OZ: "Burning Leather"

Οι Βετεράνοι heavy metallers Oz επιστρέφουν με τον νέο τους δίσκο Burning Leather”. Η μπάντα από την ίδρυση της (1977) μέχρι την διάλυση της (1991) απολάμβανε την εκτίμηση προς το πρόσωπο της στους underground κύκλους. Δυστυχώς για το γκρούπ ο μέσος metalhead της εποχής δεν μπορούσε να δεχθεί αυτόν τον ιδιόμορφο σκανδιναβικό heavy metal ήχο.

Στο συγκρότημα, αυτό ευελπιστούν να αλλάξει, την δεύτερη ευκαιρία που δίνουν στην καριέρα τους, καθώς ηχογραφούν για πρώτη φορά μετά το 1991. Το album είναι μια μίξη νέων τραγουδιών συν κάποιων επαναηχογραφημένων κλασσικών τους, θέλοντας να δείξουν σε παλιούς και νέους οπαδούς πώς είναι η μπάντα μέσα στο 2011. Ακούγοντας τον δίσκο μοιάζει με χρονομηχανή που σε μεταφέρει πίσω στα 80s και το πώς ήταν η ατμόσφαιρα τότε. Δυστυχώς όμως το album ακούγεται λίγο παλιομοδίτικο, κάτι βέβαια που απ’ ότι φαίνεται το κάνει συνειδητά το group. Ο δίσκος διαθέτει αρκετές ευχάριστες στιγμές και τα επαναηχογραφημένα τραγούδια στέκονται καλύτερα από τα καινούρια τους, κάτι που σημαίνει πολλά. Σε γενικές γραμμές ο δίσκος κινείται σε ασφαλείς δρόμους, χωρίς να δίνει κάτι φρέσκο.

Από το νέο album υπάρχει το video clip του αξιόλογου “Dominator” για όσους θέλουν να δουν τους Oz σήμερα. Ένα CD προορισμένο για όσους λάτρευαν στην ολότητα της εκείνη την εποχή χωρίς διακρίσεις.

Δημήτρης Άγας

489