First Blood (18/12/2019) An Club

Πάντοτε αγαλλιάζει η ψυχή μου όταν επισκέπτομαι το An Club και με κάθε ευκαιρία που μου δίνεται στο βαρύ καθημερινό μου πρόγραμμα, την εκμεταλλεύομαι και “κλείνομαι” στα βάθη της Γης.

Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκαν οι hardcorers First Blood που επισκέφτηκαν την Αθήνα μετά από σχεδόν μια δεκαετία.

Η εικόνα του περιβάλλοντος χώρου στην επιφάνεια του εξαρχειώτικου δρόμου, παρέπεμπε σε μια συνεύρεση οικογενειακού τύπου και δυστυχώς η μικρή προσέλευση του κόσμου δεν μας διέψευσε. Πάντοτε γνωρίζουμε όμως, πως τα hardcore live είναι δύσκολη πίστα, ειδικά όταν μιλάμε για καθημερινή.

Παρόλα αυτά, αρκετοί “μαχητές”, ένθερμοι οπαδοί του σχήματος, τραγουδώντας τους στίχους και δημιουργώντας “πολεμική διάθεση” στο pit, έδινε θάρρος και βήμα στον αμερικανό Carl Schwartz. Ο Carl, με βάση πλέον το Βερολίνο, έκανε την επιδρομή του για δεύτερη φορά στη χώρα μας και έχοντας όρεξη να “πειράξει” τον κόσμο, έδωσε το 100 % της ενέργειας του για μια ώρα.

Με τους νέους του συνοδοιπόρους, έπαιξαν παλαιότερα και νεότερα κομμάτια, από το παρθενικό “First Blood” EP του 2003 ως και το πιο πρόσφατο “Rules” του 2017.

Η είσοδος τους όμως, ήταν εξαιρετικά θερμαντική. Ξεκινώντας με το “I will be heard” των τιτάνιων Hatebreed, έδειξαν την όρεξη τους εξαρχής.

Το κοινό είχε ζεσταθεί και η συνέχεια με “Fuck the Rules” και “These are the rules” ήταν ιδανική.

O Carl δεν έχανε ευκαιρία να μοιράζεται το μικρόφωνο με τους γενναίους στα κάγκελα και αστειεύεται συνεχώς και για τα πάντα. Ο ήχος ήταν καλός εκείνο το βράδυ, αφήνοντας το δυναμικό hardcore των First Blood να ικανοποιεί κάθε μας κύτταρο, με τα breakdown τους να χτυπάνε στο στομάχι.

Αφιέρωσε το “τελευταίο” “Rules Of Crisis” σε όλους εμάς που ξέρουμε καλά τι σημαίνει κρίση και μας έκανε δώρο μια εξαιρετική εκτέλεση του “Next Time I see you, you’re dead”  από το “Killafornia” του 2006.

Δυνατή μπάντα, εξαιρετικά άνετος performer στο μικρόφωνο, ευγενικός και πρόσχαρος, χωρίς ποζεριλίκια και κλισεδιές, οι First Blood μπήκαν για πάντα στην καρδιά μου και θα εύχομαι την επόμενη φορά τους, το An Club να είναι γεμάτο.

Υ.Γ. Πόσο καιρό είχαν να πάω σε live με ένα συγκρότημα, δεν θυμάμαι.

Setlist
——–
Fuck The Rules
These Are The Rules
First Blood
Suffocate
Silence
Preamble
Victim
Resist
Rules Of Life
Rules of Conviction
Rules of Crisis

Encore
———
Next Time I see you, you’re dead

Φωτογραφίες: Διονύσης Τσέπας

423

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.