SCALA MERCALLI: “Independence”

Το τελευταίο διάστημα, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στην Ιταλική heavy metal σκηνή. Καινούργιο album οι Rhapsody Of Fire, επίσης νέο δίσκο οι Ancient Bards και τώρα οι Scala Mercalli, με το νέο τους πόνημα “Independence”.

Οι Ιταλοί metallers, ιδρύθηκαν το 1992 και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album μόλις το 2005, έπειτα από 13 χρόνια ύπαρξης. Μέχρι το 2005, είχαν δώσει στη δημοσιότητα μόνο κάποια demos, αλλά από τότε και μετά έχουν ήδη τρία albums στο ενεργητικό τους και το “Independence” είναι η τέταρτή τους απόπειρα.

Οι Scala Mercalli, κινούνται ηχητικά γύρω από το heavy/power metal, με δυνατά riffs και solos και αρκετά μελωδικά περάσματα. Το album μπορεί να θεωρηθεί και concept, αφού αναφέρεται στο πρώτο μέρος της Ιταλικής ενοποίησης, που τελικά οδήγησε στη δημιουργία του Ιταλικού Έθνους.

Στο καθαρά μουσικό κομμάτι, οι Scala Mercalli μπαίνουν πατώντας το “γκάζι” και δε σταματούν πουθενά! Εμπνευσμένα riffs, τρομερά solos και ωραίες συνθετικά ιδέες, δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για heavy metal. Ακόμα και τα πιο light κομμάτια του δίσκου (“Tolentino 1815” και “Anita”), αποπνέουν ένα αίσθημα δυναμικής και γρήγορου ρυθμού.

Το album, είναι γεμάτο από τραγούδια με γρήγορο ρυθμό, στα όρια του power. Τα “The 1000 (Calatafimi battle)”, “The Last Defence (Roma-Gianicolo 1849)”, “Never Surrender” και “White Death”, είναι αρκετά heavy, βγάζοντας όλη την ποιότητα και τεχνική της μπάντας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι όσο περνάει ο χρόνος μέσα στο album, τα κομμάτια γίνονται πιο ποιοτικά μουσικά, με αποτέλεσμα αυτά που βρίσκονται προς το τέλος του δίσκου να φαντάζουν ως τα καλύτερά του. Τρομερή στιγμή του δίσκου, νομίζω είναι η διασκευή του Ιταλικού εθνικού ύμνου “Fratelli d’Italia” με τη συμμετοχή του Corale Angelico Rosati.

Έπειτα από 4 χρόνια δισκογραφικής απουσίας, οι Scala Mercalli επανήλθαν δριμύτεροι. Η επιλογή του concept, φαίνεται ότι είναι καθοριστική για τη δυναμική του νέου album, αφού αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Μία πολύ καλή δουλειά, που δε σε αφήνει αδιάφορο. Ένα album, γεμάτο από heavy metal όπως το θέλουμε: δυνατά riffs, όμορφα solos και γρήγορο ρυθμό. Δώστε του προσοχή, και ποιος ξέρει, ίσως σας κερδίσει. 

https://www.facebook.com/Scala-Mercalli-380880702120586/

554

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.