VIRGIN STEELE: “Age of Consent Reissue”

Είναι και αυτό το άλμπουμ ένα από εκείνα, που μου δημιουργούν αυτά τα δυνατά και ανάμικτα συναισθήματα, που προκαλούν μαζικές ανατριχίλες, δέος, συγκίνηση και γνωρίζοντας το πόσο προσωπικά με έχουν επηρεάσει ως άνθρωπο, προσθέτουν και ένα άπειρο σεβασμό που παράλληλα με κάνει να χάνω τη μπάλα και να μην έχω τι να γράψω, τουλάχιστον αντάξιο της περίστασης αυτού του έπους!

Το “Age of Consent” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1988 και από τη στιγμή που το άκουσα 7 χρόνια περίπου μετά, δε μου άφησε τα περιθώρια ώστε να μην το κατατάξω στα κορυφαία epic άλμπουμ τις προσωπικής μου λίστας!

Όπως έχει δηλώσει ο De Feis, το άλμπουμ αυτό όταν κυκλοφόρησε δεν είχε καμία υποστήριξη, αυτό όμως δε στάθηκε εμπόδιο ώστε η ποιότητα του να το κάνει να αναρριχηθεί μεταξύ των καλυτέρων δίσκων όχι μόνο της μπάντας, αλλά και του ίδιου του ιδιώματος του επικού Metal!

Δε ξέρω αν έχετε προτίμηση στις μελαχρινές αντί των ξανθιών, ή αντίστροφα  αλλά σε ποιον δεν αρέσει η Sklenarikova ή η Megan Fox; Είτε έτσι είτε αλλιώς οι θεές αυτές είναι στάνταρ! Ε, το ίδιο συμβαίνει και με το “Age of Consent”, αν δε σ’ αρέσει άσχετα αν ακούς brutal death, thrash, gothic κ.τ.λ. ή είσαι προκατειλημμένος ή άσχετος ή gay!  Γιατί ρε φίλε δε παίζει κομμάτια όπως τα Burning of Rome, Lion in winter, Perfect Mansions και Tragedyνα μη σ’ αρέσουν! Απλά δε γίνεται!

Η επανέκδοση τούτη κυκλοφορεί σε διπλό cd με σαφώς καλύτερο ήχο, περιέχοντας φωτογραφίες, σχόλια του De Feis, όπως επίσης και αρκετά bonus τραγούδια. Το αρχικό L.P αποτελούταν από 10 αν θυμάμαι καλά κομμάτια μα αυτό, που εύχομαι να κρατήσετε σύντομα στα χέρια σας όσοι δε το έχετε, φτάνει αισίως τα 23 με κορυφή την ακουστική εκτέλεση του “Noble Savage”!

Άντε μετά να μη θέλεις να πηγαίνεις σε κάθε live επί ελληνικού εδάφους και μη, που δίνει η μπάντα! Κάτι που έγινε πρόσφατα σχετικά κι εύχομαι να επαναλαμβάνεται συχνά ώστε να έχουμε τη τύχη να φωνάζουμε ρυθμικά.. “Virgin Steele…” “Virgin Steele…” και ν’ ακούμε όλους αυτούς τους ύμνους ζωντανά!
“Burning of… Athens” φίλοι μου!

Μιχάλης Κανακουσάκης

481