BLACK TUSK: “Set the Dial”

Καινούργια δουλειά για τους doomsters από την Σαβάνα της Georgia, Black Tusk με τίτλο “Set the Dial” και… μια απ’ τα ίδια. Με την καλή έννοια όμως.

Οι Black Tusk (για όσους δεν τους γνωρίζουν ήδη) είναι μια doom-sludge μπάντα επηρεασμένη κατά πολύ από τους συμπολίτες τους Kylesa με μια πιο southern όμως αισθητική. Στο “Set the Dial” οι Black Tusk συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν στην προηγούμενη κυκλοφορία τους. Συνδυασμός από κλασικά doom-stoner riffs, που τα χαρακτηρίζει κυρίως η απλότητα και η αμεσότητα, μερικά ξεσπάσματα σε punk-crust μοτίβο και εναλλαγές στα φωνητικά τα οποίο εναλλάσσονται από βαριά και αργόσυρτα σε τσιριχτά/ουρλιαχτά. Ακούγοντας το κομμάτι “Growing Horns” θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ.

Όπως και σε παλαιότερες δουλειές τους, έτσι και στο “Set the Dial”, έχουμε συνδυασμό riff και ρυθμών από διάφορες περιόδους του doom-sludge. Σημεία που θα θυμίζουν μπάντες όπως High on Fire και Spirit Caravan και άλλα που θα μας φέρουν στο μυαλό μπάντες όπως Raging Speedhorn και Kylesa. Από το ταξιδιάρικο και κλασσικά παιγμένο “Mass Devotion” στο επιθετικό και μοντέρνο “Carved In Stone”. Και πάει λέγοντας. Το θετικό είναι ότι οι πολλές αυτές αλλαγές δεν κουράζουν. Αντιθέτως κάνουν το δίσκο ποιο ενδιαφέρον και σε προκαλούν να το ξανακούσεις.

Σε γενικές γραμμές το “Set The Dial” είναι ένα καλό άλμπουμ. Στο σύνολο τους τα κομμάτια είναι καλά παιγμένα και ο δίσκος ακούγεται ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ως εκεί όμως. Δεν είναι ο δίσκος που θα σε απογοητεύσει αλλά ούτε και ο δίσκος που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Η παραγωγή είναι σαφώς πιο καθαρή και αυτό πιστεύω λειτουργεί αρνητικά για το είδος της μουσικής που παίζουν και για το ύφος των κομματιών. Ευτυχώς όχι υπερβολικά οπότε στην τελική σώζεται η κατάσταση. Η αλήθεια είναι πως έχοντας ακούσει και τις προηγούμενες δουλείες τους περίμενα κάτι παραπάνω. Το βήμα παραπάνω δεν έγινε όμως, οπότε… ούτε κρύο ούτε ζέστη!

 

463

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.