JANET GARDNER: “Your Place In The Sun”

Νομίζω ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τη rock μουσική, είτε λίγο είτε πολύ, γνωρίζουν τις Vixen. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αποτελούνταν μόνο από γυναίκες.

Η Janet Gardner, ήταν μία από αυτές ανά περιόδους και με το νέο solo album της, “Your Place In The Sun”, έρχεται να μας θυμίσει λίγη από την “αίγλη” της φωνής της.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, εδώ συνεργάζεται με τον κιθαρίστα/συνθέτη/παραγωγό Justin James, που έχει δουλέψει με αρκετά γνωστά ονόματα του χώρου της rock μουσικής όπως Tyketto, Staind κ.α., για να εξωτερικεύσει μία άλλη πλευρά του μουσικού “χαρακτήρα” της.

Το album είναι πολύ rock, αγγίζοντας σε σημεία το metal, ενώ δε θυμίζει σε τίποτα την πλούσια καριέρα της Janet με τις Vixen. Είναι μία (κατα)δική της δουλειά, που αναδεικνύει το εύρος της φωνής της και το rockstar χαρακτήρα της. Το “γρέζι” που βγάζει στη φωνή της σε αρκετά σημεία, είναι αυτό που την έκανε διάσημη, εκτοξεύοντας μαζί της και τις θρυλικές Vixen. Σε αυτό φυσικά, βοηθάει και η εξαιρετική συνθετική δουλειά του Justin James, που “έφτιαξε” μία δωδεκάδα τραγουδιών που “ταιριάζουν” στο φωνητικό προφίλ της Janet.

Το “Assasinate”, το ομώνυμο “Your Place In The Sun” και το “Flame Thrower”, είναι από τα πιο heavy του δίσκου, κοντά σε αυτό που έπαιζε στις Vixen. Τα “Unconditionally”, “Kicks Me Back” και “Standing”, είναι η rock ‘n’ roll πλευρά της. Οι μπαλάντες “Try” και “A Way To Your Heart”, βγάζουν όλο το συναίσθημα που μπορεί να κρύβει ένας τραγουδιστής (εδώ μία τραγουδίστρια βέβαια). Το album, δεν είναι μία αντιγραφή των Vixen, αλλά ούτε αποκλειστικά ένα σύγχρονο rock μανιφέστο. Είναι κάτι ενδιάμεσο, ένας συνδυασμός και των δύο, με τη χαρακτηριστική φωνή της Janet να το “γεμίζει” ιδανικά και να μαγεύει το ακροατήριο.

Στο τέλος, το σίγουρο είναι ότι κάτι θα σε “τσιγκλάει” να το ακούσεις ξανά και ξανά και ξανά! Είναι ο ήχος, είναι οι συνθέσεις, είναι οι εξαιρετικές ερμηνείες της Janet ή όλα μαζί; Ένα είναι σίγουρο πλέον. Ο χρόνος είναι “στυγνός”. Όσο έχουμε την ευχέρεια να ακούμε τέτοιες φωνές ή και ακόμα να τις βλέπουμε ζωντανά, θα πρέπει να το κάνουμε, θα πρέπει να το απολαμβάνουμε, γιατί κάποια στιγμή όλα αυτά, θα γίνουν μία “μαγική” ανάμνηση που θα διηγούμαστε στους νεότερους.

https://www.facebook.com/JanetGardnerofficial/

532

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.