BLACK STEAM: “Black Steam" EP

Όταν κατάγεσαι από μία χώρα με “ένδοξη” μεταλλική μουσική “ιστορία”, δε μπορεί παρά να είσαι προσεκτικός και συγκεντρωμένος σε αυτό πρόκειται να κυκλοφορήσεις. Κάτι ανάλογο, συμβαίνει και με τους Black Steam στο ομώνυμο ντεμπούτο Ep τους.

Οι Σουηδοί heavy metallers, δημιουργήθηκαν το 2017 και έχουν να επιδείξουν τέσσερα singles που κυκλοφόρησαν διαδικτυακά σε όλες τις “πλατφόρμες” και φυσικά το νέο τους Ep “Black Steam” που είναι ο “προπομπός” της νέας τους full length δουλειάς.

Οι Black Steam, δε φαίνεται να μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν (αν και έχουν “τσιμπήσει” αρκετά πράγματα από εκεί) και με ένα μοντέρνο, περισσότερο, μελωδικό ήχο έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η χώρα τους είναι “μανούλα” στο να βγάζει πολύ καλές metal μπάντες.

Στο καθαρά μουσικό κομμάτι, το Ep αποτελείται από τέσσερα κομμάτια αρκετά προσεγμένα και “ψαγμένα” συνθετικά όπως επίσης και μουσικά. Άλλωστε ως Σουηδοί που είναι, δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από τραγούδια που θα “μιλήσουν” κατευθείαν στα μουσικά εγκεφαλικά “κύτταρα” μας και θα μας “ξεσηκώσουν” με τη μελωδία τους. Σίγουρα δε πρόκειται για κλασικό metal, όπως το γνωρίζουμε, αλλά για μία μοντέρνα “εκδοχή” με αρκετά melodic στοιχεία. Ίσως σας θυμίσει, μια πιο μοντέρνα έκδοση των Helloween (ειδικά στο “Pain”, όπου τα φωνητικά θυμίζουν Andi Deris) μόνο που αντί να power-ίζει είναι πιο heavy.

Πέραν του μελωδικού στοιχείου, το Ep έχει και τη heavy πλευρά του με τα “To Your Grave” και “Soul Reaper” να μας τη φέρνουν στην επιφάνεια. Νομίζω, ότι θα καταλάβετε τη Judas Priest νοοτροπία στο “Soul Reaper” από τις πρώτες κιόλας νότες και τις τσιρίδες στο ρεφρέν. Το Ep, κλείνει με έναν επικό τόνο αφού το “Motherland” είναι η επιτομή του επικού στη σημερινή μουσική πραγματικότητα. Αυτό πάντως που “τρομάζει” (θετικά, βεβαίως), είναι η δυνατότητα των νέων μπαντών της Σουηδίας να μένουν συγκεντρωμένοι και να μην πανικοβάλλονται μπροστά σε αυτή τη “βαριά” κληρονομιά που έχουν.

Νομίζω, ότι οι Black Steam καταφέρνουν με αυτό το Ep να δημιουργήσουν τις κατάλληλες ευκαιρίες για τους ίδιους για μία εξαιρετική πορεία στο χώρο του heavy metal. Μία δουλειά, αντάξια της μουσικής κληρονομιάς που έχουν, σε μία μοντέρνα έκδοση της. Οι Black Steam, είναι μια μπάντα που θα απασχολήσει εν καιρώ και εμείς θα είμαστε αυτοί που θα τη δούμε εν τη γενέσει της.

910

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.