MECHANICAL GOD CREATION: “The New Chapter”

Τρίτο album μετά από έξι χρόνια για τους Ιταλούς deathsters οι οποίοι πέρασαν μια μακρά περίοδο περιοδεύοντας με αρκετά μεγάλα ονόματα και εμφανίσεις σε διάφορα fests.

Η μουσική των Mechanical God Creation εμπίμπτει στο γενικότερο υποσύνολο του προοδευτικού death metal και κινείται προς το πιο τεχνικό άκρο του ιδιώματος. Black blast ρυθμική αισθητική, καταιγιστική riffολογία σε Meshuggah-ικά πρότυπα και Hannemann-ική “κουλαμάρα” στα solos και με την Luciana Catananti πίσω από το μικρόφωνο, μια χαριτωμένη κοπελίτσα που αν την ακούσεις μάλλον θα φοβηθείς να της ζητήσεις ραντεβού κι αυτό γιατί ακούγεται σαν λιονταρίνα που τα χώνει στον λιονταρίνο γιατί κάθεται και τα ξύνει όλη μέρα και σηκώνεται μόνο για να χλαπακιάσει την αντιλόπη.

Φυσικά όλα όσα πράττει η μπάντα έχουν ξανακουστεί ως τεχνοτροπία αν και αυτό το γεγονός δεν αναιρεί την αξιοπρέπεια που επιδεικνύουν ως αποτέλεσμα, μιας και το υλικό του “The New Chapter” είναι καλοπαιγμένο (είναι καλοί παίχτες, αυτό είναι ξεκάθαρο credit) και σε σημεία όπως η τριλογία “Before the Dawn” / “Overlord” / “What Remains” φανερώνεται και μια διαφορετική πτυχή με την εμφάνιση παρεμβολών εν είδει ιντερλουδίων που ενδυναμώνουν το ενδιαφέρον του album, σε ένα μάλλον μονοδιάστατο συνθετικό μοτίβο το οποίο δεν έχει πολλές εκπλήξεις.

Πολλλες επιρροές από Behemoth στα “I Am the Godless Man”, “Walking Dead” και “Bow to Death”, αδιάκοπο “ξύλο” στα “Till the Sun Is No Longer Black” και “Warface” και τελικώς υπό έναν καθαρότατο ήχο, τα κομμάτια του “The New Chapter” πιστεύω ότι θα συγκινήσουν τους λάτρεις της “δυσκολίας” στο death metal τους. Αυτοί που γεννήθηκαν με μια παρτιτούρα στο χέρι καθώς και αυτοί που μισούν την μελωδία θα την καταβρούν. Οι λοιποί “ορθόδοξοι”, μακριά, ενδέχεται να καούν τα κυκλώματά σας.

https://www.facebook.com/MechanicalGodCreation/

550

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.