EDGEOVEREDGE: “EdgeOverEdge”

Μία τριάδα από το Kansas με αρκετά παράξενο όνομα, ήτοι EdgeOverEdge, υπόσχεται και διαλαλεί ότι με το alternative metal που παρουσιάζει στο ομότιτλο ντεμπούτο της πόνημα θα μας “πάρει το scalp”!

Το σύνηθες είναι ότι όπου ακούς πολλά κεράσια να κρατάς μικρό καλάθι και όπου βλέπεις ένα κάρο ετερόκλιτες επιρροές από Pantera, Tool μέχρι Duran Duran και πάει λέγοντας, να υποψιάζεσαι ότι κάτι “σάπιο” υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Η περίπτωση των EdgeOverEdge επιβεβαιώνει επακριβώς όλους τους ενδοιασμούς και τις καχυποψίες που σχηματίστηκαν εξ’ αρχής. 

Σε πρώτο λόγο έχουμε να κάνουμε με μία παραγωγή με επιεικώς, κάτω του μετρίου, επιδόσεις, αναλογιζόμενοι τις τεχνολογικές διευκολύνσεις της εποχής, αλλά και μία επιπλέον ολοκληρωμένη ακρόαση από στοιχειωδώς “εκπαιδευμένα” αυτιά θα προέβαινε στον εντοπισμό βασικών ατοπημάτων. Απόλυτη ασυνέπεια στη διαμόρφωση μιας ομοιόμορφης έντασης, “υποβάθμιση” του μπάσου σε πολλές περιπτώσεις και “εκκωφαντική” ή αμετροεπής χρήση των τυμπάνων, είναι κάποια από τα πλέον τρανταχτά σημεία.

Η τραγουδοποιΐα τους δε, ξεκινά με ένα κλισέ doom χαρακτήρα, κι όσο η ακρόαση κυλάει με πιο hard rock ή/και prog στοιχεία να εμπλουτίζουν το ύφος τους, η όλη φασούλα θυμίζει μία καρικατούρα των Godsmack ή ένα κακέκτυπο του “Garage Inc.” των Metallica. Διαλέγετε και παίρνετε. Μπορεί να ξεχωρίζει το πιο country “Long Time Comin” και το “Losing Your Mind” που θυμίζει αρκετά Black Label Society, όμως δεν αποτελούν καν τις φωτεινές εξαιρέσεις στη γενικότερη μετριότητα.

Εν ολίγοις, από το Kansas έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Θα προσπεράσω τη συγκεκριμένη παραγωγή, όχι και τόσο ευγενικά αυτή τη φορά. 
 
https://www.facebook.com/edgeoveredge/

Mountain Breather – EdgeOverEdge

521

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.