LET'S ROCK FESTIVAL: Gus G, SixForNine, Illusory, Vonavibe, Cellar Stone (07/09/2019) Δημοτικό Θέατρο Οινοφύτων

Το καλοκαίρι, και η περίοδος των διακοπών, έχουν μόλις φτάσει στο τέλος τους και μία νέα φεστιβαλική και συναυλιακή σεζόν είναι προ των πυλών. Και τι καλύτερο, να ξεκινάς τις συναυλιακές σου εξορμήσεις από το τόπο σου! Ναι, καλά καταλάβατε μιλάω για ένα festival στα όρια του δήμου σου  και μάλιστα στο διπλανό χωριό των περίπου 5000 κατοίκων, που το καθιστά αυτομάτως ένα δύσκολο εγχείρημα.

Το Let’s Rock festival, για το οποίο γίνεται λόγος, έχει τη βάση του στο Δήμο Τανάγρας και στο χωριό Οινόφυτα, και εδώ και κάποια χρόνια γεμίζει με heavy metal μελωδίες τα καλοκαίρια μας (εσχάτως, το Σεπτέμβρη μας). Είναι το δημιούργημα, μιας ομάδας παιδιών που έχουν γαλουχηθεί σε αυτή τη μουσική και θέλουν να τη κρατήσουν και να τη διαδώσουν σαν κάτι “ιερό”. Είναι το όραμα των Beer Drinkers And Hell Raisers, όπως ονομάζονται, για μία μεγάλη μουσική “οικογένεια” κάτω από τη σκέπη του heavy metal. Και η αλήθεια είναι, ότι το έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό!



Στη φετινή του έκδοση, το Let’s Rock festival περιελάμβανε τον κατά γενική ομολογία καλύτερο Έλληνα κιθαρίστα και τη μπάντα του, Gus G, ως headliner και από κάτω κάποια ελπιδοφόρα και δυνατά σχήματα της Ελληνικής σκηνής όπως οι SixForNine, οι Illusory, οι Vonavibe και οι Cellar Stone. Το line-up και η παρέα των BDHR, προιδέαζε για ένα βράδυ γεμάτο metal συγκινήσεις και μεταλλικών riffs που θα δονούσαν για αρκετή ώρα το Βοιωτικό ουρανό.

Αυτό που “χάλασε” για λίγο τη βραδιά, ήταν η σχεδόν δίωρη καθυστέρηση της έναρξης του festival που ίσως έφερε μια ελαφριά κόπωση στο κοινό, χωρίς όμως να γίνει λόγος αναστάτωσης αφού η υποδοχή και η φροντίδα των θεατών ήταν το πρώτο μέλημα των διοργανωτών. Αρκετή ώρα λοιπόν, για πηγαδάκια, για αγορές στα merch stands και για ξεδίψασμα με παγωμένη μπύρα.



Τελειώνοντας και τη τελευταία λεπτομέρεια, γύρω στις 21:00 ανέβηκε στη σκηνή το Αθηναϊκό heavy rock σχήμα των Cellar Stone. Ήταν η πρώτη μου επαφή με τη μπάντα, και μάλιστα η καλύτερη! Με αρκετή διάθεση και ενέργεια, είχαν το ρόλο να ζεστάνουν το πλήθος που είχε μαζευτεί από νωρίς για να απολαύσει το show. Ο ήχος, ήταν εξαιρετική κατάσταση πράγμα που έκανε γεμάτη την εμφάνιση των Αθηναίων rockers βγάζοντας όλη τη δύναμη και τη μελωδικότητα των κομματιών τους. Μέσα σε 40 περίπου λεπτά, προσπάθησαν, και θα έλεγα πέτυχαν, να μας παρουσιάσουν τη μοναδική δουλειά τους που είναι στα σκαριά με τα “Lights Out”, “Spread Your Wings”, “One Fine Day”, “Wash My Sins Away”, “Breaking From Inside” και “I Found My Way” να είναι κάποια από τα κομμάτια που έπαιξαν. Μία από τις καλύτερες “αρχές” για festival και μία μπάντα που τα έδωσε όλα πάνω στη σκηνή και ανταμοίφθηκε από το ζεστό, παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου. Και εις ανώτερα, παίδες!

