ELECTRO VAMPIRES: “Ignorance and Violence”

Νέο album από τους Θεσσαλονικείς Electro Vampires, μετά το ελπιδοφόρο ντεμπούτο τους του 2012, το “Behind The Eyes Of The Shadow”. Επανέρχονται με την δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους, το “Ignorance and Violence”, πιο ώριμοι και “πειραματικοί” από ποτέ.

Οι μουσικές δομές τους, ακροβατούν ανάμεσα στο garage rock και το gothic rock, όπως εκφράστηκε μέσα από τις κιθαριστικές μελωδίες των Cure αλλά κυρίως από τους Bauhaus, που το συγκρότημα φανερώνει έκδηλα την αδυναμία του. Τα πάντα γυρνούν γύρω από αυτούς, ακόμη και τα φωνητικά του Sugar, είναι “τόσο κοντά” στον Peter Murphy! Βέβαια, τονίζω το γεγονός ότι δεν είναι ένας κλώνος ή μία κόπια των Bauhaus, αλλά ίσα ίσα, οι Electro Vampires, έχουν κρατήσει την αισθητική τους υπόσταση και οπτική και τα έχουν προσαρμόσει όλα με τόσο ωραίο τρόπο, ώστε να δώσουν στο δίσκο τους μία τόσο έντονη προσωπικότητα, που ακόμη και ο ίδιος ο Bela Lugosi, δεν πρόκειται να το αμφισβητήσει.

Το συγκρότημα έχει φανεί ότι έχει δουλέψει πολύ το album σε όλες τις πτυχές του (παραγωγή, κιθάρες κτλ), ακόμη και το “περίεργο” εξώφυλλο με τις ιδιομορφίες του κόκκινου και του μαύρου χρωματισμού, προϊδεάζουν αυτό που πρόκειται να επακολουθήσει. Σκοτάδι “τυλιγμένο” σε λάγνες “αιματηρές”  διαθέσεις. Τα πάντα είναι άρτια δομημένα και μπροστά σου εξελίσσεται μία σειρά από ποιητικές ιστορίες, με συνθέσεις που έχουν φτιαχτεί για να σε “ρουφήξουν” μέσα στην ιδιαιτερότητα και το άρρωστο πάθος, από όπου δεν μπορείς να ξεφύγεις.

Η ατμόσφαιρα έχει οριοθετηθεί και το μπάσο ορίζει την έναρξη του “Black on Black”, του κομματιού που ανοίγει τον δίσκο μαζί με το “Raven”, το “Katla” με την “αρρωστημένη” διάθεση, το “Black Bone”, το οποίο είναι ένα μικρό “διαμαντάκι” της εγχώριας gothic rock σκηνής και το “Corrosion”, που ο στίχος πραγματικά σου μένει στο μυαλό (ακόμη το σιγοτραγουδώ).

Πραγματικά όμως, δεν θα ήθελα να αφήσω ασχολίαστο σε καμία περίπτωση, το κομμάτι που διασκεύασαν από Doors, το “L.A Woman”, προσωπική μου αδυναμία. Πραγματικά με εξέπληξαν με τον “φρέσκο αέρα” που έδωσαν στο τραγούδι, φέρνοντάς το στα μετρά τους, δίνοντάς του ένα σύγχρονο και τόσο “σκοτεινό vibe”, που είμαι σίγουρος ότι ο Jim Morrison θα ήταν πολύ υπερήφανος.

Όλα τα παραπάνω, συνηγορούν στο ότι οι Electro Vampires, έχουν έρθει για να εδραιωθούν μέσα από τις πράξεις τους και τα έργα τους. Άλλωστε, και συναυλιακά είναι αρκετά δραστήριοι. Είμαι πεπεισμένος, ότι συγκροτήματα όπως είναι οι Electro Vampires, έχουν θέση πρωτοπόρου στην Ελληνική σκηνή, αρκεί να συνεχίσουν με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό και διάθεση, γιατί “THE VAMPS ARE COMING THIRSTY FOR MORE”!

https://www.facebook.com/electroVampires-213850101958474/

604

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».