ALIVE: “Lookin' For A Future”

Το rock, για να είναι εκείνη η “επαναστατική” μουσική όπως όταν ξεκίνησε, θα πρέπει να έχει την παραδοσιακή “ανεμελιά” που το διέκρινε από τις αρχές του. Οι Alive, φαίνεται ότι το γνωρίζουν καλά αυτό και στο νέο τους album “Lookin’ For A Future”, προσπαθούν να το “περάσουν” προς τους οπαδούς του rock κινήματος.

Οι Ιταλοί Alive είναι ένα νεοσύστατο σχήμα από τη Ρώμη, που γεννήθηκε σαν ιδέα όταν οι Marco Patrocchi και Giuseppe Ricciolino συναντήθηκαν και συμφώνησαν μουσικά σε ενα hard rock group, που θα συνδυάζει τον παραδοσιακό ήχο με τον ήχο του σήμερα.

Το album, λοιπόν, κινείται στα παραδοσιακά “μονοπάτια” του hard rock, βγάζοντας το feeling των πρώτων ημερών αυτής της μουσικής, αλλά με αρκετά περάσματα από τη σύγχρονη εποχή της rock σκηνής. Το “Hated If”, είναι το κομμάτι-σταθμός για το νέο δίσκο, αφού είναι εμφανές το “πάντρεμα” του παραδοσιακού ύφους της μπάντας, με το σύγχρονο rock ήχο όπως τον διαμόρφωσαν οι σημερινοί rock stars, όπως ο αδικοχαμένος Chris Cornell. Ιδιαίτερο κομμάτι, είναι και η μπαλάντα “In My Nights”, όπου οι εναλλαγές ακουστικού και ηλεκτρικού ήχου, δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα εύηχο σύνολο.

Τα “No” και “Our Last Time”, είναι τραγούδια που “κολλάνε” στο μυαλό σου και μπορούν να γίνουν τα επόμενα must σε ενδεχόμενη περιοδεία του group. Μία πιο heavy έκδοση του “Money For Nothing” των Dire Straits, αποτελεί το “Money & Control”. Οι Alive, προσπάθησαν να “καλύψουν” αρκετά μεγάλο φάσμα της rock μουσικής (από rock ‘n’ roll, μέχρι southern και hard rock) και ουσιαστικά φαίνεται να τιμούν δεόντως τη rock κουλτούρα μέσα στο κάθε τραγούδι του δίσκου.

Συνολικά, πρόκειται για μία αξιόλογη πρώτη προσπάθεια των Ιταλών hard rockers, με αρκετή ποιότητα και τεχνική. Νομίζω ότι οι Alive, έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και σίγουρα τέτοια πρώτα βήματα φέρνουν την επιτυχία πιο κοντά. Η μπάντα, έχει τις δυνατότητες και την ενέργεια που απαιτούνται για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτό που έχει θέσει ως στόχο. Να παίξει παραδοσιακό hard rock και να το ευχαριστηθεί και ο κόσμος και οι ίδιοι ως group. Άλλωστε, το πρώτο δείγμα κρίνεται ικανοποιητικό.

https://www.facebook.com/AliveBandRock/

433

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.