CELLAR STONE “I FOUND MY WAY” live @ Let’s Rock fest/Inofita 2019 [4K]

Cellar Stone setlist:
Lights Out
Spread Your Wings
One Fine Day
Wash My Sins Away
Breaking From Inside
I Found My Way



Οι παρευρισκόμενοι, έδειχναν αρκετά ευδιάθετοι και περισσότεροι πλέον, όταν εκεί γύρω στις 21:40 πάτησαν τη σκηνή οι Vonavibe. Οι Αθηναίοι επίσης heavy rockers, μου ήταν γνωστοί αλλά ήταν η πρώτη φορά που θα τους έβλεπα επί σκηνής ιδίοις όμασοι. Γνωστοί για τα εκρηκτικά τους shows, νομίζω δεν άφησαν κανένα παραπονεμένο σχετικά με τις live ικανότητες τους. Ακόμα και ένα μικρό θεματάκι με τον ήχο, δε στάθηκε ικανό να “λυγίσει” το πάθος και το “μέταλλο” αυτού του group. Τα “Left For Dead”, “Run N’ Hide” και “All That Remains”, ήταν αυτά που άνοιξαν τον “ασκό” του Αιόλου, ενώ η διασκευή στο θρυλικό “Paint It Black”, έπεισε και τους πιο δύστροπους θεατές για το ταλέντο της μπάντας.



Τα “Break Your Sky”, “Song # 9″ και το ομώνυμο “Vonavibe” που κλείσανε το show, ήταν ο καλύτερος επίλογος του “έργου” που παρουσίασαν οι Vonavibe. Μία από τις δυνατές στιγμές του festival, από μία μπάντα που πράγματι έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Και με τέτοιες εμφανίσεις, δε γίνεται να μην πετύχει!

Vonavibe setlist:
Left For Dead
Run N’ Hide
All That Remains
Paint It Black
Break Your Sky
Song # 9
Vonavibe



Η ώρα, έμοιαζε να περνάει ευχάριστα με τα διάφορα πηγαδάκια που είχαν σχηματιστεί ενώ άνθρωποι όλων των ηλικιών πηγαινοερχόταν στο venue. Ή ώρα ήταν αισίως 22:30, όταν οι Αθηναίοι metallers Illusory κατέλαβαν τη σκηνή. Και τη κατέλαβαν κυριολεκτικά όμως, αφού δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης με το heavy, στα όρια του power/epic, metal που “έφτυναν” οι κιθάρες και ο Dee με τη φωνή του.



Τα “Pale Moonlight” και “Bleak”, έκαναν τα πρώτα κεφάλια να χτυπηθούν και μετά ήρθε ο όλεθρος. Η ερμηνεία του “Eyes Of Hades”, ήταν απλά κορυφαία βγάζοντας αρκετό epic feeling ενώ τα “Dreamshade” και “Odd-Y-Sea” έπεσαν σα καταιγίδα στα κεφάλια των παρευρισκόμενων. Οι Illusory, αναγκάστηκαν να κλείσουν με το “Ivory Tower” λόγω της καθυστέρησης βάζοντας μας σε σκέψεις για το τι άλλο είχαν ετοιμάσει για να μας “χτυπήσουν” χωρίς έλεος. Αν δεν είχαν δε και το θέμα με τις διακοπές του ρεύματος, θα μιλάγαμε για την καλύτερη εμφάνιση στα πλαίσια του festival. Τρομερή εμφάνιση, με την ερμηνεία για highlights στο “Eyes Of Hades”. Illusory μαινόμενοι!

ILLUSORY “BLEAK” live @ Let’s Rock fest/Inofita 2019 [4K]

Illusory setlist:
Pale Moonlight
Bleak
Eyes Of Hades
Dreamshade
Odd-Y-Sea
Ivory Tower



Οι SixForNine, ήταν μία από τις μπάντες που ήθελα να δω εν δράσει αφού τα δύο albums τους είναι ομολογουμένως πολύ απολαυστικά. Δείχνοντας το ρολόι γύρω στις 23:30, οι επίσης Αθηναίοι alternative metallers ανέβηκαν στη σκηνή με περισσή άνεση και διάθεση να μας χαρίσουν μία “μαγική” βραδιά. Ο κόσμος, ήταν ήδη αρκετός χωρίς να είναι στριμωγμένος και η ατμόσφαιρα μύριζε “μπαρούτι” αφού οι προηγούμενες μπάντες είχαν “ανάψει” το φυτίλι. Η παρουσία του Benardo στα φωνητικά, έδινε περισσότερη “αίγλη” στο ήδη υπάρχον δυναμικό του supergroup. Ξεκίνημα με το “Every Cloud Has A Silver Lining”, δείχνοντας από την αρχή τις “ορέξεις” των Αθηναίων metallers. Το “Life Devouring Demons”, ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που εντόπισα στο πρώτο κομμάτι: τα τραγούδια, ήταν αρκετά πιο heavy και εκρηκτικά σε live εκτέλεση με αποτέλεσμα να ακούγονται πολύ πιο ευχάριστα και πιο metal.



