ARTILLERY

Στις 7 Απριλίου έρχονται στη χώρα μας οι Δανοί Artillery, μπάντα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αρχική εξέλιξη του thrash metal. Λίγο πριν κατεδαφίσουν το The Crow Club ο Πελοπίδας Χελάς συζητά με το ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστα του συγκροτήματος Michael Stützer για το νέο τους δίσκο “The Face of Fear” καθώς και για την εμφάνιση τους στην Ελλάδα.

Καλησπέρα από Ελλάδα! Συγχαρητήρια για το νέο σας album “The Face of Fear”! Ήταν μια από τις αγαπημένες μου thrash κυκλοφορίες για το 2018. Πώς ήταν η διαδικασία γραφής και ηχογράφησης του δίσκου και πόσο καιρό εργαστήκατε  σε αυτό;
Ευχαριστώ πολύ! Αρχίσαμε να εργαζόμαστε για το νέο album περίπου ένα μήνα πριν, εκτός από 3 τραγούδια που γράφτηκαν το 2007, τα “Pain”, “Preaching to the Converted” και “New Rage” που είχαν σχεδόν τελειώσει εκτός από κάποια λίγα θέματα στίχων και μελωδιών. Είχαμε όλες τις κιθάρες, τα τύμπανα και τις περισσότερες γραμμές των τραγουδιών έτοιμες λίγο πριν μπούμε στο Medley studio, εκτός από τα τραγούδια “Under Water” και “Thirst for The Worst” τα οποία τελιώσαμε στο studio. Εκεί περάσαμε ένα μήνα, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου που κάναμε μίξη στο δίσκο.

Το “The Face of Fear”, είναι ένα album όπου έχετε μια νέα προσέγγιση, θα έλεγα. Είναι πολύ πιο μελωδικό και λιγότερο γρήγορο από το προηγούμενο album. Γιατί αποφάσισες να πας προς αυτή την κατεύθυνση;
Προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτό το album λίγο πιο σύντομο, πιο ευκολομνημόνευτο όσο είναι δυνατόν, έτσι, ίσως γι ‘ αυτό ακούγεται πιο μελωδικό, αλλά πάντα προσπαθούσαμε να κάνουμε τους δίσκους μας όσο το δυνατόν πιο δυνατούς, βαρείς και πιασάρικους. Έτσι, νομίζω ότι ήταν ένα φυσικό βήμα αυτό που κάναμε.



Είναι η πρώτη φορά που δεν βρίσκουμε τον Θεριστή στο εξώφυλλο, αλλά μια γυναίκα που μοιάζει με τον Θεριστή. Ποιος το δημιούργησε και τι συμβολίζει;
Ότι ο θάνατος μπορεί επίσης να είναι μια γυναίκα, στην πραγματικότητα στο βίντεο που κάναμε για το τελευταίο album “Penalty by Perception” του τραγουδιού “Live By The Scythe” είναι επίσης μια γυναίκα που είναι ο Θεριστής. Ο πίνακας εξωφύλλου φτιάχτηκε από έναν τύπο ονόματι Martin Helgren και είναι ένα από τα καλύτερα εξώφυλλα Artillery που έχουμε κάνει.

Ένα από τα τραγούδια του άλμπουμ, το “Pain” , έχει αρκετά hard rock στοιχεία. Πώς αποφάσισες να δημιουργήσεις αυτό το τραγούδι;
Το “Pain” ήταν ένα τραγούδι που έγραψα το 2007 επειδή συνάντησα έναν παλιό φίλο, είχα χάσει την επαφή μαζί του από τη δεκαετία του 80 και ήταν ένα σοκ για εμένα όταν τον είδα μετά από τόσο καιρό. Είχε καταστράφεί από τα ναρκωτικά και έπινε πολύ. Ένα μήνα αφότου τον είδα, άκουσα ότι ήταν νεκρός. Ήταν πολύ λυπηρό.

Φτιάξατε ένα νέο βίντεο για το τραγούδι “The Face of Fear”. Ποιος το σκηνοθέτησε και ποιος είναι πίσω από την κύρια ιδέα;
Ένας καλός μου φίλος ο Terkel έκανε το βίντεο, πήρε τις ιδέες από τους στίχους και είμαι πολύ περήφανος για αυτό και πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα βίντεό μας.



Η νέα κυκλοφορία περιέχει δύο τραγούδια, τα “Mind of No Return” και “Doctor Evil” που ηχογραφήθηκαν ξανά. Ποιος είναι ο σκοπός πίσω από αυτές τις επαναηχογραφήσεις;
Η Metal Blade χρειάστηκε δύο bonus κομμάτια και σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι διασκεδαστικό να ηχογραφήσουμε ένα από τα πρώτα τραγούδια των Artillery το “Mind of No Return” από το 1982 με καλύτερο ήχο και παίξιμο. Έχουμε επίσης μια λίγο διαφορετική εκδοχή του “Doctor Evil” από το δίσκο “Legions”.

Οι Artillery είναι ένα από τα καλύτερα ονόματα για μια metal  μπάντα. Από που εμπνευστήκατε το όνομα;
Το πήραμε από ένα παλιό τραγούδι των Tank το “Heavy Artillery”.

Είστε ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που παίξαν thrash. Ποιος είναι ο λόγος, κατά την άποψή σας, που το thrash δεν έχει “πέσει σε παρακμή” με την πάροδο των χρόνων, όπως συνέβη με άλλα είδη, αντιθέτως, εξακολουθεί να ευδοκιμεί;
Προσωπικά πιστεύω ότι το thrash metal, μαζί με το Blues Rock και το hard rock από την δεκαετία του 70, είναι η καλύτερη και πιο ειλικρινής μουσική για να παίξεις και οι άνθρωποι που παίζουν thrash πραγματικά νιώθουν τη μουσική ,γι ‘ αυτό και οι οπαδοί μπορούν να το ακούσουν και γι ‘ αυτό επέζησε τόσο καιρό.



Στις 7 Απριλίου, θα μας επισκεφτείτε στο The Crow Club, θα παίξετε ολόκληρο τον καινούριο δίσκο;
Ανυπομονούμε πραγματικά να έρθουμε ξανά στην Ελλάδα και θα παίξουμε 3 ή 4 τραγούδια από το “The Face of Fear” + πολλά παλιά τραγούδια επίσης. Δεν μπορώ να περιμένω να γνωρίσω τους Έλληνες metal freaks!

Μετά τη συναυλία στην Αθήνα, τι σχέδια έχετε; Θα συνεχίσετε να περιοδεύετε;
Ναι, έχουμε πολλές παραστάσεις που έρχονται, θα περιοδεύσουμε ξανά στις ΗΠΑ και στην Ν.Αμερική.

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, τελειώσε τη συζήτηση μας με όποιον τρόπο θέλεις…
Ευχαριστώ πολύ Πελοπίδα και Rockway gr για την υποστήριξη, ανυπομονούμε να συναντήσουμε το υπέροχο ελληνικό κοινό! Ετοιμαστείτετε να συναντήσετε το Πρόσωπο του Φόβου!!

https://www.facebook.com/ARTILLERY.DK/?ref=br_rs

http://www.artillery.dk/home.php

864

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.