LOATHING: “Dawn Of Mourning” EP

“Loathing”, είναι το όνομα του solo project του κιθαρίστα Μάριου Μπατάλια (ex Flesh Martyr). To EP “Dawn Of Mourning”, είναι η πρώτη κυκλοφορία του.

Σε αυτό εμπεριέχονται δύο death/doom metal τραγούδια, τα οποία έχει συνθέσει ο ίδιος.

Δύο σκοτεινές και βαριές ελεγείες σε αργό tempo (όπως αρμόζει σε αυτό το subgenre), που διανθίζονται από πλήκτρα. Η δεύτερη δε, επιπρόσθετα από τα (οπερετικά) φωνητικά της Σοφίας Ηλιάδη, ενώ οι στίχοι αυτής προέρχονται από το ποίημα του Stephen Crane: “God Lay Dead In Heaven”.

Συνθετικά, θυμίζουν τους Saturnus χωρίς όμως να τους αντιγράφουν. Τα brutal φωνητικά καθώς και τα riffs των κιθαρών, αποδίδονται με πάθος από τον Μάριο, ενώ τα πλήκτρα (που έπαιξε ο Πέτρος Πεταλάς) είναι ουσιαστικά και βοηθούν στην δημιουργία μιας, καλοδεχούμενης, γοτθικής ατμόσφαιρας. Ιδιαίτερα το μικρό σημείο με πιάνο στο δεύτερο κομμάτι, είναι υπέροχο! Όσον αφορά στον ήχο του “Dawn Of Mourning” (αν και προϊόν “σπιτικής” παραγωγής), ακούγεται καθαρός και γεμάτος.

Σε αναμονή περισσότερης μουσικής από το εν λόγω project, πατάω ξανά το replay στο link του ΥouΤube παρακάτω και σκέφτομαι πως τα “μοιρολόγια”, μπορεί να είναι μακάβρια αλλά είναι και όμορφα.

FB page: https://www.facebook.com/LoathingbandGr/
Bandcamp: https://loathing1.bandcamp.com/releases

577

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.