Bullet For My Valentine, Project Renegade (5/4/2019) Piraeus 117 Academy

Κάθε φορά που έρχεται η Παρασκευή, νοιώθεις μία έντονη ψυχική ανάταση, γιατί γνωρίζεις ότι ακολουθεί το Σαββατοκύριακο και η ξεκούραση. Πόσο δε μάλλον, όταν  ξέρεις ότι το βράδυ ένα δυνατό live θα πραγματοποιηθεί στο Piraeus Academy στο κέντρο της Αθήνας. Οι αγαπητοί στο ευρύ κοινό Bullet For My Valentine, επισκέπτονται τη χώρα μας για δεύτερη φορά, ως headliners πλέον, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου τους album “Gravity” και έχουν στο πλευρό τους, τους δικούς μας Project Renegade.

Οι πόρτες, θα άνοιγαν στις 19:30, οπότε θα έπρεπε να είμαι από νωρίς εκεί, αφού ήθελα να δω την Αθηναϊκή μπάντα εν δράσει, όπως και έγινε. 



Εκεί γύρω στις 20:00, βρισκόμουν στο venue, όπου με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι δεν ήμουν ο μόνος που σκέφτηκε να τιμήσει το support σχήμα. Άλλωστε, οι Project Renegade έχουν καλό όνομα στην “πιάτσα”. Αρκετός κόσμος λοιπόν είχε μαζευτεί από νωρίς, και μάλιστα πολύ “νεολαία”. Αυτό βέβαια, είναι άκρως θετικό για τη metal σκηνή της χώρας μας και γενικότερα για τη metal μουσική.



Οι Αθηναίοι metallers, πάτησαν τη σκηνή του Piraeus Academy στις 20:35 βάσει προγράμματος, το οποίο μου έδωσε την εντύπωση ότι θα τηρηθεί κατά γράμμα. Με παραπλήσιο ήχο με τους headliners της βραδιάς, ξεκίνησαν το show τους με το “Liber8” και αφού συστήθηκαν στο πλήθος με το τέλος του κομματιού, συνέχισαν με τα “Pressure” και δύο τραγούδια από το πρώτο EP, τα “Natural Born Killer” και “One Of The Crowd”.



Οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να “ζεσταίνονται” και το  group να αυξάνει την απόδοσή του όσο περνούσε ο χρόνος, με αποκορύφωμα τα δύο τελευταία κομμάτια, τα οποία όπως μας είπαν, είναι από νέο δίσκο που έρχεται. “Sylar” και “The New Joker”, έκλεισαν τη βραδιά όπως έπρεπε, με τους θεατές να καταχειροκροτούν τη μπάντα και τους Project Renegade να τους ευχαριστούν και να ανανεώνουν το ραντεβού για κάποια στιγμή αργότερα μέσα στη χρονιά. Μία εξαιρετική πρώτη εμπειρία, από ένα ανερχόμενο group. Καλή συνέχεια!



Project Renegade setlist :
Liber8
Pressure
Natural Born Killer
One Of The Crowd
Sylar
The New Joker



Η ώρα του διαλείμματος, έφερε και την ανάγκη να “γιατρέψω” την πείνα μου και να δω κάποιους γνωστούς που συνάντησα στο venue. Η ώρα πέρασε ευχάριστα και λίγο μετά τις 22:00, ήταν η σειρά των Ουαλών headliners να “καταλάβουν” τη σκηνή του Piraeus Academy. Οι Bullet For My Valentine, βγήκαν υπό τους ήχους του “Don’t Need You” και το πλήθος δε σταμάτησε τις επευφημίες ούτε με το πέρας του τραγουδιού. Εδώ να πω, ότι το venue είχε γεμίσει σε λογικά πλαίσια, δημιουργώντας μία εξαιρετική ατμόσφαιρα και όχι “αποπνικτική”. Η μπάντα φαινόταν σε τρομερή κατάσταση, κάτι που θα μας έδινε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ένα “εκρηκτικό” show.



