The Last Drive: Θα εμφανιστούν σε ένα live περιορισμένων θέσεων στο Temple

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

The Last Drive ζωντανά στην Αθήνα
Special guest: Distortion Tamers
Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι)
Παρασκευή 10 Μαϊου 2019
Πόρτες: 21:00
Πληροφορίες: www.facebook.com/events/2007844096177289

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 10€ (περιορισμένη προπώληση)
• 12€ (προπώληση & ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
• Wind
• Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
• Yolenis Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 – www.yolenis.com)
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/temple/the-last-drive-at-temple



Με τις ρίζες τους στην πανκ επανάσταση των late 70’s, οι Last Drive έκαναν την δική τους έκρηξη στην Ελληνική μουσική σκηνή το 1983, μαγεύοντας κοινό και κριτικούς με τ μοναδικό τους speed-trash-garage-punk μείγμα και τις επικές ζωντανές τους εμφανίσεις. Το ντεμπούτο “Underworld Shakedown” (1986) γνώρισε αποθέωση από τον μουσικό τύπο, και ώθησε την μπάντα εκτός συνόρων, στην πρώτη Ευρωπαϊκή της περιοδεία. Ο πρώτος θόρυβος για τους Last Drive δεν άργησε να έρθει και στο εξωτερικό, με τραγούδια του ντεμπούτο να συμπεριλαμβάνονται σε σπουδαίες συλλογές, παγκόσμιας απήχησης, όπως οι “Battle of the Garages” και “Sounds of Now!”. Χωρίς καμία έκπληξη για κανέναν, το επόμενο βήμα ήρθε απολύτως αβίαστα, με το επόμενο album “Heatwave” (1988) να ηχογραφείται σε συμπαραγωγή του Peter Zaremba των Fleshtones και να κυκλοφορεί τελικά υπό την στέγη της Γερμανικής δισκογραφικής Music Maniac. Όχι πολύ αργότερα, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος χρησιμοποίησε δύο τραγούδια των Last Drive (τα “Every Night” και “Night of the Phantom”) στην ταινία “Τοπίο στην Ομίχλη” φέρνοντας ως αποτέλεσμα η Music Maniac να επανακυκλοφορήσει τα δύο πρώτα albums σε μία κοινή κυκλοφορία, το CD “Their Story So Far”. Το 1989 ηχογραφούν το “Time” EP στο Βερολίνο και λίγο αργότερα το κυκλοφορούν συνεχίζοντας να κερδίζουν νέους οπαδούς με φρενήρη ρυθμό.

Συναντώντας τους Dream Syndicate, ανοίγουν τον δρόμο για την συνεργασία με τον Paul B. Cutler, που αναλαμβάνει την παραγωγή του επόμενου album τους. Το “Blod Nirvana” (1990) γίνεται μία από τις σπουδαιότερες κυκλοφορίες τους, πραγματοποιώντας την μετάβαση σε ακόμη σκληρότερα ηχοχρώματα, και κυκλοφορεί σε Γερμανία και Ισπανία, και έναν χρόνο αργότερα στις ΗΠΑ μέσω της Restless. Το καλοκαίρι του 1991 περιοδεύουν με τους Dead Moon στην Γερμανία. Αυτό αποτέλεσε την αρχή για μία μακροχρόνια φιλία ανάμεσα στα δύο σχήματα. Το 1992 ο Paul B. Cutler επιστρέφει στην Ελλάδα για μία νέα μαγική συνεργασία. Ηχογραφήσεις και μίξεις λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα, με το mastering να πραγματοποιείται στο Hollywood. Το “F*head Entropy” που κυκλοφορεί από αυτή την διεργασία, αποτελεί ένα τελείως διαφορετικό concept για την μπάντα,  με ακόμη πιο πλούσια ηχητική παλέτα, αλλά και πολύ σκληρότερη γλώσσα στους στίχους. Το 1994 κυκλοφορούν το “Subliminal”, που περισσότερο από ποτέ καταδεικνύει μια μπάντα που αντλεί επιρροές από τα ακούσματά της, αλλά πλέον φέρει την δική της προσωπική ηχητική σφραγίδα σε κάθε δουλειά. Το 1995 έρχεται η διάλυση τους, και 12 χρόνια μετά, το 2007 η επανασύνδεση, που -προς τέρψη όλων των οπαδών του σχήματος- γιορτάζεται με μία σειρά συναυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό, και με την κυκλοφορία του πρώτου live δίσκου τους, του σπουδαίου “Time Is Not Important”.

