FROZEN CROWN: “Crowned In Frost”

Οι Ιταλοί Frozen Crown, έχουν βαλθεί να τρελάνουν τους φίλους του symphonic/power metal. Μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο τους “The Fallen King”, το οποίο απέσπασε πολύ καλές κριτικές και ο κόσμος το αγκάλιασε, έρχεται το δεύτερο πόνημα της μπάντας με τίτλο “Crowned In Frost”.
Οι power metallers, ιδρύθηκαν μόλις το 2017 και έχουν κυκλοφορήσει τρία singles και ένα full length, το “The Fallen King”. Η μπάντα, ηχητικά κινείται μεταξύ heavy/power και symphonic/power metal με γυναικεία φωνητικά και σε κάποια σημεία με αρκετά μοντέρνο ήχο.

Το album, φαίνεται από τις πρώτες κιόλας νότες ότι είναι καλοδουλεμένο, και συνθετικά και ορχηστρικά, δίνοντας την εντύπωση ότι το group βρίσκεται χρόνια στο χώρο. Οι επιρροές της μπάντας, πέρα από την Ιταλική σχολή symphonic/power metal, εκτείνονται από το χώρο του heavy/power έως τον χώρο που απευθύνονται.

Έτσι, κομμάτια όπως τα “In The Dark”, “Battles In The Night” και “Crowned In Frost”, είναι ενδεικτικά του symphonic/power ήχου των Frozen Crown, δείχνοντας με το καλημέρα την μουσική κατεύθυνση της μπάντας. Ειδικότερα, από τη μέση του δίσκου και μετά, οι symphonic/power επιρροές του group, έρχονται να “στοιχειώσουν”, με την καλή πάντα έννοια, το album.

Τα “Winterfall” και “Crowned In Frost”, είναι κομμάτια που έχουν σκοπό να σε συνεπάρουν και να σε ταξιδέψουν σε άλλες εποχές, στις μέρες των δράκων και των βασιλιάδων, στις εποχές των θρύλων. Τα brutal φωνητικά, έρχονται να δώσουν την “ένεση” του μοντέρνου ήχου, που χρειάζεται η μπάντα να έχει σήμερα. Το Nightwish-ικό “Lost In Time”, είναι μία ωδή στις συμφωνικές επιρροές των Frozen Crown. Ακόμα και το “Forever”, έχει τη στόφα της μεγάλης επιτυχίας κολλημένη πάνω του, αφού αν είχε βγει από κάποια μεγαλύτερα groups του χώρου, θα ήταν σίγουρα μία τέτοια.

Συνολικά, το album ακούγεται ευχάριστα στην ολότητά του, χωρίς κάποιο τραγούδι να ξεχωρίζει, τόσο πολύ, ποιοτικά. Οι συνθέσεις είναι καλοδουλεμένες και καθεμία αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη. Οι Frozen Crown είναι εδώ, έτοιμοι να αδράξουν την ευκαιρία και να γίνουν μία top μπάντα του symphonic/power metal. Έχουν το ταλέντο, έχουν τις ιδέες και φαίνεται ότι έχουν και την όρεξη για δουλειά, ώστε να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα. Οι φίλοι του είδους, θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. All hail, Frozen Crown…

https://www.facebook.com/frozencrownofficial/

451

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.