Η μπάντα, συνέχισε με το “More Than Words Can Say” για να έρθει το πρώτο single του νέου τους δίσκου “Parallel Universe” να μας πάρει τα μυαλά! Το “Bullet Off Its Course”, είναι ένα κομμάτι-δυναμίτης και η ερμηνεία του Φώτη ήταν παραπάνω από δυναμική αγγίζοντας τα όρια της “τρέλας”. Να πούμε, ότι το κοινό δε σταμάτησε να κοπανιέται ενώ ο Benardo έδινε ρεσιτάλ σκηνικής παρουσίας. Τα “Never Ending Road” και “Sound Of Perfection”, ήρθαν να προστεθούν στις προηγούμενες επιτυχίες του group και να κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη βραδιά. Η μπάντα, αφού μας ευχαρίστησε για τη παρουσία μας και ζήτησε συγγνώμη για το λειψό setlist (ελέω καθυστέρησης), έκλεισε με το “Sea Of Lies”. Νομίζω ότι οι SixForNine, όχι μόνο ανταποκρίθηκαν σε όλα όσα ακούγονται για αυτούς αλλά παρέδωσαν μαθήματα καλοπαιγμένου metal πολύ πιο heavy και από αρκετά heavy σχήματα. Άλλωστε, ο όρος supergroup δε τους δόθηκε τυχαία. Εδώ, απλά το τεκμηρίωσαν με πασιφανή τρόπο!

SixForNine “Life Devouring Demons + More Than Words Can Say” live @ Let’s Rock fest 2019

SixForNine setlist:
Every Cloud Has A Silver Lining
Life Devouring Demons
More Than Words Can Say
Bullet Off Its Course
Never Ending Road
Sound Of Perfection
Sea Of Lies



Η μεγάλη ώρα, είχε πλέον φτάσει. Η πρώτη (και ίσως η μοναδική) παρουσία του καλύτερου Έλληνα κιθαρίστα στο χωριό μου, ήταν αδιαμφισβήτητο γεγονός! Ο βιρτουόζος, πρώην μέλος της μπάντας του θρύλου Ozzy, κιθαρίστας Gus G τιμούσε τον ιδιαίτερο τόπο μου. Και τον τιμούσε, στα καλύτερα του και όχι στα “φεύγα” του. Το ότι η ώρα ήταν περασμένες 00:00, περνούσε σε τελευταία μοίρα μπροστά στη λάμψη της κιθάρας και της φιγούρας του κορυφαίου Έλληνα κιθαρίστα της γενιάς μας. Μαζί του (ακόμα μια έκπληξη), ολόκληρο το σχήμα του με τους Johan Nunez και Dennis Ward να τον ακολουθούν σε αυτή τη μίνι Ελληνική περιοδεία του. Το ξεκίνημα, ακόμα πιο ιδανικό με τα riffs του “Fearless” να “σκίζουν” σαν μαχητικά τον αέρα των Οινοφύτων. Συνηθισμένοι βέβαια σε αυτά (αφού το αεροδρόμιο της Τανάγρας, είναι δίπλα μας), προετοιμαστήκαμε για το δεύτερο (και ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια). “My Will Be Done” λοιπόν, και  το headbanging άρχισε να κάνει την εμφάνισή του.