Η συνέχεια, ήταν ακόμα πιο καταιγιστική, με τα “Over It”, “Your Betrayal” και “4 Words (To Choke Upon)”, να φέρνουν σε κατάσταση έκστασης το κοινό. Ειδικά στα δύο τελευταία, οι θεατές τραγουδούσαν τόσο έντονα που “σκέπαζαν” το group κάποιες στιγμές. Ο ήχος ήταν εξαιρετικός, κρυστάλλινος.



Η μπάντα, βλέποντας ότι το Αθηναϊκό πλήθος ανταποκρινόταν με θέρμη στην εμφάνισή της, έμεινε έκπληκτη και ευχαριστούσε όλους όσους είχαν έρθει να τους δουν από κοντά. Η αλήθεια είναι, ότι με την ενέργεια και το πάθος που έβγαζαν οι Ουαλοί στη σκηνή, δε θα μπορούσε να μην επικρατήσει λίγος “πανικός” από κάτω. “Worthless”, “The Last Fight” και “Letting You Go”, ήταν τα επόμενα τρία “χτυπήματα” της μπάντας μέχρι το “Drum Solo” του Jason Bowld, που λειτούργησε και ως μία ανάσα για το group, σε ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό show. Οι νότες του “Scream, Aim, Fire” επανέφεραν το χαμό και με τα “Piece Of Me”, “No Way Out” και “Suffocating Under Words Of Sorrow (What Can I Do)”, ο κόσμος “χτυπιόταν” σα να μην υπήρχε αύριο. Η μπάντα αποχώρησε εν μέσω ζεστού χειροκροτήματος και ιαχών, για να παίξουν και άλλα κομμάτια.



Η επιθυμία για “περισσότερους” BFMV, έφερε το group εκ νέου στη σκηνή για το “απαραίτητο” encore. Ένα encore, που “γκρέμισε” με μόλις τρία κομμάτια το Piraeus Academy! Τα “You Want A Battle? (Here’s A War)”, η τεράστια επιτυχία τους “Tears Don’t Fall” και το thrashy “Waking The Demon”, ήταν αυτά που “ισοπέδωσαν” το venue και ανάγκασαν το κοινό να χύσει και τις τελευταίες ρανίδες ιδρώτα που του είχαν μείνει. Πλέον το τέλος είχε φτάσει και οι Bullet For My Valentine ευχαρίστησαν τον κόσμο για την υποστήριξη και αποχώρησαν. Μία εμφάνιση, βγαλμένη από το πιο τρελό όνειρο, όπως μόνο οι Ουαλοί metallers γνωρίζουν να πραγματοποιούν. Μία εμφάνιση, που αποδεικνύει γιατί θεωρούνται οι επόμενοι μεγάλοι headliners του metal. Μία εμφάνιση, που δείχνει σε όλους μας, γιατί αγαπάμε αυτήν τη μουσική.



Στο τέλος του live, έβλεπες χαρούμενες φάτσες ανθρώπων που μόλις είχαν παρακολουθήσει κάτι που θα είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί. Άλλωστε, αυτή είναι και η έννοια του live: Ο κόσμος, να βγει ικανοποιημένος και με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό του. Οι Bullet For My Valentine, το πέτυχαν αυτό και με το παραπάνω.



Bullet For My Valentine setlist :
Don’t Need You
Over It
Your Betrayal
4 Words (To Choke Upon)
Worthless
The Last Fight
Letting You Go
Drum Solo
Scream, Aim, Fire
Piece Of Me
No Way Out
Suffocating Under Words Of Sorrow (What Can I Do)
Encore:
You Want A Battle? (Here’s A War)
Tears Don’t Fall
Waking The Demon



Επιστρέφοντας στη “βάση” μου, ένιωσα αρκετά χαρούμενος με τη “νεολαία” που είδα να γεμίζει το Piraeus Academy και με τη μπάντα που το κατάφερε αυτό. Τέτοια groups, αξίζουν το σεβασμό και την αναγνώριση, γιατί καταφέρνουν να επιτελέσουν έργο για τη metal σκηνή, φέρνοντας νέους οπαδούς. Ας ευχηθούμε, σε περισσότερες τέτοιες μπάντες και σε καλύτερες ακόμα μέρες για το metal.

Φωτογραφίες : Αποστόλης Καλλιακμάνης / AIK Photography

527

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.