Το ντοκυμανταίρ “20000 Miles Ahead: A Last Drive Story” του Δημήτρη Κοτσέλη κάνει την παρουσία του στην μεγάλη οθόνη του 2008 και έναν χρόνο μετά κυκλοφορεί η επόμενη πλήρης δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος, υπό τον τίτλο “Heavy Liquid”, λαμβάνοντας και πάλι εξαιρετικές κριτικές και εγκαθιδρύοντας και πάλι την ενεργό δισκογραφική δραστηριότητά τους. Το 2011 η Inner Ear κυκλοφορεί το EP “New from Nowhere” και οι συναυλίες δεν σταματάνε, βοηθώντας το σχήμα να διατηρήσει τον σκληρό πυρήνα οπαδών του, αλλά να κερδίσει και νεότερο κοινό! Το 2013 οι Last Drive γιορτάζουν τα 30 τους χρόνια με μία διπλή συναυλία στην πόλη τους, κυκλοφορώντας ένα δεύτερο ντοκυμανταίρ, το “And The Engine is Still Running”, με την υπογραφή του Σέργιου Βαφειάδη. Στο διάστημα 2015-2017 διανύουν μία… unplugged περίοδο, πραγματοποιώντας αρκετές ζωντανές εμφανίσεις με αυτό το format, ενώ αμέσως μετά από αυτό, το 2018, επιστρέφουν στις επάλξεις του ηλεκτρικού και ηλεκτρισμένου ήχου που δημιούργησαν, καθαρίζοντας τις κάνες των όπλων τους και κυκλοφορώντας θριαμβευτικά το ομώνυμο album τους την άνοιξη του ίδιου έτους. Sold out συναυλίες συνεχίζουν να πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα, βάζοντας η καθεμία ένα ακόμη λιθαράκι στην δυναστεία του σπουδαίου συγκροτήματος και επιβεβαιώνοντας πως το σχήμα έχει επιστρέψει για τα καλά, και είναι εδώ για να μείνει.

Σωτήριο έτος 2019 και οι Last Drive κάνουν την υπέρβαση: Διατίθενται να συμπυκνώσουν την δύναμή τους στα μέτρα του συναυλιακού Ναού της Αθήνας, και για μία εμφάνιση με ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ αριθμό εισιτηρίων, να υποσχεθούν άλλη μία βραδιά έντονων rock’n’roll συγκινήσεων. Όσοι τους ξέρετε, γνωρίζετε τι να περιμένετε, όσοι -λίγοι- δεν τους ξέρετε, προμηθευτείτε το εισιτήριό σας όσο προλαβαίνετε!

Την συναυλία θα ανοίξουν οι Distortion Tamers με τον αρχέγονο ενστικτώδη rock’n’roll ήχο τους, και με παράσημο την πολυετή και ποιοτική παρουσία τους στα εγχώρια μουσικά δρώμενα. Ένας πολύ σημαντικός λόγος να είστε εκεί από νωρίς!



LINKS:
• The Last Drive: http://www.last-drive.net | https://www.facebook.com/thelastdrive
• Temple Athens: www.thetemple.gr | www.facebook.com/templeliveclub
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• Website: http://thetemple.gr
• FB: www.facebook.com/templeliveclub
• Τηλ.: +30 210 3468523
• E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

339