TRAUMER: “History”

Μπορεί η Βραζιλία να φημίζεται για το ποδόσφαιρο και τη σάμπα, όμως δεν είναι ικανότατη μόνο εκεί. Έχει δώσει πολλές εξαιρετικές μπάντες στο χώρο του heavy metal, με τους Sepultura, Angra να είναι οι πρώτες που μου έρχονται στο μυαλό. Οι Traumer, είναι μία από τις πιο πρόσφατες “ανακαλύψεις” και με το “History” δηλώνουν βροντερό παρών για τη συνέχεια.

Οι Βραζιλιάνοι melodic power metallers, ιδρύθηκαν το 2009 και έχουν κυκλοφορήσει ένα EP και δύο albums, με αρκετά καλή υποδοχή από τα media μέχρι τώρα. Το τρίτο τους πόνημα με τίτλο “History”, φαίνεται ότι είναι αυτό που θα δώσει την απαραίτητη “ώθηση” στη μπάντα, για να πετύχει το στόχο της καθιέρωσης στο χώρο.

Οι επιρροές από τεράστιες μπάντες του melodic power metal, όπως Stratovarius, Angra και άλλων, είναι εμφανείς στον ήχο των TraumeR, χωρίς όμως να γίνονται προκλητικά αντιγραφείς, αφού φαίνεται και το δικό τους “προσωπικό” ύφος μέσα στα κομμάτια.

Στο καθαρά “αγωνιστικό” κομμάτι, τα “Seize The Day”, “Guardians Of Time” και το ομώνυμο “History”, είναι τραγούδια που με πηγαίνουν αρκετά χρόνια πίσω, στα εφηβικά μου χρόνια, τότε που μπάντες σαν τους Stratovarius, τους Angra, τους Symphony X, άρχισαν να με “μαγεύουν” με τους ύμνους τους περί “φανταστικών” ιστοριών και τοπίων. Οι TraumeR, καταφέρνουν να συνδυάσουν όλα εκείνα τα “μαγικά” συστατικά των ’80s και ’90s μαζί με τις “φρέσκιες” ιδέες τους και να δημιουργήσουν ένα “στέρεο”, “γερό” δίσκο.

Η εναλλαγή ρυθμού μεταξύ των κομματιών, κάνει την ακρόαση ακόμα πιο απολαυστική, αφού δεν “κουράζει” με την επανάληψη. Ακόμα και η σειρά των κομματιών, είναι τέτοια που να “ανανεώνει” το ρυθμό και την ένταση ώστε να το ευχαριστιέται περισσότερο ο ακροατής. Τα mid-tempo “Innocence” και “Lonely Rain”, ακολουθούνται από το δυναμικό “Seize The Day” και τούμπαλιν, με τα “Turn Back The Night” και το μπαλαντοειδές, ορχηστρικό “Thousand Tears”.

Τελικά, είναι τρομερό το πώς μία μπάντα μπορεί να σου θυμίζει τις πιο “ξένοιαστες” ημέρες σου. Όταν δε το πετυχαίνει αυτό, τότε είναι αυτονόητο ότι γίνεται “κομμάτι” του εαυτού σου. Οι TraumeR, κατάφεραν με το “History” να το πετύχουν με εμένα. Νομίζω, ότι είναι θέμα χρόνου να το πετύχουν με οποιονδήποτε αρέσκεται στο μελωδικό power metal. Ένα από τα καλύτερα albums της χρονιάς στο χώρο του.

https://www.facebook.com/traumerofficial/

441

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.