WAR CURSE: “Eradication”

Πώς σου φαίνονται τα 2.400 μίλια σαν απόσταση; Αν αναλογιστείς ότι 1 μίλι ξηράς ισούται με 1.610 μέτρα, τότε φαίνεται τεράστια. Αν την “καλύψεις” όμως κουτρουβαλώντας και thrash-άροντας, τότε μικραίνει αισθητά.

Για να μη στα πολυλογώ, τόση είναι η απόσταση μεταξύ του Cincinnati (Ohio) όπου κατοικοεδρεύουν οι War Curse και της Bay Area (San Francisco). Ακριβώς! Της γνωστής περιοχής όπου δραστηριοποιήθηκαν ουκ ολίγες “συμμορίες” του thrash και “έσπειραν” τον πανικό σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι War Curse είναι μία από τις μπάντες που έχουν επηρεαστεί από αυτόν τον ήχο, χωρίς να σημαίνει όμως ότι είναι τίποτα “νεούδια” στο χώρο. Απλά συνεχίζουν την παράδοση του ήχου της Bay Area, με σύγχρονο ύφος και δυναμική.
Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2013 από τους κιθαρίστες Justin Roth, Joshua Murphy και τον ντράμερ James Goetz και το ’15 κυκλοφορούν το EP “Final Days”. Μετά από συνεχείς αλλαγές στη σύνθεσή τους, κατασταλάζουν στο σημερινό line-up, με την προσθήκη του Blaine Gordon στα φωνητικά και της “γεροκαραβάνας” Jason VieBrooks (ex- Grip Inc./Heathen) στο μπάσο.

Στην ουσία, μας παρουσιάζουν την πρώτη τους full length, δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Eradication” (Svart Records), η οποία είναι…. πώς να το πω; Όρεξη να έχεις για headbanging και moshing. Αποτελούμενο από 8 τραγούδια, μερικά εκ των οποίων αποτελούν “ύμνους” για το ιδίωμα, το “Eradication” σε μεταφέρει νοητά στα clubs του San Francisco ή στα “προβάδικα” των “συμμοριών” που λέγαμε πιο πάνω, όπου εκείνη την εποχή πραγματικά πρέπει να γινόταν “της…Σαλώμης”.

Με riffs “βγαλμένα” από τις πιο ένδοξες ρυθμικές στιγμές των Exodus, Testament, Metallica, η 5άδα παραδίδει μαθήματα “old school” Bay Area thrash, με “new school” αισθητική. Σε 3 από τα κομμάτια, συμμετέχουν “υψηλοί” προσκεκλημένοι, οι οποίοι προσθέτουν λίγη από την εμπειρία τους και λειτουργούν, και ολίγον τι, ως κράχτες σ’ αυτό το, ούτως ή άλλως, “καταιγιστικό” άλμπουμ.

Έχουμε και λέμε. Στο εναρκτήριο “Asylum”, έχουμε τον Glen Alvelais (guitar) των θρυλικών Forbidden, στο “Serpent” τον κιθαρίστα των Heathen, Kragen Lum και στην υπερκομματάρα “Deadly Silence”, “δανείζει” τη φωνή του ο Kyle Thomas (Exhorder). Επάξια στέκονται δίπλα τους, το “Sands Of Fate” με τον “κολλητικό” ρυθμό του, το “Possession” με την (ήρθαν οι Exodus παιδιά!) αίσθηση και το “Iron Veil” με το εκπληκτικό “πέρασμα” στη μέση….Oops I did it again! Είπα όλο το άλμπουμ. Τότε αφήνω να ανακαλύψεις μόνος σου τα άλλα δύο “όπλα” των War Curse, το ομώνυμο και το “Polluted Minds”, που “κλείνει” άλμπουμ.

Να τονιστεί, ότι έχει γίνει τρομερή δουλειά στις κιθάρες όπως και στα φωνητικά του Gordon, ο οποίος ναι μεν “πατάει” στα χνάρια του “θείου Chuck” του Ινδιάνου (Testament ΡΕ), διατηρεί παρόλα αυτά, το δικό του “φωνητικό χαρακτήρα”.
“So come on, jump in the fire!”, που λέει και το γνωστό τραγούδι. Ποιοί το λένε; Είναι κάτι γνωστοί μου απ’ το “Bayare-οχώρι”. Δεν τους ξέρεις.

https://www.facebook.com/pg/warcursemetal

565

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.