61- Civilized Worm

Οι αποκρατικοποιήσεις και οι απολύσεις στο δημόσιο είναι καθοδόν, αλλά κάτι μου λέει πως δε θα αλλάξουν και πολλά… Σε λίγους μήνες πάλι από τώρα, θα ψάχνει η κυβέρνηση νέους τρόπους για να βρει λεφτά και φυσικά θα τους βρει, άσχετα εάν όλως τυχαίως οι απλοί πολίτες θα βρεθούν να χρωστούν ξανά. Ούτε λόγος φυσικά για μείωση των βουλευτών, όπως και των αμοιβών τους! Εμ, πως θα τρώνε με χρυσά κουτάλια και θα κάνουν ταξιδάκια άμα δεν παίρνουν χιλιάδες ευρώ το μήνα;

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

{youtube}1LLu2FAb7NY|152|160|1{/youtube}

The Melvins:
“Civilized Worm”

Ανέβηκε και το ΦΠΑ και όλα γύρω μου κατακερματίζονται… Μα είναι δυνατόν να στερείται το σουβλάκι από τον Έλληνα; Εγώ ακόμα θυμάμαι να το πληρώνω maximum 200 δραχμές! Το να το βλέπω να φτάνει σιγά σιγά τα 2 ευρώ ήταν ήδη ψυχοφθόρο… Τώρα που θα πάει σχεδόν 2,50 απλά τρελαίνομαι, γιατί με απλά μαθηματικά θα ζήσω, έτσι όπως πάει, το τέλος του κόσμου: το σουβλάκι (με πίτα πάντα) να στοιχίζει 5 ευρώ!

Τις προάλλες, για παράδειγμα, πήγα σε μια ταβέρνα και από εκεί που συνήθως πλήρωνε από 12 έως 15 ευρώ το άτομο, το μέσο όρο ανέβηκε από 17 έως 20! Στο super market η διαφορά φαίνεται εν καιρώ, αλλά εάν το επισκέπτεσαι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, τότε θα καταλάβεις ότι το πορτοφόλι αδειάζει γρηγορότερα. Και εντάξει, εννοείται πως ο κόσμος δε θα βγαίνει το ίδιο συχνά, ή θα αποφεύγει να ψωνίζει κάτι πέρα από τα βασικά. Αυτός είναι όμως ο στόχοςφαεινή ιδέα πως ανεβάζοντας το ΦΠΑ, θα άλλαζαν προς το καλύτερο οι συνθήκες. Μόνο χειρότερα μπορούμε να πάμε από εδώ!

rocka61Καλά το ότι το Μετρό ξεκίνησε πάλι κινητοποιήσεις, δε θέλω να το σχολιάσω ιδιαίτερα. Ζοχαδιάζομαι όταν ακούω άτομα που έχουν μπει από την πίσω πόρτα, να διεκδικούν το “δίκιο” τους! Ε, όχι δε θα στηρίξω “επαναστάτες” που έχουν τελειώσει Γυμναστική Ακαδημία και έγιναν υπεύθυνοι σταθμών! Νισάφι πια με τον “αγώνα” του κάθε παπάρα! Εγώ δεν είδα καμία απεργία ή έστω κάποια συμβολική κίνηση, τύπου “μπες τσάμπα”, προς τιμή των ανέργων! Ο καθένας έτσι και αλλιώς τη θεσούλα του θα κοιτάξει, οπότε συγχωρέστε με εάν θεωρώ την κάλυψη βυσμάτων, ανόητη!

Για τους ταρίφες όντως δε θα πω τίποτα. Τους έχω σούρει τα εξ αμάξης και με έχουν κουράσει πλέον οι άσκοπες κινητοποιήσεις τους. Άπαξ και έχουντα κότσια να πετούν λάδι στο δρόμο για να προκαλέσουν ατυχήματα και παρόλα αυτά φοβούνται να περάσουν έξω από τα σπίτια των βουλευτών, τότε πραγματικά δεν έχω λόγια. Τόση “μαγκιά” ούτε η Κάντυ- Κάντυ…

Σάλος έγινε (λέμε τώρα) και με τις ειδικές κατηγορίες βάση των οποίων υπήρξαν παιδιά που με βαθμό

rocka61

πολύ κάτω από τη βάση, πέρασαν σε σχολές όπως Φιλολογία, Πολυτεχνείο και Φυσικό! Δεν καταλαβαίνω προς τι η γκρίνια… Τόσα χρόνια μπαίνουν στη βουλή δεκάδες άσχετοι, με εξίσου χαμηλούς βαθμούς στο ενεργητικό τους και στο τέλος μας κυβερνούν κιόλας, το ελληνικό πανεπιστήμιο μας μάρανε; Λες και δε μπορεί ο Φίφης και ο Ριρής από την Κηφισιά να γίνουν ιατροί φοιτώντας σε κάποια ιδιωτική σχολή, παρόλο που στο σχολείο ήταν σκράπες!

Μην παραμυθιάζεστε! Άπαξ και έβγαζε κάποιος μέσο όρο 5 (στα 20 πάντα) είναι πολύ πιθανό και η υπόλοιπη ζωή του να κινείται στα ίδια επίπεδα, ανεξαρτήτως μελλοντικών πτυχίων και επιτυχιών. Οπότε, ουδείς λόγος να πανικοβαλλόμαστε! Οι υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας δεν είναι τίποτα άλλο από εν δυνάμει αιώνιους φοιτητές και παρόλο που προφανώς καπάρωσαν τη θέση κάποιου που ήξερε τουλάχιστον να γράφει το όνομά του, είναι σίγουρο πως θα χαθούν στο μέλλον, σε αντίθεση με αυτούς που πρόσκαιρα παραγκωνίστηκαν.

Δημοσιεύθηκε στις 12/09/11

ΥΓ το ανέκδοτο της δεκαετίας: πάταξη της φοροδιαφυγής…

rocka61

186

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.