LONELY KAMEL: "Dust Devil"

Τρία χρόνια πριν, πέφτει στα χέρια μου ένα CD από μια Νορβηγική μπάντα που παίζει stoner rock. Προσπαθούσα να σκεφτώ ποιες άλλες Νορβηγικές μπάντες είχα ακούσει τελευταία να παίζουν τέτοιο είδος μουσικής αλλά δεν μπορούσα να θυμηθώ κάποια.

Το συγκρότημα λεγόταν Lonely Kamel, και ο ομότιτλος αυτός δίσκος ήταν η πρώτη τους κυκλοφορία. Θυμάμαι την απορία που είχα όταν έβαζα το CD να παίζει, την (ευχάριστη) έκπληξη μου κατά τη διάρκεια της ακρόασης και την ενστικτώδη κίνηση που έκανα να ξαναβάλω το CD να παίζει αμέσως μόλις τελείωσε.

Τρία χρόνια αργότερα λοιπόν και οι Lonely Kamel είναι και πάλι εδώ με την τρίτη ολοκληρωμένη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Dust Devil”. Αυτή την φορά δεν είχα καμία απορία για το τι πρόκειται να ακούσω, αλλά μετά από δύο εξαιρετικές δουλειές είχα την αγωνία εάν η καινούργια δουλεία των Lonely Planet θα παρέμενε στα ίδια υψηλά επίπεδα.


Τo “Dust Devil” ξεκινάει αργά, βασανιστικά, σε blues 70s ύφος που σε ταξιδεύει σε νότιες πολιτείες της Αμερικής και ξαφνικά αγριεύει, αρχίζει να κινείται πιο γρήγορα πιο έντονα. Σταδιακά αρχίζει και σέρνεται, κυλιέται σε doom βούρκους και ξαφνικά αρχίζει και τρέχει πάλι μέχρι την πλήρη εξουθένωση και την επιστροφή του στα blues μονοπάτια που κινούταν όταν ξεκίνησε. Δεν υπάρχει καμία αγωνία πλέον, τα πάντα είναι ξεκάθαρα. Το “Dust Devil” είναι ίσως, η πιο ολοκληρωμένη και ώριμη δουλεία των Νορβηγών μέχρι και σήμερα.

Από το blues-ίστικο “Grim Reefer” στο αλά Spiritual Beggars “Evil Man” και από το  Sabbath-ικό “Seventh Son” επιστροφή εκεί που ξεκινήσαμε με το “Whorehouse Groove”. Stoner rock, blues περάσματα και ψυχεδέλειες, doom πινελίες και garage ξεσπάσματα όλα συνοδευμένα από την απαιτούμενη ενέργεια και τον δημιουργικό οίστρο των Lonely Kamel συντελούν στην δημιουργία ενός καταπληκτικού δίσκου. Ανεβείτε λοιπόν στην μοναχική καμήλα και αφήστε την να σας ταξιδέψει στα μονοπάτια που αυτή γνωρίζει. Εμπιστευτείτε την και δεν θα χάσετε.


414

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.