Dewey Bragg, ο οποίος ναι μεν είναι αγνώστου προελεύσεως, αλλά με τέτοιες χορδές στο λαιμό του, θα τον μάθει ο ντουνιάς! Πραγματικά πολύ εύστοχη προσθήκη στο line up! Και για να συνοψίσουμε, οι Kill Devil Hill συγκεντρώνουν μερικά από τα καλύτερα στοιχεία της πολύχρονης εμπειρίας των Vinny και Rex και τα εσωκλείουν σε ένα δισκάκι απαραίτητο για όλους!


396

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.