MAJESTY: “Legends”

Οι Γερμανοί Majesty, είναι από τις μπάντες “love it or hate it”. Ποτέ δε μπήκαν σε “καλούπια”, πάντα έπαιζαν αυτό που εκείνη τη στιγμή θεωρούσαν ότι ήταν αυτό που τους αντιπροσώπευε. Στο νέο τους album “Legends”, έχουν ακόμα κάτι καινούργιο να μας προσφέρουν.

Οι Γερμανοί metallers, δημιουργήθηκαν το 1997 και αφού κυκλοφόρησαν 4 studio albums και ένα live album, ο frontman της μπάντας ανακοίνωσε τη μετονομασία της σε Metalforce. Η “νέα” ονομασία, κράτησε για ένα δίσκο και από το 2011 και μετά οι Majesty επέστρεψαν δριμύτεροι με ακόμη 4 δίσκους. Το “Legends”, είναι ακόμα μία “επαναστατική” κυκλοφορία της μπάντας.

Οι Majesty, από την απαρχή τους ποτέ δεν εφησυχάστηκαν. Ποτέ δεν έβαλαν τον ήχο τους σε ένα “καλούπι” και να πουν αυτό θα παίζουμε. Κάθε album της μπάντας, είναι και ένα ξεχωριστό μουσικό “κεφάλαιο”. Έτσι και στο “Legends”, οι Γερμανοί προσθέτουν δύο νέα στοιχεία στον ήχο τους. Τη συμφωνικότητα και τα χορωδιακά μέρη. Ο δίσκος, σίγουρα δε χάνει σε ποιότητα και τεχνική, αλλά κερδίζει σε “επικότητα”. Κομμάτια όπως τα “We Are Legends”, “Church Of Glory” και “Blood Of The Titans”, έρχονται να αποδείξουν “του λόγου το αληθές”.

Το album, θα μπορούσε να θεωρηθεί κάλλιστα και ως μία μουσική αναδρομή της μπάντας στη μέχρι τώρα πορεία της. Έχει επικά στοιχεία από τα πρώτα τους βήματα, στα “Church Of Glory” και “Blood Of The Titans”, έχει heavy “πινελιές” στα “Stand As One” και “We Are Legends”, έχει power “ύμνους” όπως τα “Rizing Home” και “Last Brigade”. Και ακόμα, ποιος δε θα γουστάρει το “κλάμα” της κιθάρας, στο solo της μπαλάντας “Words Of Silence”; Τα δύο συναυλιακά κομμάτια δε, “Burn The Bridges” και “Wasteland Outlaw”, θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Νομίζω ότι οι Majesty έχουν βρει το μαγικό “μαντζούνι”, να “κεντρίζουν” το ενδιαφέρον του metal κοινού με κάθε κυκλοφορία τους. Το “Legends”, είναι μία ακόμη χειροπιαστή απόδειξη της μουσικής ιδιοφυΐας των Γερμανών metallers. Είναι ένα album, που δείχνει τη “δίψα” του καλλιτέχνη να εξελίσσει τον ήχο του, να μη μένει “στάσιμος” μουσικά. Δείχνει  γιατί το metal έχει πιστό κοινό, γιατί δε μπαίνει σε “καλούπια”.

https://www.facebook.com/majestymetal/

579

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.