VADER: “Thy Messenger” EP

Δυο χρονάκια πέρασαν από το πολύ καλό “Dark Age” του 2017 και οι εκ των ηγετών του ευρωπαϊκού death metal Πολωνοί Vader, παρουσιάζουν ένα νέο δείγμα με το “Thy Messenger”, ένα EP το οποίο περιέχει τρία νέα κομμάτια, μια επανεκτέλεση του “Litany” από το ομώνυμο album του 2000 και μια διασκευή στο “Steeler” των θεών Judas Priest.

Το EP σηματοδοτεί επίσης την επιστροφή του Tomasz “Hal” Halicki στο μπάσο και δείχνει τις κατευθυντήριες γραμμές στις οποίες θα κινηθούν οι deathsters στην επόμενη δουλειά τους.

Τα νέα κομμάτια είναι πολύ καλά, με τα γρήγορα “Grand Deceiver” (signature Vader song) και “Despair” (δυναμιτάκι 1 λεπτού και 20 δευτερολέπτων) ενώ το εξαιρετικό “Emptiness” κινείται σε thrash Testament-ικά μονοπάτια. Το δε επαναμιξαρισμένο “Litany” ακούγεται απολαυστικό, με τα drums του Άγγλου James Stewart και την εκπληκτική ερμηνεία του leader Peter να αποδίδουν το κομμάτι όπως θα έπρεπε να ακούγεται από την αρχή ενώ η διασκευή στο “Steeler” είναι αξιοπρεπέστατη, μια εμπλουτισμένη έκδοση του ύμνου αυτού σε προσγειωμένα heavy πλαίσια, με τους Vader να σέβονται την original σύνθεση.

Ολοκάθαρος ήχος και συμπαγές ακραίο metal από την τετράδα που δείχνει ότι έχει τα κότσια να δημιουργήσει ένα full length αριστούργημα στο χώρο του death. Εν αναμονή λοιπόν, το παρόν συνίσταται απόλυτα.

https://www.facebook.com/vader

551

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.