RED ROSE

Το Ισραήλ ποτέ δεν φημιζόταν για την hard rock μουσική του σκηνή αλλά συνήθως απασχολεί την επικαιρότητα με άλλα πράματα. Οι Red Rose λοιπόν εκπλήσσουν ευ­χά­ρι­στα τους οπαδούς του είδους και o κημπορντίστας Deion Kristen ανοίγει την καρδιά του στο Rockway.gr και αποκαλύπτει τα σχέδια του συγκροτήματος για το μέλλον.

Γεια σου Deion! Κατ ‘αρχάς, θα ήθελα να σε συγχαρώ για την κυκλοφορία του νέου σας άλμπουμ. Μπορείτε να πείτε στους αναγνώστες μας μερικά πράγματα για τη δημιουργία των Red Rose;
Γεια σου Βασίλη καθώς και όλους τους αναγνώστες του Rockway! Ευχαριστούμε για τα συγχαρητήρια σας, και σας ευχαριστώ για την ευκαιρία αυτή να πω λίγα περισσότερα πράγματα για μας! Yποθέτω ότι η ιστορία των Red Rose ξεκινά με ένα πρώην συγκρότημα, όπου ο Leve (ο τραγουδιστής), ο Eli (ο μπασίστας) και εγώ (keyboardist) παίζαμε κάποτε. Αυτή η μπάντα διαλύθηκε (πιθανώς γιατί δεν ήταν αρκετά ώριμη), και ο Eli είχε την ανησυχία να δημιουργήσει κάτι νέο, διαφορετικό, επαγγελματικό. Ήρθε σε μένα με αυτή την ιδέα και με έπεισε αμέσως! Αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε μια νέα ομάδα και να διαμορφώσουμε ένα καλό, σταθερό συγκρότημα. Ο Leve ήταν ήδη εκεί περιμένοντας για νέα δράση, και υπήρχε ένας τρελός κιθαρίστας, που γνωρίζαμε από ένα στούντιο όπου συνηθίζαμε να κάνουμε πρόβες – ο Elnur. Συγκεντρωθήκαμε, αρχίσαμε να δουλεύουμε, και φάνηκε να ρέει το πράγμα με το σωστό τρόπο! Ο Leve είχε αυτή την ιδέα για το όνομα της μπάντας – Red Rose. Το σκεφτήκαμε για λίγο, και ταίριαζε απόλυτα: όμορφο, αλλά ακανθώδες – όπως ακριβώς και η ροκ μουσική. Μας έλειπε μόνο ο drummer. Έτσι, όταν τα σκίτσα για το άλμπουμ ήταν έτοιμα και μπήκαμε στο στούντιο για πρόβες, ζητήσαμε από το φίλο μας Sam Davidoff να γίνει προσωρινά ο drummer γι’ αυτό το άλμπουμ, και πήρε τη δουλειά. Έτσι δημιουργήθηκαν οι Red Rose.

Red-Rose

Προσπαθώ να σκεφτώ μια μπά­ντα που κατάγεται από το Ισραήλ και δεν μπορώ να θυ­μη­θώ καμία. Πώς είναι η Hard Rock σκηνή στη χώρα σας; Υπάρ­χει ενδιαφέρον αυτής της μουσικής στη χώρα σας;
Η σκηνή είναι μικρή… σαν τη χώρα (γέλια). Και παρόλο που όλο και πιο μεγάλα συγκροτήματα έρ­χο­νται εδώ για να δώσουν ένα σόου, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη τοπική metal σκηνή. Υπάρχει κά­ποιο ενδιαφέρον, και υπάρχει και κοινό, αλλά είναι περισσότερο σαν ένα υπόγειο ρεύμα. Ακόμα κι αν καταφέρεις να προσελκύσεις ένα σεβαστό αριθμό ανθρώπων, είναι σαν τρεις πόλεις σε περιοδεία: στο κέντρο, βόρεια και νότια (λόγω των μικρών αποστάσεων). Και μετά από αυτό, χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα. Έτσι είναι κάπως απογοητευτικό. Αλλά ακόμα, υπάρχουν πολλά ταλαντούχα συ­γκρο­τή­μα­τα. Η metal σκηνή συνεχίζει να ζει, και ελπίζουμε ότι θα επεκταθεί στο μέλλον!

Κατορθώσατε να συνδυάσετε το hard rock ήχο της δεκαετίας του ’80 με κάποια νεότερα στοιχεία αλλά, επίσης, με κάποια heavy / proggy στοιχεία. Πώς θα περιγράφατε τον ήχο των Red Rose; Δέχεστε τις ετικέτες όταν πρόκειται για μουσική;
Στην πραγματικότητα δεν τις αποδεχόμαστε… Μήπως ο κάθε καλλιτέχνης δέχεται τις ετικέτες όταν πρόκειται για τη δημιουργία του; Δεν είμαι σίγουρος ακόμα και πώς να περιγράψω τον ήχο μας. Ναι, είναι της δεκαετίας του 80 μαζί με hard/proggy/heavy στοιχεία. Το στυλ της μουσικής συχνά περιγράφεται με πολλά λόγια και αυτό γιατί η μουσική δεν είναι ένας αυστηρός κανόνας. Ποτέ δεν προσπαθήσαμε να γράψουμε τραγούδια με ένα συγκεκριμένο στυλ ή τρόπο. Εμείς απλά κάναμε αυτό που θεωρήσαμε σωστό. Φυσικά έχουμε τις επιρροές μας από τη μουσική που μας αρέσει και ακούμε. Και ίσως αυτές οι επιρροές που ακούτε να αναμειγνύονται σε αυτό το άλμπουμ. Αλλά μόλις έχουμε ξεκινήσει. Θα έρθουν νέα άλμπουμ και ο ήχος μας θα αλλάξει και θα αναπτυχθεί με τη πάροδο του χρόνου. Ανακαλύπτουμε νέα συγκροτήματα και νέους ήχους, και αναπτύσσουμε συγχρόνως τη προσωπικότητα μας. Ας δούμε λοιπόν τί θα κυκλοφορήσει, και ας αφήσουμε τους ακροατές να απο­φα­σί­σουν ποιο στυλ αντιπροσωπεύει η μουσική μας.

Red-RoseΠόσο καιρό σας πήρε για τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ;
Οι ηχογραφήσεις έγιναν πρα­γμα­τι­κά πολύ γρήγορα! Ίσως επει­δή δεν είχαμε άλλη επιλογή. Ήρ­θα­με στη Δανία για 13 ημέρες, 2 εκ των οποίων ήταν για το ξε­πα­κε­τά­ρι­σμα/πακετάρισμα των βα­λι­τσών. Γι ‘αυτό και έπρεπε να εί­ναι πολύ πα­ρα­γω­γικοί. Και το άλμπουμ ηχο­γρα­φή­θηκε μέσα σε 10 ημέρες πε­ρί­που! Μεγάλες ανα­μνή­σεις, Δανία!

Τα σχόλια από το διαδίκτυο είναι πολύ καλά. Είσαι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα;
Είναι πράγματι πολύ καλά. Και είμαστε παραπάνω από ικα­νο­ποιη­μέ­νοι! Πριν ενάμιση χρόνο, όλα φάνταζαν σαν όνειρο. Και τώρα έχουμε το ντεμπούτο μας, έχουμε συμβόλαιο με καλή εταιρία και λαμβάνουμε ωραία σχόλια γι’ αυτό το άλμπουμ. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι η δουλειά μας εκτιμάται! Αλλά, από την άλλη πλευρά, αν μιλάμε για την ικανοποίηση μας ως μουσικοί, νομίζω ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί ποτέ. Επειδή μόλις γίνει η δουλειά , και το άλμπουμ ηχογραφείται, υπάρχει πάντα μια σκέψη ότι: “αυτό θα μπορούσε να γίνει καλύτερα”, ή “εγώ θα το είχα κάνει λίγο διαφορετικά”. Και αυτό είναι καλό. Αυτό σημαίνει ότι το μυαλό μας είναι εργάζεται και αναπτύσσεται, και αυτό μας κάνει να γράφουμε καινούρια, καλύτερα τραγούδια.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα νέα συγκροτήματα προσπαθούν να έχουν περισσότερη προσοχή και επιτυχία. Τι

Red-Rose

σημαίνει η λέξη “επιτυχία” για εσάς;
Λοιπόν, νομίζω ότι όταν ένα συ­γκρό­τη­μα έχει πολλές προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες περιοδείες, που­λά­ει πολλά cd, έχει πολλούς ο­πα­δούς, και τα μέλη της κάνουν μό­νο μου­σι­κή για να ζουν, μπορεί να ονομαστεί “ε­πι­τυ­χη­μένο συ­γκρό­τη­μα”. Και αυ­τό είναι που περιμένουμε τόσο και­ρό.

Ποιες είναι οι επιρροές των Red Rose;
Λοιπόν, ο καθένας μας έχει δια­φο­ρε­τι­κό παρελθόν, και αντλούμε την έμπνευσή μας από διάφορες πηγές. Ο Elnur έχει ένα πρα­γμα­τι­κά βαρύ metal ιστορικό, ο Leve μεγάλωσε με παραδείγματα τέτοιων συγκροτημάτων, όπως οι Deep Purple, Uriah Heep, Scorpions, ο Eli ξεκίνησε από τα κλασικά του hard rock και heavy metal, ανακαλύπτοντας συγχρόνως ένα πιο προοδευτικό στυλ, όπως αυτό των Royal Hunt και Dream Theater, και η ιστορία του είναι λίγο πολύ η ίδια, αλλά έχει και ένα πολύ δυνατό παρελθόν κλασικής μουσικής. Ναι, όλοι μας είμαστε ερωτευμένοι με τη βασίλισσα… Έτσι, κυρίως οι επιρροές μας είναι διαφορετικές, αλλά όταν κάνουμε ένα συμβιβασμό στο γράψιμο μας, έχουμε καταλήξει σε όλα αυτά τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε ένα μουσικό κομμάτι. Και βγαίνει αρκετά καλό νομίζω.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα συγκρότημα να κάνει μια καλή δισκογραφική συμφωνία στις μέρες μας;
Είναι αρκετά δύσκολο. Υπάρχουν, σήμερα, πάρα πολλά νέα συγκροτήματα. Κάθε ένα έχει την δυνατότητα να κάνει εγγραφές (ακόμα και στο σπίτι), και κάθε συγκρότημα προσπαθεί να προωθηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Και υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι ανάμεσα τους. Έτσι νομίζω ότι είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε αυτό το συμβόλαιο με τη δισκογραφική “Bakerteam” , ειδικά επειδή μιλάμε για ένα ντεμπούτο. Εκτιμάμε πραγματικά την υποστήριξη και τη πίστη τους σε εμάς.

Λοιπόν, ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Red Rose; Υπάρχουν σχέδια για ζωντανές εμφανίσεις;
Ζωντανές εμφανίσεις στα σίγουρα! Στο μεταξύ θα ξεκινήσουμε από τη χώρα μας με το πιο κοντινό είναι η επίδειξη για τη κυκλοφορία του άλμπουμ, και ελπίζουμε να οργανώσουμε κάποιες παραστάσεις στην Ευρώπη! Τίποτα συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή, αλλά ο στόχος μας είναι: το στάδιο του κόσμου! Σκεφτόμαστε, επίσης, τη παραγωγή επίσημου βίντεο σε ένα από τα τραγούδια. Και φυσικά, νέα τραγούδια και νέο άλμπουμ! Αυτά είναι τα σχέδια. Μείνετε συντονισμένοι!

Red-Rose

Θέλετε να πείτε κάτι στους θαυμαστές σας;
Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σας! Σας αγαπάμε, και ελπίζουμε ότι θα βρείτε το άλμπουμ μας ενδιαφέρον, ικανοποιητικό και γεμάτο έμπνευση! Ονειρευτείτε, ποτέ μη κάνετε πίσω και ζήστε τη ζωή που πάντα φανταζόσασταν!

Σε αυτό το σημείο, οφείλω να σε ευχαριστήσω για αυτή τη συνέντευξη και να ευχηθώ στους Red Rose το καλύτερο για το μέλλον!
Εγώ ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία! Ελπίζω να επισκεφθούμε την Ελλάδα σύντομα και να βρούμε νέους οπαδούς εκεί! Εύχομαι ότι καλύτερο για εσάς και τους αναγνώστες σας!


237