TIR: “Metal Shock”

Η Ιταλία, είναι μία από τις χώρες που τροφοδοτούν ακατάπαυστα τη heavy metal σκηνή κατά τους πρώτους μήνες του νέου έτους. Πότε “παλιοσειρές” (Rhapsody Of Fire, Ancient Bards) και πότε νέα “φιντάνια” του χώρου (Scala Mercalli), έχουν καταφέρει να “ελκύουν” με τις δουλειές τους, τους απανταχού λάτρεις του metal. Οι TIR, άλλη μια “παλιοσειρά”, έρχεται με το νέο της δίσκο “Metal Shock”, να μεγαλώσει την Ιταλική “παροικία” στη σημερινή heavy metal σκηνή.

Οι TIR δημιουργήθηκαν το μακρινό 1980, όμως πέραν του ομώνυμου demo “TIR” το 1984, δεν έχουν κάτι άλλο να επιδείξουν ως το 2011, που κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Heavy Metal”. Ακολουθεί ακόμα ένα demo το 2018, το “Nell’ Anima”, για να πάρει σειρά το δεύτερο πόνημα της μπάντας με τίτλο “Metal Shock”.

Οι Ιταλοί metallers, κινούνται ηχητικά γύρω από το παραδοσιακό heavy metal, με αρκετά μελωδικά στοιχεία και ιδιαίτερο “συστατικό” τους τη μητρική τους γλώσσα, την Ιταλική.

Το album είναι γεμάτο με heavy riffs και μελωδικά ρεφρέν, κάτι που το κάνει ευχάριστο στην ακρόαση, παρ’ όλο που δεν είναι αγγλόφωνο. Από τη “σειρήνα” και το heavy “καλπασμό” του “Citta In Fiamme”, στην πιο rock ‘n’ roll διάθεση του “Crazy Mama” και από τη μελωδικότητα του “Dentro Il Vuoto”, στον ομώνυμο heavy ύμνο “Metal Shock”. Ο δίσκος, “εξελίσσεται” σαν ένα “λεύκωμα” του heavy metal, μεταφέροντάς μας τις μουσικές “εικόνες” του.

Το γεγονός ότι η μπάντα χρησιμοποίησε την Ιταλική γλώσσα στο album, δεν “χαλάει” καθόλου την ακρόαση, αφού η άρτια μουσική του “επένδυση” το αφήνει σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα. Ακόμα και το ακουστικό “Memoria (Faber)” που κλείνει το δίσκο, είναι ένα εξαιρετικό δείγμα των ικανοτήτων της μπάντας.

Οι TIR, σεβόμενοι το παρελθόν και “ατενίζοντας” με “μουσική αισιοδοξία” το μέλλον, κατάφεραν να κυκλοφορήσουν ένα πολύ καλό album. Ένα album, που χωρίς να είναι αγγλόφωνο, σε “πείθει” από τις πρώτες κιόλας νότες του. Ένα album, που αρμόζει σε ένα group που κοντεύει 40 ετών στο heavy metal. Δώστε του την ευκαιρία να σας εκπλήξει και στο τέλος να σας κερδίσει.

https://www.facebook.com/TIR-Heavy-Metal-136007413130869

540

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.