KARMA VIOLENS: “Dormancy”

Τα τελευταία συναυλιακά χρόνια στη χώρα μας οι Karma Violens αποτελούν ένα συνεχώς ανερχόμενο όνομα δημιουργώντας περισσότερους οπαδούς με κάθε τους συναυλία. Και οι συναυλίες τους είναι πολλές και μερικές απ’ αυτές πολύ σπουδαίες (βλέπε άνοιγμα για Whitesnake, Judas Priest, Opeth, The Ocean, Heaven Shall Burn κτλ).

Πολύς κόσμος περίμενε την κυκλοφορία του Dormancy απ’ τη στιγμή που είχε λίγο πολύ ακουστεί εξ’ ολοκλήρου στα live του group. Το album το ίδιο μπορεί άνετα να κριθεί κι απ’ την επιτυχία που είχαν τα εν λόγω live χάρη σ’ αυτό. Σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα μας – εκτός από οικονομικά, και μουσικά – οι Karma Violens κυκλοφορούν ένα άξιο και γρήγορο prog death metal album που φτάνει τα standards συγκροτημάτων του εξωτερικού που κάποτε όλοι ζήλευαν. Ενδεικτικά πρέπει να αναφέρουμε τα ήδη αγαπημένα Animal και Christian Lovers (Made Me Do It)”.

Καμία απ’ τις συνθέσεις δεν μοιάζει με κάποια άλλη κι επίσης δεν κουράζουν. Αντιθέτως το album ολοκληρώνεται αρκετά γρήγορα αλλά ευτυχώς δεν σου αφήνει κάτι κενό. Οι ακόλουθοι των Karma Violens δεν θα πρέπει να έχουν κανένα ενδοιασμό ως προς το αν θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη κόπια τους στην επόμενη εμφάνιση του group. Οι υπόλοιποι… με μια δοκιμή θα πειστούν.


450