UNEVEN STRUCTURE: "Februus"

Η αίσθηση όταν ανακαλύπτεις ένα νέο σχήμα, το οποίο κυκλοφορεί ένα από τα καλύτερα album της χρονιάς και παράλληλα ξέρεις πως θα παρακαμφθεί από λογής ειδήμονες πάραυτα, είναι πραγματικά ένας από τους λόγους που αξίζει η ακατάσχετη ακρόαση πολλών, φαινομενικά μικρής μελλοντικής αποδοχής, σχημάτων.

Εν ολίγοις, οι Uneven Structure δεν πρόκειται να απασχολήσουν όσους αρέσκονται στα ακούσματα που σερβίρονται από τις εταιρείες απευθείας με την ταμπέλα “must have”, η οποία βασίζεται περισσότερο στο “όνομα” που έχει κάνει το εκάστοτε group στη μουσική βιομηχανία, παρά στο περιεχόμενο.

Το “Februus” αποτελεί ένα πολυεπίπεδο ηχητικό ταξίδι του οποίου καράβι είναι το post metal, ο αέρας που το κάνει να πορεύεται μονάχα σε ευθεία γραμμή είναι το experimental prog, το ηλιοβασίλεμα που δείχνει το δρόμο είναι τα ambient περάσματα, ενώ τα κύματα που συντροφεύουν το σκαρί είναι οι groovy ρυθμοί που δε σε αφήνουν να πατήσεις εύκολα στη στεριά. Δηλώνω πλήρως ικανοποιημένος με το album και μακάρι να βλέπαμε πιο συχνά τέτοιες δουλειές από τα νέα συγκροτήματα στο χώρο! Κρίμα βέβαια που στην οπισθοδρομική Ελλάδα δε θα κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση, αλλά που θα πάει… Θα γυρίσει ο τροχός!

Ο κιθαρίστας της μπάντας, Aure Pereira, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως δεν ήθελαν να βιαστούν την προετοιμασία του Februus, προκειμένου να βγει σωστό το αποτέλεσμα δίνοντας του καλύτερούς τους εαυτούς. Για του λόγου το αληθές, η μπάντα επίσημα υπάρχει από το 2008, ενώ οι διαδικασίες σύνθεσης και ηχογράφησης ξεκίνησαν λίγο μετά, με συνεχείς αλλαγές και βελτιώσεις σε ότι αφορά τα κομμάτια, προσπαθώντας να αποτυπώσουν σωστά αυτό που είχαν στο μυαλό τους. Ε, τα κατάφεραν! Οι Neurosis, οι Isis, οι The Ocean και οι απανταχού πρεσβευτές της μεταμοντέρνας metal τέχνης και προόδου, θα είναι περήφανοι για την ένταξη των Uneven Structure στην ευρύτερη οικογένειά τους…


726

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.