NIGHTQUEEN: “For Queen and Metal”

Χεχεχε… έχουν γνώση οι φύλακες και γι’ αυτό έστειλαν σε εμένα, προς παρουσίαση αυτή τη δουλειά! Τι εννοώ;

Οι Βέλγοι Nightqueen φίλοι μου, είναι μία μπάντα από τις εξαιρετικά λίγες που μαζί με τους Φιλανδούς Battle Beast, προκάλεσαν το θαυμασμό μου προς αυτούς σε τέτοιο επίπεδο, που ειλικρινά.. είχε να συμβεί εδώ και πάρα πολύ καιρό!

Το “For Queen and Metal” να μου το θυμηθείτε, θα είναι η δεύτερη δισκογραφική δουλειά που θα ορίσει μια νέα εποχή στο Power/Heavy metal, όπως ακριβώς συνέβη 15 χρόνια πριν με μπάντες όπως οι Angra, Gamma Ray, Hammerfall κ.α.

Αν και πατώντας το play, συναντάς μία εντελώς ανούσια και ανέμπνευστη εισαγωγή, αποζημιώνεσαι γρήγορα και άμεσα, πρώτων από τα πολύ καλά και δυνατά κομμάτια που έρχονται να σε συνεπάρουν και έπειτα μα ταυτόχρονα, από τη metal φωνή της Keely Larreina!!!

Ναι, ναι, female fronted metal is here, alive and rules! New Wave Of Power Female Fronted Metal και μη μου πει κανείς ότι το σκέφτηκε πάλι πρώτος, γιατί το κατοχύρωσα ήδη λέμε!

Απ’ όσο γνωρίζω, μετά από ένα E.P και συμμετέχοντας σε αρκετές συλλογές, αυτό είναι το ντεμπούτο τους που συμπεριλαμβάνει 11 μαζί με την εισαγωγή κομμάτια, πολύ heavy, πολύ power, πολύ Metal! Και αν δε με πιστεύετε, ακούστε τα Majesty, Nightfall, Mystical Nights, “Lady Fantasy” και εάν δε σας πείσουν, απλά αλλάξτε είδος μουσικής!

Στα συν τοποθετώ επίσης τη χρήση των πλήκτρων, αφού αν και είναι παρών σε όλα τα κομμάτια, είναι διακριτικά κι έχουν υποστηρικτικό ρόλο, δίχως να υποσκελίζουν το βάρος της μουσικής, με το συνήθης αποτέλεσμα να ακούς κλασική μουσική ή soundtrack, με κιθάρες και drums!

Νομίζω ότι η εξάδα ονόματι Nightqueen, θα βρεθεί σύντομα να διεκδικεί μια πάρα πολύ καλή και υψηλή θέση στο metal του σήμερα, στο οποίο η αλά “Doro” γυναικείες φωνές, θα πρωτοστατούν επιτέλους!


437