HAUNT: “Mosaic Vision”

Οι Αμερικανοί heavy metallers Haunt, φαίνεται ότι είναι άκρως δραστήριοι τον τελευταίο καιρό. Album το 2018, EP και album στους πρώτους μήνες του 2019, αν μη τι άλλο, δείχνουν τη διάθεση της μπάντας για δουλειά. Το EP “Mosaic Vision”, είναι ο κατάλληλος προπομπός του νέου τους δίσκου “If Icarus Could Fly”, βγάζοντας κάποιες από τις μουσικές αρετές του group.

Οι Haunt, έκαναν τα πρώτα μουσικά βήματά τους το 2017 με το EP “Luminous Eyes” και έκτοτε δουλεύουν πυρετωδώς, βγάζοντας καινούργια μουσική με ένα single και ένα album το 2018 και τώρα με το EP “Mosaic Vision” και τον επερχόμενο δίσκο “If Icarus Could Fly”.

Η μπάντα, κινείται ηχητικά στο παραδοσιακό heavy metal, με αρκετά μελωδικά “περάσματα” και μία δόση ’80s να “περιπλανάται” σε όλα τα κομμάτια του EP.

Τα τέσσερα τραγούδια του EP, είναι φτιαγμένα γι’ αυτό που αντιπροσωπεύει το group. Αγνό, παραδοσιακό heavy metal, με ένα ’80s feeling, αλλά να ακούγεται “φρέσκο” και “ζωντανό” και όχι απλά να θυμίζει εκείνη την εποχή. Τα “Callouses” και το ομώνυμο “Mosaic Vision”, είναι κομμάτια που ακούγονται ευχάριστα, με έντονη την παρουσία του παραδοσιακού στοιχείου και τις αναφορές στα ’80s. Τα “Triumph” και “In Show Of Flames”, είναι από τα καλύτερα τραγούδια του EP και γενικότερα της μπάντας, με πιο “επιθετικό” προσανατολισμό, χωρίς να ξεφεύγουν του ήχου των Haunt.

Το EP, δείχνει ξεκάθαρα τις δυνατότητες του group και φυσικά είναι ένας άξιος προπομπός του νέου τους δίσκου, που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά. Οι Haunt, σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, μας εκπλήσσουν με τη συγκέντρωση και τις εξαιρετικές δημιουργικές ικανότητές τους, παράγοντας heavy metal υψηλών προδιαγραφών. Το heavy metal των Αμερικανών, δείχνει ως μία φυσική εξέλιξη του metal των ’80s, “μπολιασμένο” και με σύγχρονα στοιχεία.

Οι Haunt, είναι από τα groups που αξίζουν τη προσοχή μας και η κάθε τους δουλειά είναι και ένα βήμα προς τα εμπρός. Το EP, πρέπει να υπάρχει σε κάθε δισκοθήκη ενός μεταλλά που σέβεται το παρελθόν και το μέλλον του. Οι Haunt, και κάθε τέτοια μπάντα, φαίνεται ότι είναι το μέλλον του heavy metal και η απαρχή μιας δεύτερης “νιότης” της μουσικής που αγαπάμε.

https://www.facebook.com/hauntthenation/

506

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.