3: "The Ghost you Gave to Me"

Πριν πολλά χρόνια, ένας φίλος με το οποίο λιώναμε ατέλειωτες ώρες ακούγοντας και συζητώντας για μουσική, κατέληξε στο ότι όσο και αν είσαι πωρωμένος με ένα χόμπι ή μια ασχολία τέλος πάντων, υπάρχουν στιγμές που έρχεται η κόπωση και θέλεις να σταματήσεις να ακούς για λίγο την αγαπημένη σου μουσική ή και στη τότε αναφερόμενη περίπτωση μας, να αλλάξεις λίγο εντάσεις και να χαλαρώσεις με κάτι διαφορετικό, μα πάλι στα πλαίσια του metal/rock είδους!

Οι 3 λοιπόν, προσφέρουν στους ακροατές μια τέτοια εναλλακτική, χωρίς να καταντάς ν’ ακούς κάτι άσχετο με κάθε έννοια, φτάνοντας σε στο σημείο να κλείνεις το στερεοφωνικό σου και τελικά μην ακούς τίποτα, παίρνοντας τα… “3”!!

Στη περίπτωση των 3 τώρα, η… τετράδα.. μας δίνει ένα νέο progressive rock άλμπουμ, με το πολύ όμορφο και αφαιρετικό όνομα “The Ghost you Gave to me”! Το άλμπουμ ξεκινά με ένα όμορφο intro “Sirenum Scopuli”, το οποίο σε κάνει να ψυλλιαστείς αμέσως με τι έχεις να κάνεις και τι να περιμένεις στα 12 κομμάτια του album!

Οι εντυπώσεις μου είναι ουδέτερες, μιας και ορισμένα από τα κομμάτια μου κράτησαν καλή παρέα όπως π.χ “High Times”, γεννώντας μου όμορφες και θετικές εντυπώσεις και κάποια αλλά μου ήταν εντελώς αδιάφορα! Το θετικό είναι πως αν και progressive rock άλμπουμ, τα τραγούδια έχουν μικρή διάρκεια και δε φλυαρούν άσκοπα, δημιουργώντας έτσι μια concept εικόνα που δε κουράζει, αλλά δε δημιουργεί όμως και το απόλυτο έπος!

Η φωνή του Joey Eppard προκαλεί θετικές εντυπώσεις και δε συνδυασμό με ορισμένα διάσπαρτα metal riff (“Numbers”), το “The Ghost you Gave to me” μπορεί να προταθεί και σε πιο “σκληρούς” ακροατές! Όπως είπα και στην αρχή, οι μεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να ξεφύγουν με υγειές τρόπο από τα καθιερωμένα και οι δε progressive maniacs, να το απολαύσουν… ίσως!


434