NIGHT HAZE: “Love Is Chaos”

Πρώτη προσπάθεια από το συγκρότημα των NIGHT HAZE,που καταφέρνουν να μας παρουσιάσουν ένα βαθιά ηλεκτρονικό album, επηρεασμένο σε πρωταρχικό επίπεδο απο τα μεγάλα σχήματα της Cold wave και Dance μουσικής σκηνής όπως οι Lebanon Hanover,Hante χωρίς να λείπουν οι  ατμοσφαιρικές πινελιές από τους Depeche Mode.

Το album έχει ένα εξαιρετικό programming, διαθέτει έμπνευση και παραγωγή που ανταποκρίνεται στα υψηλά standards της ηλεκτρονικής μουσικής. Ο δίσκος έχει ρυθμούς άκρως χορευτικούς, EBM με samples που σε αρπάζουν από τον λαιμό. Η τεχνολογία παντρεύει την χαμένη μοναξιά,σε ένα ρυθμό και μια μυσταγωγία έρωτα δίχως όριο, οπού κορμιά λικνίζονται σε ένα χορό δαιμόνων και μαγισσών. Ένα πραγματικό ερωτικό χάος.

Η φωνή της Δώρας Καμακάρη δεν σε αφήνει ασυγκίνητο. Είναι μια ιέρεια, μια νέα Siouxie, που ορίζει την πάλη μεταξύ έρωτα και μοναξιάς όπως αυτά παρουσιάζονται στην σύγχρονη εποχή σε ένα αγώνα επιβίωσης.

Το σκοτάδι και το φως είναι σήψη και απόγνωση. Το παράξενο και το περίεργο είναι κρυμμένο σε μέρη σκοτεινά χωρίς καμία ελπίδα σωτηρίας. Οι εφιάλτες έχουν όνομα και οι σκιές χορεύουν στον ρυθμό που μας υποβάλουν οι NIGHT HAZE. Οι κιθάρες ορίζουν το “tempo” κάτω από τα Black Neon Lights. Οι σχέσεις πλέον είναι ηλεκτρικά διανθισμένες με καλώδια και χορδές ποτισμένες με αίμα,δυο ψυχές,μια ανάσα ανακατεμένη με κρύα όνειρα ελπίδας και γεμάτα φόβο. Ποτέ η απώλεια και η θλίψη δεν γνώρισαν την αγάπη.

Όλα τα παραπάνω είναι τόσο αρμονικά δεμένα με μελωδίες και keyboards που σε κάνουν να χορεύεις δίχως τέλος. Το album υμνεί τον ερωτά στην καθημερινή του φθορά και τα κομμάτια που ξεχώρισα είναι “Love is Chaos”, “Lost In The Light”,  “Not Anymore” και “Drained”.

Πραγματικά ένα συγκρότημα που είναι σε κάλο δρόμο, ιδίως τώρα που έχουμε άνθηση στην χορευτική Darkwave-Coldwave σκηνή, κάλλιστα θα μπορούσαν να σταθούν επάξια διπλά σε μεγάλα ονόματα του χώρου. Το “Love Is Chaos” είναι ένα album που το συνιστώ για βραδινές χορευτικές εξορμήσεις και είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι του συγκεκριμένου χώρου το έχουν ήδη λάβει υπόψη τους.

Facebook: https://www.facebook.com/nighthazemusic
Soundcloud: https://soundcloud.com/nighthazemusic

797

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».