Caravan Of Shadows Festival Vol II (Συνέντευξη Τύπου)

Σ’ ένα πολύ εγκάρδιο κλίμα στο φιλόξενο χώρο του Bock Beer Restaurant στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 23 Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα, δόθηκε η συνέντευξη τύπου για το Caravan Of Shadows Festival Vol II, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίλιον Plus (δελτίο τύπου) την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου.

Η συζήτηση – παρουσίαση πέρα από τον παρεΐστικο χαρακτήρα που είχε, αντλήσαμε αρκετές πληροφορίες τόσο για τα σχήματα που συμμετέχουν, την σκιαγράφηση ελληνικής metal σκηνής ανά την Ελλάδα (ανθρωπογεωγραφία κοινού, συναυλιακών χώρων κλπ), αλλά κυρίως για το πάθος και το ζήλο που δείχνουν κάποιοι ρομαντικοί Metal heads με φρέσκες ιδέες ώστε να δημιουργήσουν δρώμενα / καταστάσεις που αναζωογονούν το χώρο.

Σχετικά με τους παρευρισκόμενους, είχαμε βεβαίως εκπροσώπους από την παραγωγή, τις μπάντες και τέλος “απεσταλμένους” από media. Σε πρώτο λόγο, αναπτύχθηκε η ιδέα και οι σκοποί του Caravan Of Shadows Festival, το οποίο αναζωπυρώνει την ύπαρξή του από το 2017 που ξεκίνησε στην Κέρκυρα με παρουσία μάλιστα και δύο σχημάτων από τη γειτονική Ιταλία (τους Temperance και τους Hell’s Guardian), τους δικούς μας The Silent Rage το κερκυραϊκό φοιτητικό σχήμα Mind Erasure & Harem.

Φέτος το Καραβάνι στρατοπεδεύει στο Ίλιον Plus και όπως μας δόθηκε να καταλάβουμε απώτερος στόχος του είναι ιδανικά κάθε χρόνο να μεταφέρεται σ’ άλλη πόλη της Ελλάδας (με πιθανό προορισμό τη Λάρισα για το 2020), να δίνεται βήμα στην σκηνή σε τοπικά σχήματα, σε ξεχωριστούς guest και να τηρείται στο μέτρο του δυνατού ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ παρόντος και προηγούμενου event (στο φετινό το ρόλο αυτό θα έχουν οι The Silent Rage).

Για φέτος τα ετερόκλητα στοιχεία που εκπροσωπεί από μεριά της η κάθε μπάντα αποτελούν μια πρόκληση για τους διοργανωτές, με βασικό στοίχημα να κρατήσουν τον κόσμο που θα παραβρεθεί μέχρι τέλους, σ’ ένα περίπου δίωρο μουσικό set· πράγμα που όπως εξηγήθηκε είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού από τη μία έχουμε τα διαφορετικά ως προς το ύφος σχήματα που θα βρεθούν επί σκηνής, αλλά παράλληλα κι η κουλτούρα του κοινού που δεν έχει την υπομονή και τη μουσική ίσως παιδεία ή έστω περιέργεια, πληρώνοντας μόνο 6 ευρώ να απολαύσει ένα εξαιρετικό metal event. Φέτος ίσως αυτό το στερεότυπο σπάσει.

Από την πλευρά της η διοργάνωση και οι μπάντες υποσχέθηκαν ότι θα υπάρξει ένα δελεαστικό merch προκειμένου να παραμείνει ο κόσμος, να υπάρξει “ζύμωση” με τα μέλη των σχημάτων και ν’ αγκαλιάσει περισσότερο το θεσμό, ενώ η ιδιαίτερα καλαίσθητη αφίσα, αλλά και το τυπωμένο εισιτήριο αποτελούν στοιχεία προσεγμένης και στοχευμένης προώθησης.

Εν συνεχεία εκπρόσωποι από το κάθε σχήμα μίλησαν για τη συμμετοχή τους στο Caravan Of Shadows. Ο Γιάννης, αρχικά από τους Grey Vs Gray, παρουσίασε το άκρως ενδιαφέρον concept που πρεσβεύει το πρωτοεμφανιζόμενο και αρκετά υποσχόμενο σχήμα, οι οποίοι πέρα από ένα μουσικό φαινόμενο επιδιώκουν να παρουσιάσουν ένα δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο δυστοπικό κόσμο (ενός Φουτουριστικού “Puzzle” όπως χαρακτηριστικά είπαν) που θα ξεδιπλώνεται σταδιακά, τροφοδοτώντας το κοινό με υλικό πέραν της μουσικής, ένα είδος λογοτεχνικού project.
Οι The Silent Rage, μέσω του Νίκου Σιγλίδη, μας μίλησαν για τη φετινή επανακυκλοφορία του ντεμπούτου τους album “The Deadliest Scourge” (2016) σε βινύλιο, με την έως τώρα προπώληση περιορισμένων κομματιών να πηγαίνει εξαιρετικά καλά, ενώ αναμένεται μέσα στο 2020 νέα δουλειά από τους ταλαντούχους power – metallers.

Τα παιδιά από τους DeifieD στην συνέχεια μίλησαν τόσο για την επερχόμενη δουλειά τους, όπως επίσης και για τις επιλεγμένες Live εμφανίσεις τους ανά την Ελλάδα, αλλά και εμπειρίες που αποκόμισαν από το εξωτερικό μιας και συμμετείχαν σε διάφορα events ακόμα κι ως headliners. Δηλώσαν να πιστεύουν πολύ στο Caravan Of Shadows Festival και υποσχέθηκαν να τα δώσουν όλα επί σκηνής (όσοι τους έχετε δει live ξέρετε, οι υπόλοιποι φροντίστε να μάθετε).

Από τη μεριά τους τώρα, οι headliners της βραδιάς οι thrash/speed metallers Memorain (οι οποίοι και προφανώς δε χρειάζονται συστάσεις), έχουν κι αυτοί στα σκαριά νέα δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2020 (αφού πρώτα τελειώσουν οι συζητήσεις με την εταιρία τους), ενώ οι εμπειρίες τους από το τελευταίο ευρωπαϊκό τους tour (έπεται κι επόμενο), ήταν πολύ ενδιαφέρουσες για όλους μας.   
       
Μέσα σ’ όλη τη συζήτηση προέκυψε κι μια σημαντική έκπληξη, όντας πολύ πιθανό, να δούμε και κάποια σύμπραξη των σχημάτων επί σκηνής με το πέρας του προκαθορισμένου προγράμματός τους, έπειτα από ιδέα που έπεσε στο τραπέζι αυθόρμητα και τα μέλη την υποστήριξαν με ιδιαίτερη θέρμη, μένοντας  μόνο να την κάνουν πράξη για καλό όλων μας!

Η δίωρη αυτή συνέντευξη τύπου κύλησε πολύ ευχάριστα για όσους βρέθηκαν εκεί, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που από την αγνή αγάπη τους για το χώρο του σκληρού ήχου στην Ελλάδα δουλεύουν δίχως ίδιον όφελος, αποσκοπώντας στη διεύρυνση της σκηνής με όμορφες ιδέες μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης και συνεργατικότητας.

Αυτό που μένει είναι να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες.

Ραντεβού στο Ίλιον Plus 13 Δεκεμβρίου. 

523

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.