MIDNIGHT PREY: “Uncertain Times”

Τότε που πρωτοψαχνόμουν στον σκληρό ήχο. Εκεί με ταξιδεύουν οι Γερμανοί Midnight Prey.

Στην πρώτη φορά που άκουσα το “Bomber” των μεγάλων Mötorhead. Εκείνη την ημέρα που ο διπλανός μου στο σχολείο, Νίκος μου έδωσε να ακούσω Αρνάκια και Πίσσα και Πούπουλα. Την πρώτη φορά που άκουσα τους Dead Kennedys και τους Black Flag. Την πρώτη φορά που άκουσα το “Iron Maiden”.

To “Uncertain Prey” ανήκει σε μια γενιά που έχει περάσει και δύσκολα θα επιστρέψει (δεν χρειάζεται κιόλας). Ο ήχος που επέλεξαν για να αποδώσουν τη μουσική τους οι Midnight Prey είναι η επιτομή του vintage. Η παραγωγή ακούγεται τόσο σάπια και πρωτόγονη, που σε στιγμές είναι σαν μασημένη κασέτα. Έχοντας φτιάξει ένα εξαιρετικό τουρλού από πρώιμους Maiden (και λοιπούς NWOBHM ήρωες), Mötorhead, διάφορα μεταλικά punk rock συγκροτήματα, αλλά και από τους συμπατριώτες τους Die Toten Hosen, οι Midnight Prey, με συνεχείς εναλλαγές ταχυτήτων (από ultra speed σε mid-tempo), παίζουν στα όρια του crossover μεταξύ heavy metal και punk. To μπάσο τους ηχεί έτσι, όπως το ονειρεύομαι να ηχεί, μπροστάρης του ρυθμού, ενώ και τα σύντομα κιθαριστικά solos δεν λείπουν για τους λάτρεις του είδους. Η ακατέργαστη, σχεδόν “άμπαλη”, φωνή του Winston Ziller, κάνει το vintage του πράγματος ακόμη πιο έντονο, αφού τότε δεν υπήρχαν τραγουδιστές, με την έννοια του ωδείου, απλά άνθρωποι που έβγαζαν την ψυχή τους. Αυτό καταφέρνει και κάνει ο τύπος!

Το “Uncertain Times” είναι εκείνο το album που ίσως έχεις ξανακούσει, αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις να ακούς γιατί είναι η αλήθεια του που σε συγκινεί. Η ειλικρινής βρώμα που αναδύεται από τα ηχεία μου όσο ακούω τους Γερμανούς, που δεν με απωθούν ούτε στα δυο τραγούδια που μιλούν τη γλώσσα τους, είναι αυτό το κάτι που με κάνει και νιώθω νεότερος. Τότε που για πρώτη φορά φόρεσα άρβυλα, έσφιξα στα χέρια μου ένα παλαιστινιακό μαντήλι και φώναξα δυνατά για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Όσο μεγαλώνουμε και βάζουμε νερό στο κρασί μας, χρειαζόμαστε όλους τους Midnight Prey του κόσμο αυτού για να μας θυμίσουν πως κάποτε τα @@ ήταν σκληρότερα! Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να κάνεις μουσική. Θέληση και κουράγιο θέλει!

Γιατί όπως τονίζουν και οι Γερμανοί φίλοι μας, διανύουμε “Uncertain Times”!

https://www.facebook.com/pg/MidnightPrey

516

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2094 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.