ANDRE MATOS: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος τραγουδιστής και μουσικός Andre Matos έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 47 ετών, παγώνοντας την παγκόσμια κοινότητα του metal.

Η ανάρτηση του ντράμερ των Shaman (τελευταίου του γκρουπ) και πρώην Angra, Ricardo Confessori  μετέφερε τη δυσάρεστη είδηση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη: «Με βαθύ πόνο στις καρδιές μας αποχαιρετούμε άλλη μια φορά τον Andre, αυτή τη φορά οριστικά».

Λίγες μέρες νωρίτερα, το Σάββατο 2 Ιουνίου στο Σάο Πάολο, ο Matos είχε ανοίξει με τους Shaman για τους Avantasia του Tobias Sammet, και έκανε και ντουέτο μαζί του επί σκηνής στα πλαίσια της συνεργασίας που είχε με το project του Γερμανού συνθέτη/ερμηνευτή.

Με μια καριέρα που μέτρησε πάνω από 30 χρόνια, μια από τις σημαντικότερες και πιο χαρισματικές φωνές της γενιάς του, βρέθηκε πίσω από το μικρόφωνο για τους Viper, Angra, Virgo, Symfonia και Shaman, κυκλοφόρησε τρία προσωπικά άλμπουμ, ενώ είχε πλήθος από συμμετοχές με πιο αξιομνημόνευτες αυτές στους Avantasia, Time Machine, Epica.

241