Vodka Juniors, Bad Movies, Fundracar (11/4/2019) Gagarin 205

Πέμπτη βραδάκι, μετά από μία κλασσική κουραστική καθημερινή, έτυχε να βρεθώ στο Gagarin, όπου θα λάμβανε χώρα το πρώτο live του εγχώριου tour των Vodka Juniors και των Bad Movies, παρέα με τους Fundracar. Παρότι ακουστά σαν ονόματα, δεν είχε τύχει να ακούσω κανένα από τα τρία σχήματα στο παρελθόν, καθότι “μικρός και μεταλάς”. Τί να κάνουμε, μαθαίνει ο άνθρωπος.

Κοντά στις 21:10 βγαίνουν στη σκηνή οι Fundracar, ένα πολύ ενδιαφέρον σχήμα με επιρροές από Funk, Rock, Jazz, Psychedelic, Punk και Reggae μουσικές, που αν και στην περιγραφή μπορεί να ακούγεται αχταρμάς, στην πράξη δεν είναι καθόλου.



Το εξαμελές σχήμα, αποτελούμενο από φωνή, κιθάρα/φωνή, μπάσο, τύμπανα, synthesizer και σαξόφωνο, ξεκίνησε με το αρκετά ιδιόρρυθμο “Alpha Frequency” για να συνεχίσει με το “Γκόμενες funky/junky” από τον δίσκο “Πλακώσου”. “Ανεβαστική” εμφάνιση, καλοπροβαρισμένοι, ευδιάθετοι και επικοινωνιακοί.



Συνεχίζουμε με “Kali Kali”, στου οποίου την “ουρά” κόλλησε ένα απρόβλεπτο ξέσπασμα “αλά-Metallica”. Ακολουθεί “Mazzik”, από το ομώνυμο single, για να πάμε στo πιο “ταξιδιάρικo” και ατμοσφαιρικό “Obi One Kenobi”, όπου δεν μας έπεισε ακριβώς ότι έχει 10 χρόνια να πιει ο τραγουδιστής, για να κλείσουν με τα  “Amanitas”, “Λέσι” και τέλος το ξεσηκωτικό “Νόμιμη Φούντα”. Γενικότερα διαφορετικό μήκος κύματος, στο οποίο συντονίστηκε το κοινό που ευχαριστήθηκε το show που κράτησε κοντά στη μία ώρα, και ήταν ότι πρέπει για να “ζεσταθεί”.



Fundracar setlist :
Alpha Frequency
Γκόμενες φάνκυ
Kali kali/metallica
Mazzik
Obi One Kenobi
Amanitas
Λέσι
Νόμιμη Φούντα



Και τη σκυτάλη παίρνουν οι Bad Movies με πιο straightforward punk-rock ήχο και ξεκινάνε με το “Αρκετά” από τον προηγούμενό τους δίσκο “ΙΙ”. Το ήδη ζεσταμένο κοινό, ξεσηκώνεται και απολαμβάνει το περίπου μονόωρο σετ που έχει ετοιμάσει η μπάντα, στο οποίο κάνει αναδρομή σε ολόκληρη τη δισκογραφία της. Ακούσαμε τα “Πρίγκιπας του Βάλτου” και “Η Δική μου γενιά” από το τελευταίο τους single, σχεδόν ολόκληρο το “Salonica Rock City” και φυσικά τον τελευταίο τους δίσκο “Η εποχή των λύκων”.



Ιδιαίτερα αγαπήθηκαν τα “Όλα ή τίποτα”, “Ο θρήνος του αλήτη” και το “Δωσ’ μου αλητεία ή θάνατο”. Εκρηκτική παρουσία, άψογη ερμηνεία και ένα κοινό καταευχαριστημένο από την εμπειρία, να μην έχει κάτσει λεπτό σε ησυχία. Το live τους, κλείνουν τα “Ψέματα” και “Salin” αφήνοντας στους Vodka Juniors ένα κοινό γεμάτο ενέργεια.



