Dustbowl + Spring Shoe: ''The Story of Mr. Dandy Gasoline'' Album Release Show

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Dustbowl + Spring Shoe: ”The Story of Mr. Dandy Gasoline” Album Release Show

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου στις 21:00

Είσοοδος 6 ευρώ

https://www.facebook.com/events/565934787298033/

Dustbowl

Οι Dustbowl δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2006 και την μετα τις εμφανίσεις τους στην αρχή της σεζόν με Dream Syndicate (Fuzz) και Mark Lanegan Band (Gagarin) θα παρουσιάσουν και επίσημα την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020  το νέο τους άλμπουμ “The Story of Mr. Dandy Gasoline” στο six d.o.g.s.  Ένα άλμπουμ στο οποίο  συμμετέχει και ο Chris Cacavas (Green on Red, The Dream Syndicate). 

“Συνολικά, έχουμε να κάνουμε πιθανότατα με τον καλύτερο δίσκο του σχήματος Η ουσία είναι ότι οι Dustbowl για άλλη μία φορά κερδίζουν το στοίχημα, ένα στοίχημα που βάζουν κατ’ αρχάς με τον εαυτό τους…Η μουσική καθαυτή είναι αρκετή για να δικαιολογήσει τους επαίνους ούτως ή άλλως…το υλικό τους παρουσιάζει ποικιλία στην μορφή, στην ένταση και στην διάθεση, σε τέτοιο βαθμό που ο δίσκος μπορεί να ακουστεί στο σύνολό του όχι μία, αλλά περισσότερες φορές στην σειρά.” – Π.Γαβρίλης (Soundgaze)

“Σταματώ εδώ μπορώ να γράφω ώρες. Παίρνοντας την ευθύνη των όσων γράφω δηλώνω με το χέρι στη καρδιά πως το The Story Of Mr. Dandy Gasoline- εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- είναι όχι μόνο το καλύτερο άλμπουμ της εγχώριας σκηνής αλλά και ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμς ελληνικού αγγλόφωνου ροκ που κυκλοφόρησαν τα τελευταία πάρα μα πάρα πολλά χρόνια… – Δ.Τσαγκλής (Voice Web Radio)

“Είναι μακράν η καλύτερη δουλειά των Dustbowl μέχρι τώρα. Τα τραγούδια είναι το ένα καλύτερο από το άλλο.Ένας εξαιρετικός δίσκος, ο καλύτερος τους μέχρι τον επόμενο….” – Χρήστος Δασκαλόπουλος (25 Radio Show)

“Μια από τις καλύτερες μπάντες που κυκλοφορούν εκεί έξω…Στο καινούργιο τους άλμπουμ, oι Dustbowl πάνε ακόμη πιο μακριά. Όπου σημασία δεν έχουν οι ετικέττες της μουσικής και οι συστάσεις, αλλά οι χαρακτήρες και αυτό που φέρνουν μαζί τους. Μπορεί να είναι η σοφία της γης…””- Μαρία Μαρκουλή (Μonopoli.gr)

” Οι Dustbowl με τον 4ο δίσκο τους Mr. Dandy Gasoline, υφολογικά και ποιοτικά παραμένουν στο υψηλότερο επίπεδο…” – Σταύρος Μπέκας (Lung Fanzine #4)

“Η συμμετοχή του Chris Cacavas,, ανεβάζει τις μετοχές μιας δουλειάς που έχει κι από μόνη της σπουδαία αξία. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι με το τέταρτο αυτό άλμπουμ οι Dustbowl έβαλαν πολύ ψηλά τον πήχη…”- Γ. Καφάτος (Viewtag.gr)

“Είναι, λοιπόν, η τραγουδοποιητική σιγουριά, που βγαίνει πάνω απ’ όλα στο “The Story of Mr.Dandy Gasoline”, η πίστη πως ό,τι τραγουδάς και το αντιλαμβάνεσαι και το εννοείς…” – Φώντας Τρούσας (diskoryxeion.blogspot)

“”Στον εικονικό και ντεκαυλέ κόσμο στον οποίον ζούμε, όπου όλα τρέχουν και οι αλλαγές είναι συνεχείς, το εγχώριο γκρουπ παραμένει σταθερή αξία. .” – Π. Κουνελλες (Avopolis)

“Ακούω μέσα στο Mr Dandy Gasoline την μαεστρία τους να φτιάχνουν πανέμορφα τραγούδια. Με το ειδικό βάρος και την δύναμη της μπάντας που δεν κάθησε ποτέ ως τώρα σε ένα μουσικό ύφος, ήχο, είδος όσο τέλεια και αν το είχε…είναι από τα άλμπουμ που έκαναν πιο όμορφη την φετινή παραγωγή”. – Μαρία Μαρκουλή (It’s my blender – mariamarkouli.com)

“Tο παίξιμο των μελών της, με τον χαρακτηριστικό ήχο στις κιθάρες που δίνει ένα ακόμη πιο 70’s feeling βγαλμένο από τους Grateful Dead, Rolling Stones, Neil Young, Dylan εποχής The Band αλλά και μετέπειτα συνεχιστών σαν τους Gun Club εποχής “Miami” και Green on Red…δίνοντας το δικό τους προσωπικό στίγμα μέσα από έναν εξαιρετικό δίσκο”. –  Γιώργος Χούλης (rockinathens.gr)

“…Και είναι τέτοια η έμπνευση και η συνθετική δεινότητα του κιθαρίστα της μπάντας Νίκου Φυσάκη, που οι προαναφερθείσες περιπέτειες του φανταστικού χαρακτήρα mister Gasoline αποκτούν κατά τη διάρκεια της ακρόασης ολοζώντανη υπόσταση, γίνονται χειροπιαστές εικόνες και απολαυστικά γλαφυρές μουσικές ιστορίες…. Το “The Story of Mr. Dandy Gasoline” κατορθώνει να ξεδιπλώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο το περίφημο “mother earth rock” της Αθηναϊκής μπάντας…παραδίδει μαθήματα υψηλής τραγουδοποίιας και αλήθειας.” – Μ. Νικολίτσης (ypogeio.gr) 

“…Νιώθεις ότι αυτή η μπάντα πατάει τόσο γερά στα πόδια της που η διαχείριση του ήχου τους και των ιδεών τους γίνεται με χαρακτηριστική άνεση…Από το άνοιγμα του με το The Season, το πιάνο και τα φωνητικά του Πάνου Μπίρμπα και βέβαια τους στίχους του, μπαίνεις σε ένα ατμοσφαιρικά λυρικό κόσμο. 

Το θέμα με τα κομμάτια του άλμπουμ είναι ότι όλα έχουν ιδέες που σου αποτυπώνονται από το πρώτο άκουσμα, έχουν catch….Το στοιχείο αυτό δείχνει μια ικανότητα αφήγησης ιστοριών μέσα από τη γλώσσα της μουσικής που σου αναδεικνύει κάτι οικείο, είναι μια μουσική «καύσιμο» ζωής.”. – Μιχάλης Παπαμακάριος (toperiodiko.gr)

Panos Birbas – Vocals, Guitar
Nick Fysakis – Guitar
John “Hardy” Houstoulakis – Pedal Steel
Mike Dremetsikas – Guitar, Backing Vocals
Lydia Grammatikou – Bass, Backing Vocals
Dionissis Stefanopoulos – Drums
Costas Stergiou – Piano, Keyboards

DISCOGRAPHY.
https://thedustbowl.bandcamp.com

* THE STORY OF MR. DANDY GASOLINE  [Oct. 2019] – 12′ Vinyl Album. 

* THE GREAT FANDANGO [May 2016] – 12’ Vinyl Album / urban sound records

* GOIN DOWN [November 2009] – CD Album / fuzz overdose records

* BLACK RIVER’S CHEST [THE BURDEN REVISITED] / FLAMIN’ ROSE  [July 2014] – CD Single / dusty records

* SUCIDE AVENUE / WINTER’S ALMOST GONE [April 2014] – CD Single / dusty records

* TROUBLEBOUND & LONESOME [2008] – CD Album / onstage records

* V.A. RHINO – TROPIC OF RHINO VOL.1 CD Album – LAY ME DOWN EASY [LONG PSYCHEDELIC VERSION] [June 2017] -Compilation

* V.A. CHRISTMAS FOR EVERYONE – "CHRISTMAS  TIME & A-COMIN” [December 2014] – Compilation / Restless Wind Records 

* V.A. BETTER WITH FUZZ BABE!- LEAN ON ME [2013] – Compilation / Fuzz Overdose Records 

* LAND ENDS [PAVLOS FYSAKIS BOOK LAND ENDS

* RAMBLIN BLUES C.D. E.P. [2006] – Dusty Records

http://www.dustbowl.gr
www.facebook.com/dustbowl.gr

Spring Shoe

Μία δροσερή, ανοιξιάτικη βόλτα. Αυτό είναι το ντεμπούτο άλμπουμ των πρωτοεμφανιζόμενων Spring Shoe, του νέου side project του Γιάννη Αφένδρα, δημιουργού και τραγουδοποιού, επίσης, των Mr. Highway Band. Ο τίτλος αυτού “ Love is just a razor in my eye” και περιέχει 8 τραγούδια που κινούνται στο ευρύτερο πλαίσιο του folk rock. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε εξ’ ολοκλήρου στα Orfeas Music Studios στην Αθήνα και η συνολική παραγωγή και μίξη έγιναν από τον Τάσο Ιωαννίδη, ενώ το μάστερ έγινε από το Νάσο Νομικό (VU Productions). Το artwork έχει επιμεληθεί ο Γρηγόρης Ψαλτάκος (Creatures). Το “Love is just a razor in my eye” κυκλοφορεί από τον Ιούλιο του ’19 από την Ikaros Records. 8 φρέσκιες συνθέσεις, που φανερώνουν τις πολυποίκιλες επιρροές των μελών της μπάντας, οι οποίες, όμως, ενσωματώνονται και διευρύνονται με άκρως δημιουργικό τρόπο φτάνοντας σε ένα αποτέλεσμα πρωτότυπο και ιδιαίτερα καλλιτεχνικό. Κομμάτια για να χορέψεις, για να ταξιδέψεις, για να σκεφτείς, για να αισθανθείς. Μία μουσική διαδρομή που, χωρίς να ξέρεις πού ακριβώς σε οδηγεί, σε κάνει να χαμογελάς σε κάθε της στιγμή.

Alexis Lagaditis – vocals
Johnny (Mr. Highway) Afendras – acoustic guitars, vocals
Panos Fotakos – electric guitars, ukelele, vocals
Dimitris Varouxis – bass, vocals
Jim Tsarnos – drums, vocals

DISCOGRAPHY.:

“Love Is Just A Razor In My Eye”

#dustbowl #springshoe #sixdogs #live #presentation #newalbum
#thestoryofmrdandygasoline #motherearthsmusic #motherearthrock #loveisjustarazorinmyeye #ikarosrecords

Dustbowl feat. Chris Cacavas – Mr. Dandy Gasoline

Spring Shoe – Break Down

Χορηγοί Επικοινωνίας:

RISE, Pepper 96.6, avopolis, debop, ελculture, oneman, popaganda, PopCode, VICE Greece 

Περισσότερες πληροφορίες:
six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr

257