NOVERIA: “Aequlibrium”

Το “Aequlibrium” σηματοδοτεί το τρίτο κεφάλαιο στο μουσικό ταξίδι που έχουν ξεκινήσει οι Noveria από το 2014, με την Ιταλική μπάντα που κινείται στο χώρο του progressive power metal, να μας παρουσιάζει την καλύτερη κυκλοφορία της μέχρι στιγμής.

Η νέα κυκλοφορία των Ρωμαίων περιέχει έντεκα τραγούδια και έχει διάρκεια ακριβώς 1 ώρα. Μίξη και παραγωγή έγιναν από τον Simone Mularoni (DGM) στο Domination Studio στο San Marino. To εξώφυλλο έχει αναλάβει ο γραφίστας Drake Mefestta, γνωστός από τις δουλειές του με Symphony X, Cradle of Filth, 69 EYES και Michael Romeo. Οι Noveria αποτελούνται από μέλη γνωστών prog συγκροτημάτων, όπως οι DGM, Ethernity και Epysode και για κάποια ηλεκτρονικά και dubstep beats, υπεύθυνος είναι ο Giuseppe “Dualized” Bassi (Fear Factory, Empyrios). Βασική επιρροή είναι οι Symphony X και μπορείς να βρεις στοιχεία και από Dream Theater, DGM, Circus Maximus, Redemption.

Αρχικά στο “Aequlibrium”, σε σχέση με το “Forsaken”( 2016), οι Ιταλοί έχουν αναβαθμίσει τον ήχο τους. Πλέον του έχουν δώσει μία κινηματογραφική διάσταση και έχει πιο πολύ όγκο. Από το πρώτο τραγούδι, το “Waves”, “δείχνουν τα δόντια τους” και μας “χτυπάνε” με παρανοϊκά riffs, που σχεδόν thrash-ίζουν και είναι ενδεικτικά του τι θα ακολουθήσει στο δίσκο. Ο Francesco Mattei που έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στις κιθάρες, μας δείχνει ένα λίγο διαφορετικό πρόσωπο από τους Ethernity και φαίνεται ότι έχει κράτησει τα πιο βαριά riffs του για τους Noveria. Φυσικά δεν παραλείπει να γράψει και αρκετά τεχνικά solos, τα οποία συνδυάζονται άψογα με τα πλήκτρα του Julien Spreutels, επίσης από τους Ethernity, με τη μεταξύ τους “χημεία” να είναι αδιαπραγμάτευτη.

Ο τραγουδιστής Francesco Corigliano, έχει δείξει ήδη δείγματα του ταλέντου του από τον πρώτο δίσκο των Ρωμαίων, αλλά στο “Aequlibrium” είναι πλέον ένας έμπειρος ερμηνευτής  με φοβερή τεχνική και αρκετή ποικιλία στα φωνητικά του. Στα περισσότερα κομμάτια τραγουδάει παθιασμένα, και σε αυτό βοηθάει και το concept του δίσκου με τον κύριο πρωταγωνιστή να περνάει το δικό του ψυχολογικό Γολγοθά, μετά από ένα ισχυρό σεισμό που χτυπάει την περιοχή που ζει. Παρόλο που το concept είναι “βαρύ”, ο δίσκος δεν σου “βγάζει κατάθλιψη”, αλλά αρκετή ενέργεια. Το “Aequlibrium” καταφέρνει οι συνθέσεις του να μην “κάνουν κοιλιά”, με την κορύφωση να έρχεται στο τέλος με την τριπλέτα “Stronger Than Before”, “Losing You” και “A Long Journey”. Ο δίσκος κλείνει με τη μπαλάντα “Darkest Days”, που δεν “κολλάει” με τα υπόλοιπα κομμάτια, και σαν κλείσιμο σε ένα δίσκο που “σφύζει από ενέργεια” είναι αρκετά περίεργη επιλογή, χωρίς όμως να μειώνει την ποιότητα του album.

Εν κατακλείδι, το “Aequlibrium” είναι μία εξαιρετική επιλογή για τους φίλους του prog/power. Οι Noveria με το νέο δίσκο είναι σίγουρο ότι θα ανεβάσουν αρκετά το status τους, κερδίζοντας παράλληλα αρκετούς νέους οπαδούς. Αγοράστε και απολαύστε αυτόν τον δίσκο χωρίς φόβο!

http://www.noveriametal.com/

https://www.facebook.com/NoveriaOfficial/

NOVERIA – Broken

556

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.