KORPIKLAANI: “Beer – Beer”

Οι Φινλανδοί folk metallers Korpiklaani κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 το δέκατο studio album τους “Kulkija” μέσω της Nuclear Blast και ταυτόχρονα ανακοίνωσαν μια περιοδεία για τη χρονιά που διανύουμε παρέα με τους Turisas και τους Trollfest.

Τι είναι το “Beer – Beer”; Όχι, δεν πρόκειται για νέο album, αλλά για ένα bonus CD της tour edition του “Kulkija” στο οποίο περιέχονται 14 διαφορετικές versions του ομότιτλου track με αντίστοιχα διαφορετικούς τραγουδιστές να τα ερμηνεύουν και με μεταφρασμένο τον τίτλο του κομματιού ανάλογα με την καταγωγή των guest ερμηνευτών. Και μέσα σ’ αυτούς υπάρχουν και κάποια τρανταχτά ονόματα όπως αυτά των Christopher Bowes (Alestorm), Steve “Zetro” Souza (Exodus), Andreas “Gerre” Geremia (Tankard) και Jesper Anastasiadis (Turisas).

Το CD αυτό δικαιολογεί την ύπαρξή του ως μέσο προώθησης της μπύρας που βγάζει η ίδια η μπάντα και η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον, με κάποιες από τις εκτελέσεις να ανήκουν στο “ορθόδοξο” folk metal στυλ των Korpiklaani και άλλες όπως αυτή με τη συμμετοχή των Trollfest που είναι σε oi / ska ύφος, αυτή με τους Nytt Land που ακούγονται σαν εκείνους τους Μογγόλους με τις παραμορφωμένες φωνές και τα παράξενα έγχορδα και πάνω απ’ όλα η ερμηνεία (στα ελληνικά παρακαλώ!) με τον Jesper Αναστασιάδη, μπασίστα των Turisas πίσω από το μικρόφωνο να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Οι φίλοι της μπάντας όπως και των υπόλοιπων προαναφερθέντων συγκροτημάτων ίσως και να συγκινηθούν από αυτή την προσπάθεια και από τη στιγμή που διατίθεται ως bonus είναι ευπρόσδεκτη αν και σίγουρα δεν είναι κάτι που θα συγκλονίσει. Ένα tribute στο αγαπημένο ρόφημα των απανταχού metallers (και όχι μόνο) της υφηλίου. Μπουρμπ!

https://www.facebook.com/korpiklaani

617

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1160 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.