THERMATE: “Redshift City”

Μέχρι τώρα, η Φινλανδική heavy metal σκηνή στόχευε σε λίγες αλλά καλές κυκλοφορίες. Οι Thermate, με το ντεμπούτο album τους, έρχονται να επιβεβαιώσουν τον παραπάνω “κανόνα”, που “χτίζεται” σιγά-σιγά.

Οι Φινλανδοί heavy/stoners, ιδρύθηκαν το 2012 και έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα δύο Eps, τα “Off To Hades” το 2016 και “Black Desert Highway” λίγο αργότερα. Το “Redshift City”, είναι το πρώτο ολοκληρωμένο δείγμα δουλειάς της Σκανδιναβικής μπάντας.

Ο ήχος των Thermate, είναι ένας συνδυασμός early ’70s heavy metal και stoner rock της δεκαετίας του 1990. Οι δυνατές συνθέσεις και τα heavy riffs, δίνουν στον ήχο την επικότητα που απαιτείται, δημιουργώντας μία εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Ενδεικτικό της ηχητικής κατεύθυνσης του album, είναι το εναρκτήριο κομμάτι “Eyes Of Jupiter”, το οποίο συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ύφος της μπάντας. Heavy riffs, στα όρια του doom metal, επική ατμόσφαιρα και stoner feeling, δίνουν το έναυσμα για ένα ιδιαίτερο “ταξίδι” στη μουσική των Φινλανδών metallers. Το ψυχεδελικό ακουστικό “Kaleidoscope”, θυμίζει το Sabbath-ικό “Planet Caravan” χωρίς όμως να το αντιγράφει, αφήνοντάς μας την ηχητική “γεύση” των Thermate.

Τα “αλά Hetfield” φωνητικά του Arthur Thure στο “100 Years”, θυμίζουν Metallica της εποχής “Load” και “Reload”, που διαφέρουν όμως, στο γεγονός ότι η μπάντα καταφέρνει να συνδυάσει με εξαιρετικό τρόπο το early heavy metal με το stoner και το psychedelic rock. Το “Greener Pastures”, ξεδιπλώνει τη stoner πλευρά της μπάντας.

Οι Thermate, έχουν καταφέρει να κάνουν τη διαφορά με αυτό το album. Οι φίλοι του stoner, νομίζω θα εντυπωσιαστούν με αυτό το νέο “διαμαντάκι” του είδους. Θεωρώ ότι και οι λάτρεις του ψυχεδελικού ήχου του metal, θα βρούνε αυτή τη δουλειά αξιόλογη. Σίγουρα, ένα από τα καλύτερα albums στο χώρο του, για τη χρονιά που διανύουμε.

https://www.facebook.com/Thermate/

485

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.