ANAL CUNT: “The Old Testament”

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή την μπάντα. Οι τύποι έχουν κάνει τον όρο “ακραίο” να μοιάζει λίγος για να χαρακτηρίσει τη μουσική τους. Και εντάξει όσο πέρναγαν τα χρόνια τα πράγματα γίνατε πολύ πιο βατά και έβγαζες μια άκρη στις συνθέσεις. Αλλά όσον αφορά τις πρώτες κυκλοφορίες με δυσκολία καταλαβαίνεις τι γίνετε και αναρωτιέσαι για ποιον λόγο γίνετε. Ο λόγος για μία από τις πιο cult μπάντες στον underground χώρο του noise-grind τους Anal Cunt.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια συλλογή που περιέχει ότι ακυκλοφόρητο κατάφερε να συλλέξει ο τραγουδιστής και ιδρυτής της μπάντας Seth Putman από το 1988 έως το 1991. Το πρώτο demo της μπάντας, σπάνια split, ep´s, live κομμάτια και ότι άλλο έχει ηχογραφηθεί από την μπάντα εκείνη την περίοδο εμπεριέχονται σε αυτή την συλλογή που που κυκλοφορεί από την Relapse και φέρει τον τίτλο “The Old Testament”.

Δεν μπορώ να προσδιορίσω πόσα κομμάτια υπάρχουν σε αυτή την κυκλοφορία μια και στα 26 μέρη  που είναι χωρισμένο το CD περιέχονται συμπυκνωμένα όλα όσα ανέφερα παραπάνω. Αναλογιστείτε ότι στην πλειοψηφία τους οι συνθέσεις έχουν διάρκεια λιγότερη των 20 δευτερολέπτων και βγάλτε άκρη. Όλα αυτά αμιξάριστα και χωρίς καμία περαιτέρω επεξεργασία στον ήχο. Η φράση που θα χαρακτήριζε επακριβώς αυτή την συλλογή πιστεύω πως είναι “ωμóς θόρυβος”. Ένα συνονθύλευμα από ασύνδετα κιθαριστικά riffs, ατέρμονα θορυβώδες blast beats και σπαρακτικά – brutal φωνητικά. Μέσα σε όλα αυτά φανταστείτε και μια παραγωγή λίγο παραπάνω από σάπια και ίσως καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε εδώ πέρα.

Αναγνωρίζοντας την ιστορικότητα τις μπάντας και την μακρόχρονη παρουσία της στην grind – noise σκηνή καταλαβαίνω ότι οι λάτρεις τους είδους θα ήθελαν να έχουν την συγκεκριμένη κυκλοφορία στη δισκοθήκη τους. Παρόλα αυτά, μιλώντας σε καθαρά μουσικά πλαίσια, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μπείτε στον κόπο να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο δίσκο. Οι λίγες εναρμονισμένες συνθέσεις (όπως το εξαιρετικό “Song #5”)  δεν επαρκούν για να μπορέσω να χαρακτηρίσω την συγκεκριμένη κυκλοφορία κατάλληλη, για να μπορέσει να την ακούσει κάποιος.

Εάν δεν θέλετε να διαταράξετε τον ψυχικό σας κόσμο και το νευρικό σας σύστημα συνιστώ προσοχή! Αποκλειστικά για συλλέκτες!


456

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.