LEATHURBITCH: “Into The Night”

Ακόμα μία Αμερικανική μπάντα, και συγκεκριμένα από το Portland, έρχεται να “ταράξει τα νερά” του heavy metal. Οι Leathurbitch, με το νέο τους album “Into The Night”, έρχονται να μας χαρίσουν μία ιδιαίτερη εκδοχή της μουσικής που αγαπάμε.
Οι Αμερικανοί metallers, δημιουργήθηκαν μόλις το 2015 και έχουν κυκλοφορήσει μόνο ένα EP, το ομώνυμο “Leathurbitch”. Το “Into The Night”, είναι το ντεμπούτο τους στο heavy metal στερέωμα και ένας ιδιαίτερος ηχητικός προσανατολισμός.

Οι Leathurbitch, καταφέρνουν να συνδυάσουν το ιδιαίτερης ομορφιάς sleaze/glam metal, με το ταχύτατο speed metal το οποίο συναντάται, ως επί το πλείστον, σήμερα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Το αποτέλεσμα, νομίζω ότι είναι άκρως ενδιαφέρον!

Το album λειτουργεί ως μία “χρονομηχανή”, αφού καταφέρνει με την ‘80s ατμόσφαιρα, που είναι διάχυτη σε όλα τα κομμάτια, να σε ταξιδέψει σχεδόν 40 χρόνια πίσω και να σε φέρει σε επαφή με το όλο κλίμα εκείνης της εποχής. Τα riffs, τα solos, οι συνθέσεις και ακόμα και η παραγωγή, τείνουν προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα με τρόπο που να μην είναι μία αντιγραφή αυτής της εποχής αλλά μία σύγχρονη “ματιά” στην τότε κουλτούρα. Άλλωστε, η 80-ίλα είναι εμφανής σε κομμάτια όπως τα “I Want What You Got” και “I’m Insane”.

Η μπάντα, συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο το sleaze/glam στοιχείο της εποχής εκείνης με το speed metal και βγάζει έναν μοναδικό ήχο, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως sleaze/speed metal. Τραγούδια όπως τα “Sleaze City” και “Killer Instinct”, αποτυπώνουν ακριβώς το ηχητικό μοτίβο που θέλουν οι Leathurbitch στο δίσκο τους. Το group, φέρνει στην επιφάνεια και τη speed metal πλευρά του με το “L.U.S.T” και δευτερευόντως με το “Killing The Silence”.

Στο τέλος του album, αυτό που σου μένει είναι μία έκπληξη λόγω του τρομερού ηχητικού συνδυασμού. Η ‘80s ατμόσφαιρα και οι “εύκολες” στο αυτί συνθέσεις, κάνουν το δίσκο εύηχο και ιδιαίτερα αγαπητό στους φίλους του είδους και στους νοσταλγούς εκείνης της χρυσής για το metal δεκαετίας. Ένα album, που θα συγκινήσει όλο το metal κοινό. Ένας δίσκος, που θα γουστάρεις να ακούς.

https://www.facebook.com/HeavyChains/

459

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.