THE WHIRLINGS: “Earthshine”

Να και ένα post rock δείγμα που έπεσε στα χέρια μου πρόσφατα από μια τετραμελή μπάντα, τους Ιταλούς The Whirlings, οι οποίοι επιστρέφουν μετά από αρκετό καιρό δισκογραφικής απραξίας με τη δεύτερη full length δουλειά τους “Earthshine”.

Χωρίς ιδιαίτερους νεωτερισμούς οι The Whirlings προσανατολίζονται κυρίως στο όχι και τόσο “χαρωπό” post, με κάποιους late 60’s ψυχεδελισμούς που εμφανίζονται κυρίως στο “Vacuum” το οποίο δεν θα έλεγα ότι έχει ιδιαίτερη συνάφεια με το υπόλοιπο υλικό του δίσκου μια; και θυμίζει τους Blues Pills, σε ένα κομμάτι που έχει πολλά κοινά με τους Κύπριους Arcadian Child και με τα φωνητικά της Vera Claps να μου θυμίζουν την Annie Clark.

Από εκεί και πέρα ο ακροατής θα συναντήσει αμιγώς post μουσική η οποία κινείται πνευματικώς μεταξύ των This Will Destroy You (“Reverence”), των Godspeed You! Black Emperor (“Lost In Whiteout”) και όταν “σκληραίνει” ο ήχος (ο οποίος είναι καλός χωρίς ιδιαίτερες αδυναμίες) προς τους Long Distance Calling (“#6”, πολύ καλό).

Το “Earthshine” δεν είναι κακό, θα αρέσει σε όποιους έχουν εντάξει το συγκεκριμένο στυλιστικό ρεύμα στις επιλογές του. Δεν έχει να προσφέρει τίποτα καινοτόμο παρά ένα ημίωρο χαλαρότητας κατά το οποίο σου επιτρέπεται να αδειάσεις το νου σου από την καθημερινότητα. Αξιόλογο για το αντικείμενο που διαπραγματεύεται, δεν απογοητεύει αλλά δεν ξετρελαίνει κιόλας.

https://www.facebook.com/TheWhirlingsOfficial/

THE WHIRLINGS – #6 (video link)

506

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1161 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.