DUST BOLT: Ζωντανά στο An Club

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ιστορία των Dust Bolt ξεκινά το 2006 στο Landsberg-am-Lech, ένα χωριό στη Βαυαρία λίγο έξω από το Μόναχο όταν δύο έφηβοι συμμαθητές, ο Lenny Breuss (κιθάρα, φωνητικά) και ο Bene Muenzel (μπάσο), ξεκινούν να παίζουν πανκ και μέταλ διασκευές.

Επηρεασμένοι από το heavy metal, αποφασίζουν να μετατρέψουν το project τους σε μια κανονική μπάντα κι έτσι, το lineup ολοκληρώνεται με την προσθήκη των Flo Dehn (κιθάρα) και Nico Remann (ντραμς).

Ξεκινούν σταδιακά να παίζουν συναυλίες και η μουσική τους βαραίνει ολοένα και περισσότερο, μέχρι που η σκιά του Bay Area τους υπερκαλύπτει και η μπίλια πλέον μένει σταθερά στο χαρακτηριστικό ήχο του thrash metal.



Τα τοπικά gigs διαδέχονται opening slots σε μεγαλύτερες μπάντες και το 2010 η μπάντα κυκλοφορεί το demo tape “Chaos Possession”, το οποίο ανακηρύσσεται demo του μήνα στο Γερμανικό Metal Hammer.

Την επόμενη χρονιά, βγαίνουν στο δρόμο ως support των 6 Feet Under και λίγο αργότερα κερδίζουν το Γερμανικό Wacken metal battle, εξασφαλίζοντας μια θέση στη σκηνή του θρυλικού Wacken Open Air.

Στη συνέχεια, το κουαρτέτο ξεκινά να ηχογραφεί το ντεμπούτο του, με τον τίτλο “Violent Demolition”, το οποίο κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2012. Η Αυστριακή δισκογραφική Napalm Records δεν αργεί να τους προσέξει και γίνεται το «σπίτι» τους για τα επόμενα χρόνια.



Οι Γερμανοί δεν επαναπαύονται κι εξακολουθούν να παίζουν συναυλίες και να βγαίνουν σε περιοδείες όσο περισσότερο μπορούν. Το 2014 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος, “Awake the Riot”, και πλέον γίνεται φανερό ότι οι Dust Bolt βρίσκονται σε ανοδική πορεία.

Οι συμμετοχές τους σε μεγάλα φεστιβάλ πληθαίνουν και η μπάντα αποκτά μεγαλύτερο κοινό. Το 2016 βγαίνει το τρίτο album, “Mass Confusion”, το οποίο κάνει δειλά ανοίγματα στη μελωδία, και το 2017 έρχεται και η πρώτη Bορειοαμερικάνικη περιοδεία, το Battle Of the Bays tour, με τους Exodus, Obituary και Power Trip.

Περνούν τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς με ένα μεγάλο πάρτυ στο Μόναχο με τους Destruction και Toxic Waltz, και το Μάιο του 2018 επιστρέφουν στις ΗΠΑ με τους Obituary, Pallbearer και Skeletonwitch. Η πορεία τους βέβαια δε σταματά εκεί, και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς οι Exodus  τούς προσκαλούν στα Γερμανικά dates τους τον Ιούνιο.

Μετά από αυτό, οι Dust Bolt συνεχίζουν δυναμικά στον κύκλο των καλοκαιρινών φεστιβάλ, που συμπεριλαμβάνουν πια το Vagos Metal Fest, Antwerp Metal Fest, Into The Grave, Metal Days και φυσικά το Wacken, απ’όπου ξεκίνησαν όλα.



Τον Οκτώβριο του 2018 ανακοινώνεται κι επίσημα η κυκλοφορία του τέταρτου full length, “Trapped In Chaos”, τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς.

Ο δίσκος φέρνει νέα στοιχεία στον ήχο τους και λαμβάνει πανηγυρικές κριτικές από τα έντυπα του βαρέως ήχου παγκοσμίως κι οι επόμενοι μήνες βρίσκουν τους Dust Bolt να παίζουν ένα headlining tour για την προώθηση του “Trapped In Chaos” και τοπικά φεστιβάλ.

Μετά από ένα σύντομο ταξίδι στην Αγγλία για το Bloodstock Open Air κι ένα show στο Λονδίνο, η μπάντα βρίσκεται σε ρόλο support σε συναυλίες των Hatebreed καθώς και των Testament, Death Angel και Iron Reagan, με τους οποίους μοιράζονται και τη σκηνή του Summer Breeze τον Αύγουστο.

Αυτός ο κύκλος περιοδειών φέρνει τους Dust Βolt για πρώτη φορά και στη σκηνή του AN club στην Αθήνα. Στις 30 Νοεμβρίου, οι Γερμανοί thrashers θα αποδείξουν τα χιλιόμετρα που έχουν «μετρήσει» με μια καυτή συναυλία αντάξια της φήμης τους.



Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 15€ (προπώληση), 18€ (ταμείο)

Σημεία προπώλησης: Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια), Full moon (Νορμάνου 7, Μοναστηράκι και Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια), Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα)

175