THE HUMAN ABSTRACT: “Digital Veil”

Έχοντας αλλάξει τουλάχιστον τρεις τραγουδιστές από το 2004, το συγκρότημα από την Αμερική παρουσιάζει την τρίτη full length δουλειά του με τίτλο “Digital Veil”. Οι The Human Abstract παρουσιάζουν για μια ακόμη φορά μια πανδαισία ηχοχρωμάτων, έχοντας ως βάση το progressive metalcore, αλλά χωρίς να στέκονται μουσικά μονάχα σε ένα σημείο.

Οι ιδέες ποικίλουν, τα φωνητικά εναλλάσσονται και η πειραματική τους διάθεση, ανεβάζει το “Digital Veil” σε άλλο επίπεδο. Σε γενικές γραμμές, οι The Human Abstract, ανήκουν σε αυτήν τη νέα φάρα μουσικών που δεν αρέσκονται σε ταμπέλες και το εννοούν! Παρότι αποτελεί πλέον παρελθόν για το σχήμα, τα φωνητικά του album έχει αναλάβει ο Travis Richter (From First to Last, The Color of Violence), ενώ για τις live εμφανίσεις, προσελήφθη ο (άγνωστος μέχρι στιγμής) Ryan Devlin. Δεν ξέρω ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα των υπόλοιπων μελών και δεν τα πάνε καλά με τους τραγουδιστές τους, αλλά συνθετικά είναι τόσο άρτιοι που δε θα κάτσω να αναλύσω τα όποια κολλήματά τους. Τι “λέει” σε σχέση με τις προηγούμενες δύο δουλειές τους; Η διάθεση για εξέλιξη έχει παραμείνει η ίδια, η παραγωγή εξακολουθεί να είναι υποδειγματική και το επίπεδο των συνθέσεων είναι πολύ υψηλό και πάλι. Η διαφορά βρίσκεται καθαρά στις ερμηνείες του Travis, καθώς η φωνή του έχει έντονη προσωπικότητα, ενώ δίνει και μια χροιά από Muse ορισμένες στιγμές. Κρίμα που έφυγε τέλος πάντων! Όπως και να έχει, το “Digital Veil” είναι δισκάρα και θα κάνει ευτυχισμένους τους ανοιχτόμυαλους οπαδούς του metal ήχου. Μην προσπερνάτε τέτοιες μπάντες… Σε λίγα χρόνια θα παρακαλάτε να έρθουν Ελλάδα…


435

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.