MEMORIAM: “Requiem For Mankind”

Ιδιαίτερη περίπτωση. Μια καθαρά αγγλική death metal υπόθεση που ξεκίνησε από το 2016 από τον μεγάλο Karl Willets, πρώην λαρύγγι των Bolt Thrower ο οποίος μαζί με κάποια από τα παιδιά των ομογάλακτων Benediction σχημάτισε τους Memoriam για να αποτίσει φόρο τιμής στον Martin Kearns, τον πρώην drummer των Bolts ο οποίος απεβίωσε το 2015.

Δεν υπάρχουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με το ύφος που ακολουθούν στο “Requiem For Mankind”, η μουσική παραμένει ένα καλό υβρίδιο του death metal των groups που ανέφερα, με τον όγκο και τη βαρύτητα του στυλ των Bolt Thrower και την ατίθαση κιθαριστική λογική των Benediction στα διάσπαρτα γρήγορα σημεία των κομματιών. Κάτι ανάλογο που θα μπορούσα να αντιπαραθέσω σαν προσεγγιστικό του υλικού είναι οι Morgoth της μεσαίας περιόδου τους. Στακάτη ριφολογία, βαρύτατο (αναμενόμενα) rhythm section και με τον Willets να δείχνει ότι περνάει μια δεύτερη νιότη με το σχετικά καθαρό growl του.

Χωρίς να είναι φυσικά κάτι πρωτάκουστο ή καινοτόμο, το “Requiem For Mankind” είναι ένα καλό album που τους brutal φίλους του ιδιώματος θα τους κερδίσει αν και εμπεριέχει μια ιδιαίτερη και προσαρμοσμένη σε death πλαίσια μελωδικότητα. Καλά τα “Undefeated” και “Never The Victim”, το γρήγορο “Austerity Kills”, το βαρύτατο “In The Midst Of Desolation” και εξαιρετικό το “Refuse To Be Led” όπως και το ομότιτλο track.

Καλή κυκλοφορία αν και με μειωμένο το στοιχείο της εκπλήξεως. Η τετράδα παραδίδει το καλύτερο που μπορεί, το “Requiem For Mankind” είναι αξιοπρεπές, τίμιο και αν και απέχει από τα όρια του αριστουργηματικού δεν θα απογοητεύσει τους φίλους του ιδιώματος. Ο σεβασμός προς τους δημιουργούς από τον γράφοντα είναι έτσι κι αλλιώς δεδομένος εδώ και (πολλά) χρόνια οπότε τσεκάρεις και κρίνεις ο ίδιος φίλτατε αναγνώστη.

https://www.facebook.com/Memoriam2016/

581

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.