AERODYNE: “Damnation”

Είναι Παρασκευή μεσημέρι και μόλις έχει τελειώσει μία κουραστική εβδομάδα. Με το Σαββατοκύριακο να είναι μπροστά σου, η διάθεσή σου είναι “στα πάνω της”. Θες να  ακούσεις κάτι ανάλογο. Μην το κουράζεις, οι Aerodyne έχουν το κατάλληλο soundtrack για τέτοιες περιπτώσεις με το “Damnation” να είναι αυτό που ψάχνεις.

Οι Σουηδοί hard rockers/heavy metallers, δημιουργήθηκαν μόλις το 2016 στη Στοκχόλμη και έχουν κυκλοφορήσει ένα album το “Breaking Free” και ένα single το “Kick It Down” από το νέο δίσκο. Το “Damnation”, είναι το δεύτερο πόνημα της μπάντας, με μία άκρως διασκεδαστική διάθεση και “φρέσκο” όσο δεν πάει.

Οι Aerodyne, κινούνται ηχητικά μεταξύ hard rock και heavy metal έχοντας αρκετά σημεία melodic metal και “αγγίζοντας” το speed metal. Έχουν αυτήν τη rock ‘n’ roll διάθεση, πράγμα που κάνει τη διαφορά σε αυτόν το δίσκο, αφού γίνεται από τις πρώτες νότες διασκεδαστικός, “ανεβαστικός”, σαν ένα hard rock party.

Το “Damnation”, είναι ένα album με υψηλές ταχύτητες, με συνθέσεις φτιαγμένες να “κολλάνε” στο μυαλό σου και ρεφρέν που θα τα τραγουδάς από το πρώτο κιόλας άκουσμα. Η μπάντα, φαίνεται ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα δίσκο που δε θα είναι άλλο ένα hard rock album, αλλά το ίδιο το hard rock/heavy metal και ό,τι συνεπάγεται αυτό. Με κομμάτια που ξεκινούν από το hard rock, όπως το ομώνυμο “Damnation” και το “Out For Blood”, φτάνουν μέχρι το heavy “Under The Black Veil” και αγγίζουν το speed metal όπως τα “Kick It Down” και “Kill Or Be Killed”, οι Σουηδοί metallers δείχνουν αρκετά πιο ώριμοι από ποτέ, έχοντας καταλάβει πλήρως τί είναι αυτό που θα κάνει το κοινό να “κολλήσει” μαζί τους.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό στο “Damnation”, είναι το πόσο εύκολα έχουν συνδυάσει οι Aerodyne αυτή την dirty rock ‘n’ roll φάση και διάθεση, με το heavy metal. Κάτι που σε παγκόσμιο επίπεδο, νομίζω το έχουν καταφέρει λίγοι, με τους έτερους Σουηδούς Heat να βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα και να έχουν “εκτοξεύσει” την καριέρα τους, μέσα σε μόλις λίγα χρόνια. Άλλωστε, ο κόσμος το θέλει αυτό και το αναζητά (αυτήν τη “δροσερή” διάθεση), αφού νοιώθει “πνιγμένος” από την καθημερινότητα. Οι Aerodyne, φαίνεται να έχουν βρει το “φάρμακο” για να σε κάνουν να ξεφύγεις από τη ρουτίνα και για περίπου 50 λεπτά να αισθανθείς ένας “νέος” άνθρωπος, με όρεξη για ζωή και γεμάτος ενέργεια.

Δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να βρεις και άλλα albums εκεί έξω που να συνδυάζουν με τόση ευκολία τη μελωδικότητα, την “αγριάδα” και συναίσθημα, όμως το “Damnation” είναι σίγουρο ότι όχι μόνο το κάνει, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο από ό,τι έχεις φανταστεί. Θα μείνεις έκπληκτος ακούγοντας τις εναλλαγές στο ρυθμό του δίσκου να ταιριάζουν ως αλληλουχία μουσικών μοτίβων και ιδεών, αφού τα groups που μπορούν να το πετύχουν αυτό είναι λίγα. Οι Σουηδοί hard rockers φαίνεται να το γνωρίζουν καλά αυτό, και διαχειρίζονται άψογα τις συνθέσεις και τη μουσική “ενδυμασία” τους μέσα στο album.

Τελικά, δεν ξέρω αν το “Damnation” είναι το καλύτερο album των Aerodyne, ούτε αν είναι το καλύτερο στο χώρο του για τη χρονιά που διανύουμε, αλλά γνωρίζω ότι είναι ένας δίσκος που θα σου “πάρει το κεφάλι” από το πρώτο άκουσμά του. Είναι ένα album, φτιαγμένο γι’ αυτή την ταμπέλα που έχει (hard rock/heavy metal) και με “αλήτικη” διάθεση. Είναι όπως το θέλει ο οπαδός να είναι, με τις εκρήξεις του και τα mid tempo περάσματα. Είναι από αυτά τα albums, που τα ακούς ξανά και ξανά και δεν τα βαριέσαι. Είναι METAL!!

https://www.facebook.com/aerodyneofficial/

https://youtu.be/rEufiH_Gqp0

475

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.