Ο Gus, έδειχνε σε εξαιρετική κατάσταση και παρέα οι υπόλοιποι δύο έδιναν το έναυσμα για μια από τις καλύτερες βραδιές στην ιστορία του festival. Τα “Mr. Manson” και “Vengeance”, ήταν τα επόμενα “χτυπήματα” του βιρτουόζου της κιθάρας και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Άλλωστε, η τελευταία δουλειά του Gus G έχει γίνει ανάρπαστη στη χώρα μας με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να γνωρίζουν τα τραγούδια του. Η συνέχεια, μας επεφύλασσε τα “Don’t Tread On Me” και “What Lies Below” τα οποία “ζωντάνεψαν” εκ νέου το πλήθος για να έρθουν δύο από τις καλύτερες ερμηνείες του Θεσσαλονικιού κιθαρίστα, τα “Letting Go” και το ορχηστρικό “διαμάντι” των Firewind “The Fire And The Fury”. Δε νομίζω, ότι υπάρχει καλύτερο instrumental κομμάτι από Έλληνα καλλιτέχνη τα τελευταία χρόνια πέρα από το “The Fire And The Fury”. Ακόμα και σήμερα, μου προκαλεί “ρίγη” μόνο στο άκουσμα του.



Ο Gus G, συνέχισε προλογίζοντας μία έκπληξη για όλους τους παρευρισκόμενους και τα riffs από διάφορα τραγούδια του θρυλικού Ozzy Osbourne ακούστηκαν από τα μεγάφωνα. Ένα medley-αφιέρωμα, στο πρίγκηπα του σκότους που αν μη τι άλλο λειτούργησε ως “τονωτικό” για τους θεατές. Συνέχεια με το “Force Majeure”, για τις απαραίτητες ανάσες του group ενώ μία δεύτερη έκπληξη περίμενε όλους τους παρευρισκόμενους αφού η μπάντα έπαιξε δύο διασκευές,  τα “Money For Nothing” των Dire Straits και “Cold Sweat” των Thin Lizzy. Τα “Thrill Of The Chase” και “ I Am The Fire”, έδειχναν να κλείνουν το show του Έλληνα βιρτουόζου όμως λογαριάζαμε χωρίς το “ξενοδόχο”. 



Ο Gus G, κρατούσε ακόμα εναν “άσσο” στο μανίκι του και τον εξαπέλυσε με το “The Quest”. Αφού ευχαρίστησε τους πάντες, έδωσε ένα νέο ραντεβού και κατέβηκε από τη σκηνή εν μέσω επευφημιών και παρατεταμένου χειροκροτήματος. Ο Gus G, απέδειξε περίτρανα γιατί θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας και για ποιό λόγο υπήρξε ο κιθαρίστας του “Πρίγκηπα του σκότους”,  Ozzy Osbourne. Τρομερές ικανότητες, άριστη τεχνική και αστείρευτη ενέργεια, από το Θεσσαλονικιό βιρτουόζο. Του ευχόμαστε, τα καλύτερα!

GUS G “I AM THE FIRE” live @ Let’s Rock fest/Inofita 2019 [4K]

Gus G setlist:
Fearless
My Will Be Done
Mr. Manson
Vengeance
Don’t Tread On Me
What Lies Below
Letting Go
The Fire And The Fury
Ozzy Osbourne Medley
Force Majeure
Money For Nothing (Dire Straits Cover)
Cold Sweat (Thin Lizzy Cover)
Thrill Of The Chase
I Am The Fire
The Quest



Σίγουρα, πρόκειται για μία βραδιά που θα κάνουμε καιρό να ξεχάσουμε όλοι όσοι ζούμε στη γύρω περιοχή. Η  τιμή του να έχουμε το Gus G κοντά μας, είναι τόσο μεγάλη που αυτομάτως κατατάσσει το φετινό Let’s Rock festival το καλύτερο από όλα. Μεγάλο μπράβο, αξίζουν οι διοργανωτές και όλοι όσοι ασχολήθηκαν ώστε να γίνει η ζωή μας πιο εύκολη μέσα στο festival. Ακόμα ένα μεγαλύτερο, αξίζει σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο που έκανε το όραμα του πραγματικότητα με αυτό το festival (ξέρει αυτός!!). Νομίζω, ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πέρα για πέρα συγκινητική δείχνοντας ότι χρειαζόμαστε και άλλες τέτοιες ενέργειες στο μέλλον για να “γιγαντωθούμε” ως σκηνή. Όσο για το Gus G και τη παρέα του, νομίζω ότι αντιλήφθηκαν τι σημαίνει επαρχία και γιατί πρέπει σιγά-σιγά να μπαίνει στο “μπλοκάκι” τους.



Video/Φωτογραφίες: Γιάννης Φράγκος

610

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.