GLEN SHORROCK (LITTLE RIVER BAND): “Glenn Shorrock Sings Little River Band”

Υπάρχουν καλλιτέχνες και μπάντες, που η πορεία τους μέσα στα χρόνια δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση. Που η μουσική τους παρακαταθήκη είναι τεράστια και έχει γίνει επιρροή για τη νεότερη γενιά μουσικών. Που τα νούμερα των πωλήσεών τους, τρομάζουν ακόμα και σήμερα. Ο Glen Shorrock και οι Little River Band, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και στο νέο δίσκο του Glen Shorrock, αποτυπώνεται η ανεκτίμητη αξία της μουσικής των Little River Band.

Οι Little River Band, είναι μία rock μπάντα από την Αυστραλία, που δημιουργήθηκε το 1975. Ο Glen Shorrock, ήταν ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Little River Band. Το group έκανε μεγάλη καριέρα, τόσο στην χώρα του όσο και στις ΗΠΑ, πουλώντας πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους μέχρι τώρα! Άλλωστε, ο σχεδόν μισός αιώνας του Glen Shorrock στο χώρο της rock μουσικής, δείχνει την ποιότητα και τη δυναμική του ως μουσικός.

Ο Glen Shorrock, τόσο στους Little River Band όσο και στη solo καριέρα του, δεν απέφυγε τη rock “οδό”, με blues και southern στοιχεία. Αυτή η “οδός”, του χάρισε αυτή την “πλούσια” καριέρα και τη δυνατότητα να υμνείται ακόμα, τόσο ο ίδιος όσο και η μπάντα του.

Σε αυτό το album, ο Glen αποτίει φόρο τιμής στους Little River Band και στην τεράστια καριέρα τους. Ιδιαιτερότητα του δίσκου, είναι ότι πρόκειται για ένα live στο στούντιο, όπου ο μεγάλος μουσικός προσπαθεί και, προσωπική μου άποψη, καταφέρνει να αποδώσει σε εξαιρετικό βαθμό το feeling και την αισθητική της εποχής που οι Little River Band μεγαλούργησαν. Άλλωστε, οι rock επιτυχίες που διαδέχονται η μία την άλλη, δεν θα αφήσουν ανικανοποίητο το “αυτί” του κάθε μουσικόφιλου εκεί έξω.

Το album, είναι βγαλμένο από ένα ονειρικό setlist! Όλα τα τεράστια hits της μπάντας, μαζεμένα σε ένα δίσκο και ζωντανά στο στούντιο από τον ίδιο τους το δημιουργό! Τί άλλο λοιπόν, θα μπορούσε να ζητήσει και ο πλέον απαιτητικός φίλος της rock; Νομίζω ότι και αυτό, ο Glen Shorrock το αποτυπώνει τέλεια. Σε κάθε τραγούδι, φαντάζεσαι ότι βρίσκεσαι πίσω στα ‘70s και έχεις τη μπάντα “ολοζώντανη” μπροστά σου. Οι ερμηνείες του Glen είναι φανταστικές και θυμίζουν ιστορίες των παππούδων μας, στα παιδικά μας χρόνια. Όπως τότε κρεμόμασταν από το στόμα του παππού, έτσι και τώρα ο Glen μας σαγηνεύει με τις δικές του rock ιστορίες.

“It’s A Long Way There”, “Help Is On Its Way”, “Curiosity Killed The Cat”, “The Night Owls” και “Reminiscing”, είναι μερικές από τις επιτυχίες του group, που θα βρείτε σε αυτό το δίσκο. Στις ιδιαίτερες στιγμές του album, βρίσκονται οι δύο μπαλάντες, “Cool Change” και “Take It Easy On Me”, όπου σου έρχονται στο μυαλό parties των ‘70s και χοροί με το έτερόν σου ήμισυ μέχρι πρωίας.

Νομίζω, ότι πρόκειται για μία εξαιρετική κυκλοφορία στο χώρο της rock ‘n’ roll, που αποτυπώνει στο μέγιστο βαθμό το τί επικρατούσε στην χρυσή περίοδο της μουσικής αυτής. Η επιλογή των κομματιών, οι ερμηνείες, το feeling, είναι όλα δεμένα μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο, που λες και τα ζεις αυτήν τη στιγμή. Ο Glen Shorrock, έχει καταφέρει για ακόμα μία φορά να “βρίσκεται στην επιφάνεια της σκηνής” και το όνομά του να κάνει το γύρο του κόσμου, μαζί με την μουσική των Little River Band. Οι φίλοι της rock ‘n’ blues, βρήκαν την επόμενη αγορά τους. Οι υπόλοιποι, απλά απολαύστε μερικά κλασσικά rock “διαμάντια”.

https://www.facebook.com/GlennShorrockMusic/

474

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.