ASTRALIUM: “Land of Eternal Dreams”

Οι  Astralium είναι από την Ιταλία και φυσικά παίζουν συμφωνικό power metal. Το “Land of Eternal Dreams” είναι η πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα και δείχνει ότι είναι ικανή να κάνει τους Ιταλούς να ξεχωρίσουν από την αρχή, από τα περισσότερα συγκροτήματα που είναι μέρος του ιδιώματος που ανήκουν.

Αν και κυκλοφόρησαν μόλις φέτος την πρώτη τους κυκλοφορία, αρχικά σχηματίστηκαν το 2010 από τη σοπράνο τραγουδίστρια Roberta Papalardo και τον πατέρα της, μπασίστα Giuseppe Papalardo, με το όνομα Black Rose. To 2014 σταθεροποίησαν το line up και ονόμασαν τη μπάντα Astralium και επίσης ξεκίνησαν να γράφουν τη δική τους μουσική και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς. Μετά την προσθήκη του Salvo Grasso στα τύμπανα, το 2017 οι Ιταλοί μπήκαν στο studio και φέτος κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους που διαρκεί περίπου μία ώρα και περιλαμβάνει 12 τραγούδια.

Αρχικά έχουν καταφέρει να έχουν τον δικό τους προσωπικό ήχο, παρόλο που οι επιρροές σε κάποια σημεία είναι εμφανείς (από Nightwish και Within Temptation μέχρι Hans Zimmer). Οι ενορχηστρώσεις ακούγονται αρκετά επικές και καταφέρνουν να μην καλύψουν τα υπόλοιπα όργανα, αποφεύγοντας το πιο κοινό λάθος του χώρου. Τα φωνητικά είναι εξαιρετικά, γεμάτα από συναίσθημα και με μεγάλο εύρος, με τη Roberta να παίρνει άριστα τόσο σε μπαλάντες όσο και σε power metal συνθέσεις. Επίσης έχει γράψει όλους τους στίχους του album.

Το μεγάλο ατού του δίσκου είναι οι ίδιες οι συνθέσεις του, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη ποικιλία που έχουν, με πλήκτρα, κιθάρες και τύμπανα να εναλλάσσονται άψογα και με υπέροχες μελωδίες και ρεφραίν να στοιχειώνουν τον ακροατή. Επίσης για ντεμπούτο album, έχει κάποια guests, που πραγματικά αξίζουν και δίνουν το κάτι παραπάνω, όπως η συμμετοχή του Tommy Johanssen (Sabaton, Majestica) στα φωνητικά στο “Rising Waves Of The Ocean”.  Ακόμα, συμμετέχουν ο τραγουδιστής Jo Lombardo (Ancestral) και ο κιθαρίστας Andrea Martongelli (Arthemis) στο “Whisper In The Silence”, o τραγουδιστής Adam Cook (A Hill to Die Upon) στο “Seven Seas Seven Winds” και σαν αφηγητής στο “The Journey”, ο Davide Bruno (Metatrone) με growls στα “Hidden Conspiracy” και “A Dream’s Elegy”.

Εν κατακλείδι, οι Astralium κυκλοφορούν έναν άρτιο και πολυποίκιλο δίσκο, που κανένας φίλος του συμφωνικού power δεν πρέπει να χάσει, με το “Land of Eternal Dreams” να είναι μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες στην κατηγορία του.

https://www.facebook.com/astraliumband/

ASTRALIUM – The Journey

530

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.