Bad Movies setlist :
Αρκετά
Ο Πρίγκηπας του Βάλτου
Δωσ’ τους πόλεμο
Δε Φοβάμαι
Κακή Φωτιά
Φόβος
Prince Frog
Όλα ή τίποτα
Η Εποχή των Λύκων
Ο Θρήνος του αλήτη
Η Δική μου Γενιά
Η Αυτοκρατορία των Δειλών
Το Γράμμα
Δωσ’ μου Αλητεία ή Θάνατο
Ψέματα
Salin



Και φτάνουμε στο “κυρίως πιάτο”. Αν και με 45λεπτη καθυστέρηση και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για καθημερινή, το κοινό δεν “έσπαγε” αν δεν έπαιρνε αυτό για το οποίο ήρθε. Οι κραυγές ξεκίνησαν από πριν καλά καλά ανέβουν οι Vodka Juniors στη σκηνή. Και ανεβαίνουν. Και ακούγονται οι πρώτες νότες του “Fighting Giants”. Στο πλήθος να γίνεται το αδιαχώρητο, σε εκστατική κατάσταση όλοι, χοροί, σπρωξίματα, φωνές να τραγουδάνε τα κομμάτια μαζί με τη μπάντα. Και να συνεχίζει το σετ, “Sweat it out”, “Riding the Sky”, “Can we play now” και ο κόσμος να ξεσηκώνεται περισσότερο.



Μιλάω με πολλά “και” για να τονίσω τη “βιβλική” κατάσταση που επικρατούσε. Stage diving από κόσμο και μπάντα, με highlight την βάρκα στο “Walk With Me”. Δεν έλειψαν ατμοσφαιρικά περάσματα όπως το “Rise Up”, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα μετά από κομμάτια όπως το “You won’t make a soldier out of me”. Φτάνοντας στο Roller Coaster, καμιά 15άρα άτομα ανεβαίνουν στη σκηνή για ταυτόχρονο stage diving, ενώ φυσικά οι Juniors “δίνουν τον απαιτούμενο πόνο”. Ακολουθεί guest εμφάνιση από τους ΒήταΠεις με τους οποίους ερμηνεύθηκε το “Rebirth”, για να κλείσει ο πρώτος κύκλος του live με τα “This Life”, “Lost Souls” και “Heroes”.



Βέβαια δεν σταματάμε εδώ, από το μενού δεν θα μπορούσε να λείψει το πολυαγαπημένο “Whiskey and the Rain”, το οποίο σηματοδοτεί το encore της βραδιάς, με την απαραίτητη συνοδεία του κοινού.

Στο encore έχουμε λοιπόν τα “Last Chance”, “Thrash This Place Up” και “Queen of Scars”, για να κλείσει πανηγυρικά με το “Gold Cage”.
Οι Juniors τα έδωσαν όλα στον κόσμο και τα πήραν πίσω επί 10. Πρώτη φορά που τους βλέπω και σίγουρα θα ακολουθήσουν πολλές. Τέτοιες βραδιές δεν γίνονται για να χάνονται! Τα καλύτερα για το υπόλοιπο της περιοδείας και εις το επανιδείν!



Vodka Juniors setlist:
Intro
Fighting Giants
Sweat it out
Riding the Sky
Can we play now
Slowly Fading
Battle of Athens
Raging Youth
Walk With Me
Remains
Count on me
Beautiful World
You Won’t make a soldier out of me
Rise Up
King of the Street
Gasoline
Rollercoaster
Rebirth (feat. ΒήταΠεις)
This Life
Lost Souls
Heroes
Whiskey and the Rain
Last Chance
Thrash this Place Up
Queen of Scars
Gold Cage Freedom



Φωτογραφίες : Πέτρος Πεταλάς / Petros Elathan Photography

661

Avatar photo
About Πέτρος Πεταλάς 14 Articles
Και καλά φωτόγκραφερ, μουσικός της κακιάς ώρας και στην ανάγκη αρθρογράφος. Ελαφρολαϊκός μεταλάς, με μια ιδιαίτερη αδυναμία σε καταθλιπτικούς βορειοευρωπαίους, ενώ στον ελεύθερο χρόνο αναπολεί εποχές που δεν έζησε ακούγοντας retro synthwave και pop punk. Εμφανίζεται εκεί που δεν τον περιμένεις, σαν τα κουνούπια το Νοέμβρη και τα ηλεκτρόνια. Δεν πίνει αίμα, παρότι το ημερήσιο ωράριό του ξεκινάει κοντά στη δύση του ήλιου. Πιστεύει πως ο Devin Townsend είναι ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο.