SLAYER: “The Repentless Killogy (Live At The Forum In Inglewood, CA)”

Δηλαδή εγώ τώρα πρέπει να γράψω για τους Slayer. Να προσπαθήσω να σου μεταφέρω την αίσθηση και το κλίμα ενός live τους. Ναι, οκ. Μετά από σχεδόν 40 χρόνια στις “επάλξεις”, θεωρώ ότι είναι πλέον λίγοι οι metalheads που δεν έχουν βιώσει την “πολεμική” κατάσταση που επικρατεί στις ζωντανές εμφανίσεις τους, είτε μέσω οπτικοακουστικού υλικού που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς, είτε βρισκόμενοι οι ίδιοι εν μέσω “εμπόλεμης ζώνης” ενός live των “σφαγέων”.

Το “The Repentless Killogy”, το οποίο κυκλοφορεί από τη Nuclear Blast, ηχογραφήθηκε το 2017 στο Inglewood της Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους για την προώθηση του τελευταίου τους άλμπουμ “Repentless” (2015). Η κυκλοφορία του δε, έρχεται να συμπέσει χρονικά με την “The Repentless Killogy” ταινία, η οποία προβλήθηκε για μία και μοναδική μέρα στα σινεμά παγκοσμίως, την 6η Νοεμβρίου 2019. Το live αυτό είναι και το πρώτο ηχογραφημένο full set που έχουν κάνει οι Slayer εδώ και χρόνια. Τελευταία φορά ήταν πίσω στο μακρινό 1984.

Έχοντας την τύχη να βρεθώ σχεδόν σε όλες τις εμφανίσεις των Slayer επί Ελληνικού εδάφους, με αποκορύφωμα εκείνο το μαγικό βράδυ της 13ης Ιουλίου 2019, μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ένα πράγμα. Το “ηχητικό μπουκέτο” που εισπράττεις στις συναυλίες τους είναι τέτοιο, που το θυμάσαι για όλη σου τη ζωή. Μπορεί κάποιες φορές να είναι ακόμη λιγότερο ενεργητικοί πάνω στη σκηνή, μπορεί να νομίζεις ότι βαριούνται αυτό που κάνουν αλλά……η ενέργεια, η δύναμη και η εκτελεστική δεινότητα με την οποία “εξαπολύουν” τους ύμνους τους τον έναν μετά τον άλλο, δεν σου αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Έτσι και εδώ, παραθέτουν με “χειρουργική ακρίβεια” δωρεάν μαθήματα thrash, προς άπαντες τους διεκδικητές του “θρόνου” τους, αποδεικνύοντας πως θα αργήσει (πιθανόν και να μη βρεθεί ποτέ) κάποιος να τους αντικαταστήσει, ακόμη και μετά την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση.

Για τα χιλιοπαιγμένα “διαμάντια” της μουσικής μας δε χρειάζεται να μακρηγορήσω, αφού το να ακούς ζωντανά τα “The Antichrist”, “Hell Awaits”, “Postmortem”, “War Ensemble”, “Raining Blood”, “Chemical Warfare” (και η λίστα είναι ατελείωτη), είναι πάντα μία “out of the body” experience. Από κοντά, και τα 5 κομμάτια που “τιμούν” το “Repentless”, που μπορεί να μην έχουν το ειδικό βάρος των παλαιότερων κομματιών, παρόλα αυτά “κάνουν τη ζημιά”, αφού παιγμένα ζωντανά ακούγονται αρκούντως “απειλητικά”. Η απόδοση των κ.κ. Araya, King, Holt και Bostaph είναι αυτή που περιμένει κανείς απ’ τους βετεράνους του είδους, με μία κάπως μειωμένη απόδοση στα φωνητικά από αυτή που έχουμε συνηθίσει (πάντως στην Αθήνα ο Χιλιανός ήταν απίστευτος). Τα solos παιγμένα στην εντέλεια, ειδικά από τον King, αφού ο Holt βάζει και την προσωπική του σφραγίδα στα μέρη του τρισμέγιστου Jeff Hanneman (rip). Όσο για τον Bostaph, παραμένει ο γνωστός “ξεβιδωμένος μετρονόμος” που αγαπήσαμε ήδη από το 1988 και τους Forbidden.

Ένα live album (ίσως το τελευταίο τους) must για όσους θέλουν να έχουν τα άπαντα των Slayer, για όσους θέλουν να τους ακούσουν λίγο πριν τη δύση της καριέρας τους, για όσους εισέρχονται τώρα στο “βασίλειό” τους (ναι θα υπάρχουν και τέτοιοι), ακόμα και για τους παλιούς που αρέσκονται σε μία live Slayer ατμόσφαιρα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Οκ, δεν είναι και “Decade Of Aggression”, αλλά σκέψου ότι έχουν περάσει και 30 χρόνια από τότε. Εγώ πάντως, κάθε φορά που θα ακούγεται η τελευταία νότα του “Angel Of Death”, θα ανακαλώ στη μνήμη μου εκείνες τις 5 λέξεις που απηύθυνε στα Ελληνικά ο Tom Araya, λίγο πριν εγκαταλείψει τη σκηνή του κλειστού του ΟΑΚΑ:

“Ευχαριστώ πολύ. Θα μου λείψετε ” 

“The Repentless Killogy” setlist :
Delusions Of Saviour
Repentless
The Antichrist
Disciple
Postmortem
Hate Worldwide
War Ensemble
When The Stillness Comes
You Against You
Mandatory Suicide
Hallowed Point
Dead Skin Mask
Born Of Fire
Cast The First Stone
Bloodline
Seasons in the Abyss
Hell Awaits
South Of Heaven
Raining Blood
Chemical Warfare
Angel Of Death

https://www.facebook.com/slayer/

SLAYER – Repentless (Live At The Forum in Inglewood, CA)

573

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.